BESİCİ, YEM MALİYETİNİ BÖYLE DÜŞÜRDÜ!

EKONOMİ 20.01.2021 - 17:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1788+ kez okundu.
 

BESİCİ, YEM MALİYETİNİ BÖYLE DÜŞÜRDÜ!

  14 TONLUK ÜRETİM  Adana’da bir besicilik tesisinde, çimlendirme yöntemiyle günde 14 ton yem üretiliyor. İşletme sahibi Mitat Çetinkaya, bu yöntemle bin büyükbaş hayvanın yer aldığı çiftlikte, yem maliyetlerini büyük oranda düşürdüklerini söyledi.  VALİ ELBAN: YENİLİKÇİ SİSTEMLER ÖNEMLİ  Adana Valisi Süleyman Elban, Karaisalı ilçesi Kocaveliler mahallesindeki besicilik tesisini ziyaret etti.  İşletme Sahibi Mitat Çetinkaya’nın çiftliği gezdirip bilgi verdiği Vali Elban, tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yapılan her yenilikçi sistemin büyük önem taşıdığını söyledi.  KAYDA DEĞER DÜŞÜŞ OLDU  İşletme Sahibi Çetinkaya ise çiftlikte 3 yıldan bu yana faaliyet gösterdiklerini belirterek, işletmede yem maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla topraksız olarak arpayla suda çimlendirme yapıldığını bildirdi. Çetinkaya, bu yöntemle yem maliyetlerinde kayda değer bir düşüş yaşandığını sözlerine ekledi.

 

14 TONLUK ÜRETİM 
Adana’da bir besicilik tesisinde, çimlendirme yöntemiyle günde 14 ton yem üretiliyor. İşletme sahibi Mitat Çetinkaya, bu yöntemle bin büyükbaş hayvanın yer aldığı çiftlikte, yem maliyetlerini büyük oranda düşürdüklerini söyledi. 

VALİ ELBAN: YENİLİKÇİ SİSTEMLER ÖNEMLİ 
Adana Valisi Süleyman Elban, Karaisalı ilçesi Kocaveliler mahallesindeki besicilik tesisini ziyaret etti.  İşletme Sahibi Mitat Çetinkaya’nın çiftliği gezdirip bilgi verdiği Vali Elban, tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yapılan her yenilikçi sistemin büyük önem taşıdığını söyledi. 

KAYDA DEĞER DÜŞÜŞ OLDU 
İşletme Sahibi Çetinkaya ise çiftlikte 3 yıldan bu yana faaliyet gösterdiklerini belirterek, işletmede yem maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla topraksız olarak arpayla suda çimlendirme yapıldığını bildirdi. Çetinkaya, bu yöntemle yem maliyetlerinde kayda değer bir düşüş yaşandığını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.