BİLET FİYATLARI CEP YAKIYOR

GÜNDEM 13.06.2024 - 16:09, Güncelleme: 13.06.2024 - 17:06 4706+ kez okundu.
 

BİLET FİYATLARI CEP YAKIYOR

Kurban Bayramı Öncesi Otobüs Biletlerine %20 ila %30 Oranında Zam Geldi: Fiyatları Gören Bayramı Evde Geçirecek
Adana Otogarı, Kurban Bayramı öncesi beklenen yoğunluğun aksine sessizliğe bürünmüş durumda. Her bayram öncesi kalabalık olan otogarda bu kez boş koltuklar dikkat çekiyor. Yüksek bilet fiyatlarından şikayet eden yolcular, artan maliyetlerden dolayı sıkıntıda olan otobüs firmalarıyla karşı karşıya kalıyor.. Kurban Bayramı öncesi otobüs biletlerine yapılan %20 ila %30 oranındaki zam, vatandaşları adeta isyan ettirdi. Yükselen bilet fiyatları nedeniyle birçok kişi, bayramı evlerinde geçirmek zorunda kalacak. Yakın iller arası seyahat etmek isteyen dört kişilik bir ailenin minimum bilet maliyeti 2 bin lirayı buluyor. Dönüş bileti de eklendiğinde, yalnızca bilet masrafı 5 bin liraya yaklaşıyor.  "FİRMALAR BOŞ KOLTUKLARLA SEFER YAPMAK ZORUNDA" Bu durum, bayramı ailesiyle veya tatile çıkarak geçirmek isteyen vatandaşlar için büyük bir darbe anlamına geliyor. Bayram telaşı yerine sessizliğin hâkim olduğu otogarlarda, firmalar boş koltuklarla sefer yapmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar, artan bilet fiyatları nedeniyle seyahat etmeyi göze alamazken, firmalar da yakıt, bakım ve personel giderlerindeki artıştan dolayı kar edememekten yakınıyor.Adana Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde otobüs firmalarına ve yolculara bilet fiyatlarını sorduk. Firmalar, Ramazan Bayramı’ndan bu yana geçen sürede benzine gelen zamların bilet fiyatlarına yansıdığını belirtiyor.  "ARTAN MALİYETLER AZALAN YOLCU SAYISI"   Popüler bir otobüs firmasının çalışanı, "Ramazan Bayramı’nda Adana'dan Antalya’ya seyahat etmek isteyen bir yolcu 450 lira ödüyordu, bugün ise bu ücret 650 liraya yükseldi," dedi. Yolcular ise bilet fiyatlarının yüksek olmasından şikayetçi. Bir yolcu, "Bilet almakta zorlandım ama mecburen aldım," derken, bir diğer yolcu ise, "Ramazan Bayramı'na göre bilet fiyatları zamlanmış. Zaten fiyatlar uzun zamandır yüksek, biletlere sürekli zam geliyor, bayram dönemi daha da zamlanmış. Öğrenci olarak bizim için de zor oluyor," ifadelerini kullandı.
Kurban Bayramı Öncesi Otobüs Biletlerine %20 ila %30 Oranında Zam Geldi: Fiyatları Gören Bayramı Evde Geçirecek

Adana Otogarı, Kurban Bayramı öncesi beklenen yoğunluğun aksine sessizliğe bürünmüş durumda. Her bayram öncesi kalabalık olan otogarda bu kez boş koltuklar dikkat çekiyor. Yüksek bilet fiyatlarından şikayet eden yolcular, artan maliyetlerden dolayı sıkıntıda olan otobüs firmalarıyla karşı karşıya kalıyor.. Kurban Bayramı öncesi otobüs biletlerine yapılan %20 ila %30 oranındaki zam, vatandaşları adeta isyan ettirdi. Yükselen bilet fiyatları nedeniyle birçok kişi, bayramı evlerinde geçirmek zorunda kalacak. Yakın iller arası seyahat etmek isteyen dört kişilik bir ailenin minimum bilet maliyeti 2 bin lirayı buluyor. Dönüş bileti de eklendiğinde, yalnızca bilet masrafı 5 bin liraya yaklaşıyor. 


"FİRMALAR BOŞ KOLTUKLARLA SEFER YAPMAK ZORUNDA"

Bu durum, bayramı ailesiyle veya tatile çıkarak geçirmek isteyen vatandaşlar için büyük bir darbe anlamına geliyor. Bayram telaşı yerine sessizliğin hâkim olduğu otogarlarda, firmalar boş koltuklarla sefer yapmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar, artan bilet fiyatları nedeniyle seyahat etmeyi göze alamazken, firmalar da yakıt, bakım ve personel giderlerindeki artıştan dolayı kar edememekten yakınıyor.Adana Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde otobüs firmalarına ve yolculara bilet fiyatlarını sorduk. Firmalar, Ramazan Bayramı’ndan bu yana geçen sürede benzine gelen zamların bilet fiyatlarına yansıdığını belirtiyor. 

"ARTAN MALİYETLER AZALAN YOLCU SAYISI"
 
Popüler bir otobüs firmasının çalışanı, "Ramazan Bayramı’nda Adana'dan Antalya’ya seyahat etmek isteyen bir yolcu 450 lira ödüyordu, bugün ise bu ücret 650 liraya yükseldi," dedi. Yolcular ise bilet fiyatlarının yüksek olmasından şikayetçi. Bir yolcu, "Bilet almakta zorlandım ama mecburen aldım," derken, bir diğer yolcu ise, "Ramazan Bayramı'na göre bilet fiyatları zamlanmış. Zaten fiyatlar uzun zamandır yüksek, biletlere sürekli zam geliyor, bayram dönemi daha da zamlanmış. Öğrenci olarak bizim için de zor oluyor," ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.