"GÖZYAŞLARI İÇİNDE ŞEHİTLERİ ANDILAR"

GÜNDEM 18.03.2024 - 15:10, Güncelleme: 21.03.2024 - 17:02 1462+ kez okundu.
 

"GÖZYAŞLARI İÇİNDE ŞEHİTLERİ ANDILAR"

"Duygusal Anlarla Dolu Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni"
Adana'da Semiha Yücel Akdeğirmen Ortaokulu'nda gerçekleşen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü töreni, öğrencilerin gözyaşlarına boğulduğu duygusal anlara sahne oldu. Okul Müdürü Sezai Şentürk'ün liderliğinde düzenlenen törende, öğrenciler, Çanakkale şehitlerini etkileyici bir programla andılar. Sunuculuğunu Ünal Torun ve Damla Günerdem’in üstlendiği törende, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı yapan Ritaç Körnasan, tarihin en önemli destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'ne vurgu yaparak, Mehmetçiğin vatan için gösterdiği fedakarlıklara dikkat çekti. Ardından, Bade Gülek ve Aysunur Özmen tarafından duygusal bir Çanakkale şiiri okundu. "BEN SİZE TAARRUZU DEĞİL,ÖLMEYİ EMREDİYORUM" Körnasan, “109 yıl önce dönemin en güçlü donanmasına sahip düşman kuvvetlerine karşı tek yürek olup canını, kanını, varını yoğunu ortaya koyan kahraman ecdadımızın tarihimize nakşettiği en önemli destanlardan biridir Çanakkale. “Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde şahlanan Mehmetçiğimiz tarih sayfalarına kanlarıyla “Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdırmıştır. Çanakkale, bizler için sadece siperlerdeki yiğitlerin omuz omuza vererek destanlar yazdığı bir savaş meydanı, bir coğrafi konum değil; “bağımsız yaşamak karakteri” olan aziz milletimizin bayrağımız, ezanımız, mukaddesatımız uğruna etle tırnak misali kenetlenerek milli bir ruh oluşturduğu manevi bir değerdir. Çanakkale; bir devrin battığı,  küllerinden yeniden doğduğu, yüreği vatan sevdasıyla attığı, birlik ve beraberlik ruhuyla anıtlaştığı yerdir.”  "GÖKSU DENİZ ÖZKEN'İN KEMANIYLA ÇANAKKALE DİNLETİSİ" Programın en etkileyici anlarından biri, öğrenci Göksu Deniz Özke'nin kemanıyla "Çanakkale Türküsü"nü seslendirmesiydi. Öğrenciler Hülya Naz Çetin ve Asya Meriç tarafından okunan şiirlerin ardından, koro eşliğinde muhteşem bir sunum gerçekleştirildi. Öğrenciler, vatan uğruna şehit olan askerlerin anısına "Çanakkale Geçilmez" diye haykırdılar.Tören sonunda, Semiha Yücel Akdeğirmen Ortaokulu Müdürü Sezai Şentürk, programa katkılarından dolayı tüm emek verenlere teşekkürlerini ileterek öğrencilere başarılar diledi. Bu duygusal ve anlamlı tören, Çanakkale şehitlerinin aziz hatırasını yaşatma adına önemli bir adım oldu.
"Duygusal Anlarla Dolu Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni"

Adana'da Semiha Yücel Akdeğirmen Ortaokulu'nda gerçekleşen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü töreni, öğrencilerin gözyaşlarına boğulduğu duygusal anlara sahne oldu. Okul Müdürü Sezai Şentürk'ün liderliğinde düzenlenen törende, öğrenciler, Çanakkale şehitlerini etkileyici bir programla andılar. Sunuculuğunu Ünal Torun ve Damla Günerdem’in üstlendiği törende, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı yapan Ritaç Körnasan, tarihin en önemli destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi'ne vurgu yaparak, Mehmetçiğin vatan için gösterdiği fedakarlıklara dikkat çekti. Ardından, Bade Gülek ve Aysunur Özmen tarafından duygusal bir Çanakkale şiiri okundu.

"BEN SİZE TAARRUZU DEĞİL,ÖLMEYİ EMREDİYORUM"

Körnasan, “109 yıl önce dönemin en güçlü donanmasına sahip düşman kuvvetlerine karşı tek yürek olup canını, kanını, varını yoğunu ortaya koyan kahraman ecdadımızın tarihimize nakşettiği en önemli destanlardan biridir Çanakkale. “Ben, size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde şahlanan Mehmetçiğimiz tarih sayfalarına kanlarıyla “Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdırmıştır. Çanakkale, bizler için sadece siperlerdeki yiğitlerin omuz omuza vererek destanlar yazdığı bir savaş meydanı, bir coğrafi konum değil; “bağımsız yaşamak karakteri” olan aziz milletimizin bayrağımız, ezanımız, mukaddesatımız uğruna etle tırnak misali kenetlenerek milli bir ruh oluşturduğu manevi bir değerdir. Çanakkale; bir devrin battığı,  küllerinden yeniden doğduğu, yüreği vatan sevdasıyla attığı, birlik ve beraberlik ruhuyla anıtlaştığı yerdir.” 

"GÖKSU DENİZ ÖZKEN'İN KEMANIYLA ÇANAKKALE DİNLETİSİ"

Programın en etkileyici anlarından biri, öğrenci Göksu Deniz Özke'nin kemanıyla "Çanakkale Türküsü"nü seslendirmesiydi. Öğrenciler Hülya Naz Çetin ve Asya Meriç tarafından okunan şiirlerin ardından, koro eşliğinde muhteşem bir sunum gerçekleştirildi. Öğrenciler, vatan uğruna şehit olan askerlerin anısına "Çanakkale Geçilmez" diye haykırdılar.Tören sonunda, Semiha Yücel Akdeğirmen Ortaokulu Müdürü Sezai Şentürk, programa katkılarından dolayı tüm emek verenlere teşekkürlerini ileterek öğrencilere başarılar diledi. Bu duygusal ve anlamlı tören, Çanakkale şehitlerinin aziz hatırasını yaşatma adına önemli bir adım oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.