Türkiye, İthal Oyuncuda İngiltere'yi Solladı

GÜNDEM 09.11.2016 - 09:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1307+ kez okundu.
 

Türkiye, İthal Oyuncuda İngiltere'yi Solladı

      Spor Toto Süper Lig, %62'lik ithal oyuncu tercihiyle İngiltere Premier Lig'i bile solladı, listede 2. sırada yer aldı. Zirvede Kıbrıs Rum Kesimi Ligi bulunuyor. Türkiye'de futbol sektörünün üretim konusunda muadillerinin fersah fersah gerisinde kaldığı bir kez daha tescillendi. Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi'nin Kasım 2016 raporuna göre Süper Lig'de kulüpler kendi altyapısından oyuncu kullanmadığı gibi Türkiye'de yetişmiş oyunculara da güvenmiyor. Hatta öyle ki yabancı serbestliğinin olduğu İngiltere'de dahi ülke dışı yetişmiş oyuncu oranı yüzde 61.8'ken, Türkiye'de bu sayı yüzde 62'yi bulmuş durumda. Yerli oyuncu açığını gurbetçi oyuncu ithalatıyla gideren Süper Lig'i geride bırakan tek Avrupa ülkesi yüzde 65.4 ile Kıbrıs Rum Kesimi Ligi. AVRUPA'DA DA GİDİŞ KÖTÜ Her ne kadar bize göre iyi durumda olsalar da Avrupa genelinde de durum iyiye gitmiyor. 2009 yılında kulüpler altyapıdan yetişen oyuncularına yüzde 23 oranında şans verirken, 2016'da oran yüzde 19.2'ye kadar geriledi. İthal oyuncu oranı da yüzde 34.8'den yüzde 38.7'ye kadar yükseldi.

 

 

 

Spor Toto Süper Lig, %62'lik ithal oyuncu tercihiyle İngiltere Premier Lig'i bile solladı, listede 2. sırada yer aldı. Zirvede Kıbrıs Rum Kesimi Ligi bulunuyor.

Türkiye'de futbol sektörünün üretim konusunda muadillerinin fersah fersah gerisinde kaldığı bir kez daha tescillendi. Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi'nin Kasım 2016 raporuna göre Süper Lig'de kulüpler kendi altyapısından oyuncu kullanmadığı gibi Türkiye'de yetişmiş oyunculara da güvenmiyor. Hatta öyle ki yabancı serbestliğinin olduğu İngiltere'de dahi ülke dışı yetişmiş oyuncu oranı yüzde 61.8'ken, Türkiye'de bu sayı yüzde 62'yi bulmuş durumda. Yerli oyuncu açığını gurbetçi oyuncu ithalatıyla gideren Süper Lig'i geride bırakan tek Avrupa ülkesi yüzde 65.4 ile Kıbrıs Rum Kesimi Ligi.

AVRUPA'DA DA GİDİŞ KÖTÜ

Her ne kadar bize göre iyi durumda olsalar da Avrupa genelinde de durum iyiye gitmiyor. 2009 yılında kulüpler altyapıdan yetişen oyuncularına yüzde 23 oranında şans verirken, 2016'da oran yüzde 19.2'ye kadar geriledi. İthal oyuncu oranı da yüzde 34.8'den yüzde 38.7'ye kadar yükseldi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.