ADANA’DA ULAŞIM ‘ALARM’ VERİYOR!..

GÜNDEM 24.06.2024 - 12:38, Güncelleme: 24.06.2024 - 12:41 5299+ kez okundu.
 

ADANA’DA ULAŞIM ‘ALARM’ VERİYOR!..

Şu günlerde aşırı sıcakların insanları canından bezdirdiği Adana’da başka bir çile daha yaşanıyor:
Toplu taşıma eziyeti!.. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ya belirtilen zamanda duraklarda olmuyor ya da sık sık yaşanan arızalar nedeniyle yolcuları mağdur ediyor. Adanalı vatandaşların toplu taşıma çilesi sadece Büyükşehir’e ait otobüslerle de sınırlı değil. YA ZAMANINDA GELMİYOR YA DA ARIZA YAPIYOR Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait belediye otobüslerin hat, güzergah ve sefer saatlerini gösteren uygulaması, pratikle örtüşmüyor. Cep uygulamalarından ya da akıllı duraklardaki hareket saatine göre hareket eden Adanalılar, zamanında gelmeyen belediye otobüsleri yüzünden aşırı sıcaklarda uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, şikayetlerini 153’e ulaştırırken; çoğunlukla “araç arıza yaptı” yanıtıyla karşılaşıyorlar. Vatandaşlar, Adana Büyükşehir Belediyesi yönetiminin duruma acilen el koyması gerektiğini dile getirerek, otobüslerin hareket saatlerinin cep uygulamalarında da güncelleştirilmesi çağrısında bulundular. DOLMUŞ VE ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ KLİMA ÇALIŞTIRMIYOR Öte yandan kentiçi toplu taşıma hizmeti veren dolmuş ve özel halk otobüslerinde de durum pek farklı değil. Vatandaşlar, işine veya evine giderken bindikleri birçok dolmuş ve özel halk otobüsü sürücüsünün klima çalıştırmadığından yakınıyor. Yolcu sayısından daha fazla yolcu alan dolmuş ve özel halk otobüslerinin bu sıcaklarda klima çalıştırmamasından dolayı insanların büyük rahatsızlık duyduğu vurgulandı. Gazetemizi arayan bir vatandaş, “Bindiğim dolmuş, klimasını fan ayarına getirmiş, kendisini uyardım, klima çalışıyor yanıtını aldım. Oysa klima çalışsa, yanındaki cam açık olur mu!” şeklinde şikayetini dile getirdi. Adanalılar, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların kentiçi ulaşımda yaşanan bu çileye artık son vermelerini istediler.
Şu günlerde aşırı sıcakların insanları canından bezdirdiği Adana’da başka bir çile daha yaşanıyor:

Toplu taşıma eziyeti!.. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüsler ya belirtilen zamanda duraklarda olmuyor ya da sık sık yaşanan arızalar nedeniyle yolcuları mağdur ediyor. Adanalı vatandaşların toplu taşıma çilesi sadece Büyükşehir’e ait otobüslerle de sınırlı değil.
YA ZAMANINDA GELMİYOR YA DA ARIZA YAPIYOR
Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait belediye otobüslerin hat, güzergah ve sefer saatlerini gösteren uygulaması, pratikle örtüşmüyor. Cep uygulamalarından ya da akıllı duraklardaki hareket saatine göre hareket eden Adanalılar, zamanında gelmeyen belediye otobüsleri yüzünden aşırı sıcaklarda uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, şikayetlerini 153’e ulaştırırken; çoğunlukla “araç arıza yaptı” yanıtıyla karşılaşıyorlar. Vatandaşlar, Adana Büyükşehir Belediyesi yönetiminin duruma acilen el koyması gerektiğini dile getirerek, otobüslerin hareket saatlerinin cep uygulamalarında da güncelleştirilmesi çağrısında bulundular.
DOLMUŞ VE ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ KLİMA ÇALIŞTIRMIYOR
Öte yandan kentiçi toplu taşıma hizmeti veren dolmuş ve özel halk otobüslerinde de durum pek farklı değil. Vatandaşlar, işine veya evine giderken bindikleri birçok dolmuş ve özel halk otobüsü sürücüsünün klima çalıştırmadığından yakınıyor. Yolcu sayısından daha fazla yolcu alan dolmuş ve özel halk otobüslerinin bu sıcaklarda klima çalıştırmamasından dolayı insanların büyük rahatsızlık duyduğu vurgulandı. Gazetemizi arayan bir vatandaş, “Bindiğim dolmuş, klimasını fan ayarına getirmiş, kendisini uyardım, klima çalışıyor yanıtını aldım. Oysa klima çalışsa, yanındaki cam açık olur mu!” şeklinde şikayetini dile getirdi. Adanalılar, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların kentiçi ulaşımda yaşanan bu çileye artık son vermelerini istediler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.