Saç dökülmesi kadınların da kâbusu

SAĞLIK-YAŞAM 30.01.2017 - 09:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2584+ kez okundu.
 

Saç dökülmesi kadınların da kâbusu

  Cilt sağlığını etkileyen durumlar saç dökülmesini de tetikliyor   Erkeklerde çoğunlukla genetik bir problem olan saç dökülmesi, kadınlarda ise başta şok diyetler ve sağlıksız beslenme olmak üzere birçok nedenle görülebiliyor. Dr. Gizem Toktaş Geylani, cilt sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerin, cildin bir parçası olan saçları da etkilediğine dikkat çekiyor. Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, saç dökülmesinin, erkekler kadar kadınları da üzen bir problem olduğunu belirtti. Kadınlarda saç dökülmesinin sebeplerine değinen Geylani, “Şok diyetler, tek taraflı ve sağlıksız beslenme sağlıksız görünümlü, çabuk dökülüp kırılan saçlara neden olabilir. Özellikle demir eksikliği, çinko, folik asit ve B vitamini eksikliğinde de saçlar etkilenebilir. Her gün saçlarımızın dökülmesini izlemek kadar üzücü bir şey olabilir mi? Bu durumda öncelikle dert ortağımız kuaförler olur, sonra da bu konuda tecrübeli olan doktor veya kliniklere uğramaya başlarız” dedi. Bunların yanında; tiroit hormon hastalıkları, testesteron bozukluğu, doğumlar, stres, kuaförlerde kimyasallarla yapılan bazı boya, renk açma, perma işlemlerinin de saç dökülmelerine neden olabildiğini vurgulayan Dr. Gizem Toktaş Geylani, şöyle devam etti: “Hepimiz geleneksel olarak evde yapılan maskeler, yağlar denediysek de modern tıpta saç mezoterapisi, PRP gibi uygulamalar ile oldukça iyi sonuçlar alınmaktadır. Yine de  önüne geçilemeyen genetik erkek  tipi dökülmelerde ise saç ekimi ve saç protezleri ile doğala yakın sonuçlar alınabilmektedir”

 

Cilt sağlığını etkileyen durumlar saç dökülmesini de tetikliyor

 

Erkeklerde çoğunlukla genetik bir problem olan saç dökülmesi, kadınlarda ise başta şok diyetler ve sağlıksız beslenme olmak üzere birçok nedenle görülebiliyor. Dr. Gizem Toktaş Geylani, cilt sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerin, cildin bir parçası olan saçları da etkilediğine dikkat çekiyor.

Adana Estelite Güzellik Merkezi kurucularından Dr. Gizem Toktaş Geylani, saç dökülmesinin, erkekler kadar kadınları da üzen bir problem olduğunu belirtti.

Kadınlarda saç dökülmesinin sebeplerine değinen Geylani, “Şok diyetler, tek taraflı ve sağlıksız beslenme sağlıksız görünümlü, çabuk dökülüp kırılan saçlara neden olabilir. Özellikle demir eksikliği, çinko, folik asit ve B vitamini eksikliğinde de saçlar etkilenebilir. Her gün saçlarımızın dökülmesini izlemek kadar üzücü bir şey olabilir mi? Bu durumda öncelikle dert ortağımız kuaförler olur, sonra da bu konuda tecrübeli olan doktor veya kliniklere uğramaya başlarız” dedi.

Bunların yanında; tiroit hormon hastalıkları, testesteron bozukluğu, doğumlar, stres, kuaförlerde kimyasallarla yapılan bazı boya, renk açma, perma işlemlerinin de saç dökülmelerine neden olabildiğini vurgulayan Dr. Gizem Toktaş Geylani, şöyle devam etti:

“Hepimiz geleneksel olarak evde yapılan maskeler, yağlar denediysek de modern tıpta saç mezoterapisi, PRP gibi uygulamalar ile oldukça iyi sonuçlar alınmaktadır. Yine de  önüne geçilemeyen genetik erkek  tipi dökülmelerde ise saç ekimi ve saç protezleri ile doğala yakın sonuçlar alınabilmektedir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.