“ÇOCUKTUR YAPAR DEMEYELİM PROJESİ”ÖZEL ÇAĞDAŞ ANAOKULUNDA

GENÇLİK 26.12.2016 - 14:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2754+ kez okundu.
 

“ÇOCUKTUR YAPAR DEMEYELİM PROJESİ”ÖZEL ÇAĞDAŞ ANAOKULUNDA

ADANA ÇOCUK VE KADIN HAKLARI DERNEĞİ2017 yılını“AKRAN ZORBALIĞI” ile mücadele ve “İÇÇAMAŞIRI KURALINI”öğretme yılı olarak seçti. ÇKHD başkanıÇİĞDEM AKÇA,” biryandan amacımız “BİLİNÇLİ KADINLA, BİLİNÇLİ AİLEYE VE BİLİNÇLİ TOPLUMA GEÇİŞ PROJESİNİ” yürütmeyi sürdürürken, “ÇOCUKTUR YAPAR DEMEYELİM PROJESİ“ ile ana okulu ve ilkokul çocuklarını ve velilerini bilinçlendirerek, çocukları korumaktır.”dedi.
Akça “akran zorbalığı ya da ingilizce karşılığı ile ‘BULLYİNG’ çocukların arkadaşları tarafından maruz kaldıkları fiziksel, cinsel ya da sözel şiddete  ‘okul şiddeti’ne karşı bilinçlendirmektir. Her yaş grubundaki çocukların arasında görülebilir. Tanımından da anlaşılacağı üzere, kapsadığı davranışlar çok geniştir. Hakaret ve dışlamadan, tehdit ve haraca kadar uzanan geniş bir aralığı vardır ve bu yüzden de tehlikeli bir okul çağı sorunudur. Bu sorunu tanımlarken dikkat edilmesi gereken, yaşanan şiddetin kasıtlı ve devamlı olup olmadığıdır. Zira akran zorbalığında söz konusu olan davranışlar, bir kereye mahsus olmayıp sistematik olarak devam eder ve ‘kurban’ kendini koruyamaz.Fiziksel şiddet davranışlarına, vurma,tekmeleme, kulak çekme gibi davranışları örnek gösterebilirken, cinsel çağrışımlı sözler söyleme, giysileri kaldırma ya da çıkarmaya çalışma, sarkıntılık yapma ilk akla gelen cinsel şiddet türleridir. Sözel şiddette ise, bedensel özelliklerle alay etme, kaba sözler söyleme, isim takma, sözlü olarak tehdit etme ile karşılaşılır. Çocukların gelecek yaşamını etkileyecek sonuçları yaşamamak için anne-babaların yapması gereken önce sorunu kabul etmek ve çocuklarının duygularını, sıkıntıları paylaşmaktır. Sonrasında öğretmenle işbirliği yaparak ve profesyonel bir destek bu sıkıntıyı aşabilirler.” ÇKHD başkanı AKÇA “İÇÇAMAŞIRI KURALINI”öğretmekle ise çocuk stismarınıönleme konusunda farkındalık yaratmayı hedef aldıklarıni belirtti. ÇOCUKTUR YAPAR DEMEYELİM PROJEMİZ kapsamında, ÖZEL ÇAĞDAŞ ANAOKULU sahibi Gülin YURDAER’in misafiri olduk.Projemizin uzmanıPSİKOLOG HATİCE ERTUĞRUL anne-baba-çocuk ilişkilerinde sınırlar, etkili iletişim, çocuk zorbalığını nasıl önleriz konularına değindi. Proje kapsamında eğitimlerimiz devam edecek. Her okulda bir kaç oturum planlıyoruz.” Dedi.
ADANA ÇOCUK VE KADIN HAKLARI DERNEĞİ2017 yılını“AKRAN ZORBALIĞI” ile mücadele ve “İÇÇAMAŞIRI KURALINI”öğretme yılı olarak seçti. ÇKHD başkanıÇİĞDEM AKÇA,” biryandan amacımız “BİLİNÇLİ KADINLA, BİLİNÇLİ AİLEYE VE BİLİNÇLİ TOPLUMA GEÇİŞ PROJESİNİ” yürütmeyi sürdürürken, “ÇOCUKTUR YAPAR DEMEYELİM PROJESİ“ ile ana okulu ve ilkokul çocuklarını ve velilerini bilinçlendirerek, çocukları korumaktır.”dedi.

Akça “akran zorbalığı ya da ingilizce karşılığı ile ‘BULLYİNG’ çocukların arkadaşları tarafından maruz kaldıkları fiziksel, cinsel ya da sözel şiddete  ‘okul şiddeti’ne karşı bilinçlendirmektir. Her yaş grubundaki çocukların arasında görülebilir. Tanımından da anlaşılacağı üzere, kapsadığı davranışlar çok geniştir.

Hakaret ve dışlamadan, tehdit ve haraca kadar uzanan geniş bir aralığı vardır ve bu yüzden de tehlikeli bir okul çağı sorunudur. Bu sorunu tanımlarken dikkat edilmesi gereken, yaşanan şiddetin kasıtlı ve devamlı olup olmadığıdır. Zira akran zorbalığında söz konusu olan davranışlar, bir kereye mahsus olmayıp sistematik olarak devam eder ve ‘kurban’ kendini koruyamaz.Fiziksel şiddet davranışlarına, vurma,tekmeleme, kulak çekme gibi davranışları örnek gösterebilirken, cinsel çağrışımlı sözler söyleme, giysileri kaldırma ya da çıkarmaya çalışma, sarkıntılık yapma ilk akla gelen cinsel şiddet türleridir. Sözel şiddette ise, bedensel özelliklerle alay etme, kaba sözler söyleme, isim takma, sözlü olarak tehdit etme ile karşılaşılır.


Çocukların gelecek yaşamını etkileyecek sonuçları yaşamamak için anne-babaların yapması gereken önce sorunu kabul etmek ve çocuklarının duygularını, sıkıntıları paylaşmaktır. Sonrasında öğretmenle işbirliği yaparak ve profesyonel bir destek bu sıkıntıyı aşabilirler.”

ÇKHD başkanı AKÇA “İÇÇAMAŞIRI KURALINI”öğretmekle ise çocuk stismarınıönleme konusunda farkındalık yaratmayı hedef aldıklarıni belirtti.

ÇOCUKTUR YAPAR DEMEYELİM PROJEMİZ kapsamında, ÖZEL ÇAĞDAŞ ANAOKULU sahibi Gülin YURDAER’in misafiri olduk.Projemizin uzmanıPSİKOLOG HATİCE ERTUĞRUL anne-baba-çocuk ilişkilerinde sınırlar, etkili iletişim, çocuk zorbalığını nasıl önleriz konularına değindi. Proje kapsamında eğitimlerimiz devam edecek. Her okulda bir kaç oturum planlıyoruz.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.