CHP'li Bulut: Kozan'a adliye binası yapılmalı

GÜNDEM 13.10.2021 - 12:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1879+ kez okundu.
 

CHP'li Bulut: Kozan'a adliye binası yapılmalı

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kozan’ın adliye ihtiyacını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “Zamanın gerisinde kalan, ihtiyaçlara yanıt veremeyen, Kozan’a yakışmayan adliyenin yerine, yeni adliye binası bir an önce yatırım programına alınmalı ve inşaatına başlanmalıdır” dedi.
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kozan’a acilen adliye binası yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan Bulut, Kozan Adliyesi’nin, 132 bin nüfuslu Kozan’ın yanı sıra Ağır Ceza Mahkemelerinin de olması nedeniyle Tufanbeyli, Feke, İmamoğlu ve Aladağ ilçelerine de hizmet verdiğini kaydetti.   DURUŞMA SALONLARI TEK 1953 yılında yapılan adliyenin iş yoğunluğunun artması nedeniyle yetersiz hale geldiğini belirten Bulut, 2006 yılında ek bina olarak büyütüldüğünü bildirdi. Bulut,, Kozan Adliyesi’nde   1. ve 2. Asliye Hukuk Mahkemelerinin, Aile Mahkemesinin duruşma salonlarının tek olduğunu belirtti.    PREFABRİK YAPIDA ADALET Bulut, Sulh Hukuk Mahkemesi’nin, Kadastro Mahkemesi’nin, Sulh Ceza Mahkemesi’nin de aynı duruşma salonu kullandığını kaydederek, “Duruşma salonlarının büyüklüğünün yeterli olmadığı, oda sayısının yetersiz olduğu, yangına karşı gerekli donanımın olmadığı Adliyeye, imara ve deprem yönetmeliklerine uygun olmayan, güvenliği tehlikeye atan prefabrik eklentiler yapılmaktadır” dedi.    YATIRIM PROGRAMINA ALINMALI CHP’li Bulut, zamanın gerisinde kalan, ihtiyaçlara yanıt veremeyen, Kozan’a yakışmayan adliyenin yerine, yeni adliye binasının bir an önce yatırım programına alınmasını ve inşaatına başlanmasını istedi.
CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kozan’ın adliye ihtiyacını Meclis gündemine taşıdı. Bulut, “Zamanın gerisinde kalan, ihtiyaçlara yanıt veremeyen, Kozan’a yakışmayan adliyenin yerine, yeni adliye binası bir an önce yatırım programına alınmalı ve inşaatına başlanmalıdır” dedi.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kozan’a acilen adliye binası yapılması gerektiğini söyledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan Bulut, Kozan Adliyesi’nin, 132 bin nüfuslu Kozan’ın yanı sıra Ağır Ceza Mahkemelerinin de olması nedeniyle Tufanbeyli, Feke, İmamoğlu ve Aladağ ilçelerine de hizmet verdiğini kaydetti.

 

DURUŞMA SALONLARI TEK

1953 yılında yapılan adliyenin iş yoğunluğunun artması nedeniyle yetersiz hale geldiğini belirten Bulut, 2006 yılında ek bina olarak büyütüldüğünü bildirdi. Bulut,, Kozan Adliyesi’nde   1. ve 2. Asliye Hukuk Mahkemelerinin, Aile Mahkemesinin duruşma salonlarının tek olduğunu belirtti. 

 

PREFABRİK YAPIDA ADALET

Bulut, Sulh Hukuk Mahkemesi’nin, Kadastro Mahkemesi’nin, Sulh Ceza Mahkemesi’nin de aynı duruşma salonu kullandığını kaydederek, “Duruşma salonlarının büyüklüğünün yeterli olmadığı, oda sayısının yetersiz olduğu, yangına karşı gerekli donanımın olmadığı Adliyeye, imara ve deprem yönetmeliklerine uygun olmayan, güvenliği tehlikeye atan prefabrik eklentiler yapılmaktadır” dedi. 

 

YATIRIM PROGRAMINA ALINMALI

CHP’li Bulut, zamanın gerisinde kalan, ihtiyaçlara yanıt veremeyen, Kozan’a yakışmayan adliyenin yerine, yeni adliye binasının bir an önce yatırım programına alınmasını ve inşaatına başlanmasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.