Teröre karşı ‘mantı’: ‘Türk mutfağı turizm krizinin etkilerini azaltabilir’

TURİZM 05.01.2017 - 11:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2335+ kez okundu.
 

Teröre karşı ‘mantı’: ‘Türk mutfağı turizm krizinin etkilerini azaltabilir’

Rusya ile yaşanan ‘uçak krizi’nin ardından turizm ‘alarm vermeye’ başlamış, ekonomideki ‘kriz,’ 15 Temmuz darbe girişimi ve bombalı saldırıların ardından düşüş süreklilik kazanmıştı. Bingöl, yılbaşı gecesi yaşanan Reina saldırısının ardından daha da büyümesi beklenen ‘turizm krizini’nin etkilerini azaltmanın mümkün olduğunu dile getirdi: “Reina’ya karşı gerçekleştirilen terör saldırısının, lokanta, restoran, otel, tatil köyleri, turizm tesisleri ve benzeri mekanları olumsuz etkileyeceğine dair yorumlar ve haberler yayınlanıyor. Evet, böyle bir tehlike var. Ancak biz bunun etkilerini azaltabiliriz, bize karşı oluşturulmaya çalışılan turizm merkezli krizi lehimize çevirebiliriz.”  ‘Türk mutfağı’nın dünyaya tanıtılması için hükümetle meslek odalarının ‘öncülük’ yapmasının önemine işaret eden Bingöl, şunları söyledi: “Hükümet, teröre karşı Türk mutfağının dünyaya tanıtılması için öncülük yapsın. Dışişleri Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıklarımız bu amaçla ortak bir komisyon kurabilir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile İstanbul Ticaret Odası gibi kuruluşlar da sürece dahil olarak, öncü olsun. Terör bizi, hayatı, Türkiye’yi durdurmak istiyor. Kimse onların değirmenine su taşımasın. Aksine, hayatı bereketlendirelim, yaşamı çoğaltalım, dostluğu çoğaltalım.”

Rusya ile yaşanan ‘uçak krizi’nin ardından turizm ‘alarm vermeye’ başlamış, ekonomideki ‘kriz,’ 15 Temmuz darbe girişimi ve bombalı saldırıların ardından düşüş süreklilik kazanmıştı.

Bingöl, yılbaşı gecesi yaşanan Reina saldırısının ardından daha da büyümesi beklenen ‘turizm krizini’nin etkilerini azaltmanın mümkün olduğunu dile getirdi: “Reina’ya karşı gerçekleştirilen terör saldırısının, lokanta, restoran, otel, tatil köyleri, turizm tesisleri ve benzeri mekanları olumsuz etkileyeceğine dair yorumlar ve haberler yayınlanıyor. Evet, böyle bir tehlike var. Ancak biz bunun etkilerini azaltabiliriz, bize karşı oluşturulmaya çalışılan turizm merkezli krizi lehimize çevirebiliriz.” 

‘Türk mutfağı’nın dünyaya tanıtılması için hükümetle meslek odalarının ‘öncülük’ yapmasının önemine işaret eden Bingöl, şunları söyledi: “Hükümet, teröre karşı Türk mutfağının dünyaya tanıtılması için öncülük yapsın. Dışişleri Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Avrupa Birliği Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıklarımız bu amaçla ortak bir komisyon kurabilir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile İstanbul Ticaret Odası gibi kuruluşlar da sürece dahil olarak, öncü olsun. Terör bizi, hayatı, Türkiye’yi durdurmak istiyor. Kimse onların değirmenine su taşımasın. Aksine, hayatı bereketlendirelim, yaşamı çoğaltalım, dostluğu çoğaltalım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.