ADANA BAROSUNDAN EĞİTİM- SENE DAYANIŞMA ZİYARETİ
ADANA BAROSUNDAN EĞİTİM- SENE DAYANIŞMA ZİYARETİ
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Nevzat Elçi ve Av. Ümit Arif Özsoy ile birlikte EĞİTİM-SEN’e dayanışma ziyaretinde bulundular. Baro Başkanımız Av. KÜÇÜK, 675 sayılı KHK ile Türkiye genelinde 2219 öğretmenin, ilimizde ise 20 KESK üyesinin ihraç edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve sendika üyelerine her konuda destek vereceklerini ve dayanışma içerisinde olacaklarını belirtti.
EĞİTİM-SEN Başkanı Ahmet Karagöz ve sendika üyeleri, baronun yeni yönetiminin kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirip, teşekkürlerini sundu. Karagöz, meslektaşlarının ihraç edilmelerinin nedeninin “cemaatle” ilgili olmadığını, “savaşa karşı barış”, “iş güvencesi”, “bilimsel laik, anadilde eğitim” taleplerinden dolayı hedef olduklarını da bildirdi. Açığa alınan meslektaşlarının isim listelerini de baro yönetimine takdim etti. Sendika üyelerinin katılımıyla gerçekleşen görüşmede, yeni çıkarılan KHK’larla eğitimcilerin haksız ve hukuksuz bir şekilde meslekten ihraç edilmeleri konuları ile çözüm yolları konuşuldu. Demokrasiye, evrensel hukuka insan hak ve hürriyetlerine sahip çıkılmasının önemi vurgulandı.
Av. Küçük, savunma hakkının ortadan kaldırılmaması için TBB ve Barolar ile ilgili çalışma yürütüleceğini ifade etti.
Ziyaret sırasında bir velinin İsmet İnönü İlköğretim Okulu 2. Sınıf okuyan kızı Sezin Sevindik’in, baro yönetimine “avukat” olmak istediğini söyledi. Baro Başkanımız Av. Veli Küçük de, öğrenciyi yanaklarından öperek başarılar diledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.