AB, YARGI ALANINDA CEZAİ KONULARDA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK PROJEYE FON DESTEĞİ VERİYOR

DÜNYA 16.10.2021 - 09:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1433+ kez okundu.
 

AB, YARGI ALANINDA CEZAİ KONULARDA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE YÖNELİK PROJEYE FON DESTEĞİ VERİYOR

  Avrupa Birliği, Türkiye ile Avrupa Birliğine üye ülkeler arasında cezai konularda adli işbirliğini daha etkin ve daha hızlı bir hale getirmek amacıyla 14 Ekim'de Ankara'da bir proje başlattı. Açılış törenine Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül, Avrupa Konseyi Bilgi Toplumu ve Suçla Mücadele Direktörü Sayın Jan Kleijssen, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Faruk Kaymakçı ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut katıldı 2,7 milyon Avro'luk AB katkısıyla hayata geçirilen proje, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler sözleşmeleri ile ikili protokoller temelinde, Türkiye ile AB üyesi ülkeler arasında cezai konularda uluslararası adli işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.   Proje kapsamında, başta kanunun uluslararası standartlara dair son gelişmelerle uyumlu olup olmadığı değerlendirilecek. Bunun yanı sıra uluslararası işbirliğine ilişkin gelen ve iletilen taleplerin niteliğinin artırılması amacıyla hakim ve savcıların eğitilmesi sağlanacak.   Uluslararası işbirliğine olan yoğun talep Adalet Bakanlığı’na bağlı Merkezi Makamin sorumluluğunu ve iş yükünü ciddi ölçüde artırmıştır. Bu proje kapsamında, Bakanlığın gerekli değişiklikleri tespit ederek zamanında yapmasına imkan verecek şekilde gelen ve iletilen taleplere dair güncel bilgi sahibi olmasını sağlayacak bir merkezi izleme sistemi kurulacaktır.    Son olarak proje kapsamında Türkiye’deki yetkili makamlar ile çeşitli iletişim ağları arasında uluslararası işbirliğine dönük bağlantıların güçlendirilmesi amaçlanacak ve Türk hakimler, savcılar ve Merkezi Makam temsilcilerinin, AB’ye Üye Devletlerdeki meslektaşlarıyla ağ oluşturabilmeleri ve deneyimlerini paylaşabilmeleri sağlanacaktır.

 

Avrupa Birliği, Türkiye ile Avrupa Birliğine üye ülkeler arasında cezai konularda adli işbirliğini daha etkin ve daha hızlı bir hale getirmek amacıyla 14 Ekim'de Ankara'da bir proje başlattı. Açılış törenine Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül, Avrupa Konseyi Bilgi Toplumu ve Suçla Mücadele Direktörü Sayın Jan Kleijssen, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Sayın Faruk Kaymakçı ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut katıldı

2,7 milyon Avro'luk AB katkısıyla hayata geçirilen proje, Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler sözleşmeleri ile ikili protokoller temelinde, Türkiye ile AB üyesi ülkeler arasında cezai konularda uluslararası adli işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.
 
Proje kapsamında, başta kanunun uluslararası standartlara dair son gelişmelerle uyumlu olup olmadığı değerlendirilecek. Bunun yanı sıra uluslararası işbirliğine ilişkin gelen ve iletilen taleplerin niteliğinin artırılması amacıyla hakim ve savcıların eğitilmesi sağlanacak.
 
Uluslararası işbirliğine olan yoğun talep Adalet Bakanlığı’na bağlı Merkezi Makamin sorumluluğunu ve iş yükünü ciddi ölçüde artırmıştır. Bu proje kapsamında, Bakanlığın gerekli değişiklikleri tespit ederek zamanında yapmasına imkan verecek şekilde gelen ve iletilen taleplere dair güncel bilgi sahibi olmasını sağlayacak bir merkezi izleme sistemi kurulacaktır. 
 
Son olarak proje kapsamında Türkiye’deki yetkili makamlar ile çeşitli iletişim ağları arasında uluslararası işbirliğine dönük bağlantıların güçlendirilmesi amaçlanacak ve Türk hakimler, savcılar ve Merkezi Makam temsilcilerinin, AB’ye Üye Devletlerdeki meslektaşlarıyla ağ oluşturabilmeleri ve deneyimlerini paylaşabilmeleri sağlanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.