Barınakta inceleme

27.05.2016 - 17:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2124+ kez okundu.
 

Barınakta inceleme

Osmaniye-Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO)ile, Ceyhan Veteriner Fakültesi Yönetimi tarafından Osmaniye’de ki sokak hayvanları ve yaban hayatında yaşayan hayvanlar konusunda bir dizi görüşmeler gerçekleştirildi. Merkezi Adana’da olan KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım, Başkan Yardımcısı Bülent Yürk ve Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Halıgür, Doç. Dr. Armağan Erdem Etük tarafından Osmaniye Belediyesine ait Hayvan Barınağında, besleme odaklarında ve Osmaniye Orman Su İşleri Şube Müdürlüğüne ait Milli Parklar Yaban hayatı koruma merkezinde incelemeler yapıldı.   Sabah Saatlerinde Osmaniye Belediye Başkan yardımcısı  Hacer Burcu Yüceer ve Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük ile bir araya gelen heyet, sokak hayvanları konusunda Belediyenin yaptırmış olduğu su ve besleme odakları konusunda bilgi aldı. Daha sonra Osmaniye Orman Su İşleri Şube Müdürlüğüne ait Milli Parklar Yaban hayatı koruma merkezine tedavi için getirilen yaralı ve bakıma muhtaç yaban hayvanlarının durumunu inceleyen heyet; buradan sokak hayvanlarının bulunduğu Belediyeye ait hayvan barınağına geçerek gözlemlerde bulundu. Barınak ziyaretinin ardından belediyenin yaptırdığı su odakları ve besleme odaklarını inceleyen heyet; çalışmaları olumlu buldu.   Prof. Dr. Mehmet Çelik, kurumların ortak çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan bu olumlu tablonun sevindirici olduğunu ve sokak hayvanları sorununa çözüm amaçlı pek çok projeyi Osmaniye Belediyesi ve KİHAYKO ile birlikte hayata geçireceklerini söyledi. KİHAYKO Başkanı Yıldırım ise  Türkiye’nin pek çok bölgesinde sokak hayvanlarına yönelik şiddetin üst seviyelere tırmandığı bir dönemde Osmaniye Belediyesinin böylesi insani ve anlamlı çabalarının takdire şayan olduğunu ifade etti. (EGEMEN)  

Osmaniye-Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği (KİHAYKO)ile, Ceyhan Veteriner Fakültesi Yönetimi tarafından Osmaniye’de ki sokak hayvanları ve yaban hayatında yaşayan hayvanlar konusunda bir dizi görüşmeler gerçekleştirildi.

Merkezi Adana’da olan KİHAYKO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yıldırım, Başkan Yardımcısı Bülent Yürk ve Çukurova Üniversitesi Ceyhan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çelik, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Halıgür, Doç. Dr. Armağan Erdem Etük tarafından Osmaniye Belediyesine ait Hayvan Barınağında, besleme odaklarında ve Osmaniye Orman Su İşleri Şube Müdürlüğüne ait Milli Parklar Yaban hayatı koruma merkezinde incelemeler yapıldı.

 

Sabah Saatlerinde Osmaniye Belediye Başkan yardımcısı  Hacer Burcu Yüceer ve Veteriner İşleri Müdürü Hüseyin Küçük ile bir araya gelen heyet, sokak hayvanları konusunda Belediyenin yaptırmış olduğu su ve besleme odakları konusunda bilgi aldı.

Daha sonra Osmaniye Orman Su İşleri Şube Müdürlüğüne ait Milli Parklar Yaban hayatı koruma merkezine tedavi için getirilen yaralı ve bakıma muhtaç yaban hayvanlarının durumunu inceleyen heyet; buradan sokak hayvanlarının bulunduğu Belediyeye ait hayvan barınağına geçerek gözlemlerde bulundu.

Barınak ziyaretinin ardından belediyenin yaptırdığı su odakları ve besleme odaklarını inceleyen heyet; çalışmaları olumlu buldu.

 

Prof. Dr. Mehmet Çelik, kurumların ortak çalışmalarının sonucunda ortaya çıkan bu olumlu tablonun sevindirici olduğunu ve sokak hayvanları sorununa çözüm amaçlı pek çok projeyi Osmaniye Belediyesi ve KİHAYKO ile birlikte hayata geçireceklerini söyledi.

KİHAYKO Başkanı Yıldırım ise  Türkiye’nin pek çok bölgesinde sokak hayvanlarına yönelik şiddetin üst seviyelere tırmandığı bir dönemde Osmaniye Belediyesinin böylesi insani ve anlamlı çabalarının takdire şayan olduğunu ifade etti. (EGEMEN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.