ASRIN FELAKETİ: TÜRKİYE YIKILDI, YÜREKLER YANDI

GÜNDEM 05.02.2024 - 15:46, Güncelleme: 05.02.2024 - 15:46 2756+ kez okundu.
 

ASRIN FELAKETİ: TÜRKİYE YIKILDI, YÜREKLER YANDI

UNUTMADİK UNUTTURMAYACAĞIZ
6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'nin birçok ilini vuran deprem felaketi, ülkeyi yasa boğdu. Kahramanmaraş'tan başlayarak Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana ve Malatya'yı etkisi altına alan deprem, yüzlerce canın kaybına ve binlercesinin yaralanmasına neden oldu.Saat 04.17'de yaşanan depremin ardından enkaz altında kalan binlerce insanımız için umutlu bekleyişler başladı. Ancak, yıkımın boyutları gün geçtikçe daha da netleşti ve ülkenin yüreğini parçaladı. Hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, yüzlerce aile yuvasız kaldı, umutlar yerle bir oldu. TOPLUM BİRLİKTE YAS TUTUYOR Türkiye, depremin yaralarını sarmak için tek vücut oldu. Günlerce yas tutuldu, dualar edildi, yardım eli uzatıldı. Ancak, acı gerçek hala taze ve yüreklerde derin izler bıraktı. Evsiz kalan ailelerin çaresizliği, kayıplarını arayanların umutsuz bekleyişi ülkenin her yanında hissediliyor. Binlerce insanımız sadece canını kurtarırken, hayallerini, umutlarını ve sevdiklerini kaybetti. Depremin soğuk yüzüyle yüzleşen Türkiye, içme suyu sıkıntısı, barınma sorunu ve elektrik-ısınma problemleri ile mücadele ediyor. Kamu hizmetlerinin aksaması ise vatandaşları daha da zor durumda bırakıyor. DERSLER ÇIKARILMALI Ülkemiz, deprem riski altında yaşamaya alışık bir coğrafyada bulunuyor. Bu nedenle, geçmişte yaşanan felaketlerden ders çıkararak daha güçlü bir şekilde hazırlıklı olmalıyız. Bilgi ve teknolojiyi kullanarak alınacak tedbirlerle, gelecekteki felaketlerin etkilerini en aza indirmeliyiz.6 Şubat depremini unutmadık, unutturmayacağız. Depremin yarattığı acı, yüreklerimizde sonsuza kadar yaşayacak. Kaybettiğimiz her canı rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyoruz. Ülkemizin bir daha böyle felaketleri yaşamaması için hep birlikte daha güçlü bir şekilde hareket etmeliyiz
UNUTMADİK UNUTTURMAYACAĞIZ

6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye'nin birçok ilini vuran deprem felaketi, ülkeyi yasa boğdu. Kahramanmaraş'tan başlayarak Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana ve Malatya'yı etkisi altına alan deprem, yüzlerce canın kaybına ve binlercesinin yaralanmasına neden oldu.Saat 04.17'de yaşanan depremin ardından enkaz altında kalan binlerce insanımız için umutlu bekleyişler başladı. Ancak, yıkımın boyutları gün geçtikçe daha da netleşti ve ülkenin yüreğini parçaladı. Hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, yüzlerce aile yuvasız kaldı, umutlar yerle bir oldu.

TOPLUM BİRLİKTE YAS TUTUYOR

Türkiye, depremin yaralarını sarmak için tek vücut oldu. Günlerce yas tutuldu, dualar edildi, yardım eli uzatıldı. Ancak, acı gerçek hala taze ve yüreklerde derin izler bıraktı. Evsiz kalan ailelerin çaresizliği, kayıplarını arayanların umutsuz bekleyişi ülkenin her yanında hissediliyor. Binlerce insanımız sadece canını kurtarırken, hayallerini, umutlarını ve sevdiklerini kaybetti. Depremin soğuk yüzüyle yüzleşen Türkiye, içme suyu sıkıntısı, barınma sorunu ve elektrik-ısınma problemleri ile mücadele ediyor. Kamu hizmetlerinin aksaması ise vatandaşları daha da zor durumda bırakıyor.

DERSLER ÇIKARILMALI
Ülkemiz, deprem riski altında yaşamaya alışık bir coğrafyada bulunuyor. Bu nedenle, geçmişte yaşanan felaketlerden ders çıkararak daha güçlü bir şekilde hazırlıklı olmalıyız. Bilgi ve teknolojiyi kullanarak alınacak tedbirlerle, gelecekteki felaketlerin etkilerini en aza indirmeliyiz.6 Şubat depremini unutmadık, unutturmayacağız. Depremin yarattığı acı, yüreklerimizde sonsuza kadar yaşayacak. Kaybettiğimiz her canı rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyoruz. Ülkemizin bir daha böyle felaketleri yaşamaması için hep birlikte daha güçlü bir şekilde hareket etmeliyiz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.