“HİÇ KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN”

SİYASET 19.04.2017 - 16:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2252+ kez okundu.
 

“HİÇ KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN”

  Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegesi Hasan Aslan, Anayasa değişikliği referandumunun yüzde 100 şaibeli olduğunu söyledi.   “BU İŞİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ” Hasan Aslan, “Parti olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki zeminde ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu hukuksuzluğa halkımız izin vermeyecek. Partimiz, Anayasa ve yasalardan kaynaklanan direnme hakkını sonuna kadar kullanacaktır. Bu nedenle hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız”dedi. “ÖRGÜTLEREMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ” Adana’da  CHP il örgütü başta olmak üzere tüm örgütlerin çalıştığını belirten Aslan, “ Adana’da yüzde 58.30 hayır oyu çıktı. Örgütlerimize teşekkür ediyoruz.  Devletin her türlü imkanının kullanılmasına, haksız  ve eşit olmayan bir yarışa rağmen rağmen ülke genelinde yüzde 55 oranında hayır çıkmıştır ama oylarımız çalınmıştır. Bu nedenle referandum meşruluğunu yitirmiştir”diye konuştu. “10 BİNDEN FAZLA OKULDA İHLAL VAR” YSK’nın mühürsüz oyları geçersiz saymasının yasaya aykırı olduğununu, referandumun iptali için harekete geçtiklerini belirten Aslan, “ 2.5 milyon çalınan oy var. 57 bin okulun 10 bin 900’ünde ihlal yaşanmış. İş artık başka bir boyuta geçti. Bu konular bireysel itirazların ötesinde artık. Partimiz ve vatandaşlarımızda bireysel itirazlarını yaptı ama kabul edilmedi, bu da ayrı bir hukuksuzluk” dedi.     FOTO: Hasan Aslan, seçim sonuçları kesinleşmeden yapılan kutlamaların da bir demokrasi ayıbı olduğunu söyledi.        

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegesi Hasan Aslan, Anayasa değişikliği referandumunun yüzde 100 şaibeli olduğunu söyledi.  

“BU İŞİN PEŞİNİ ASLA BIRAKMAYACAĞIZ”

Hasan Aslan, “Parti olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Hukuki zeminde ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu hukuksuzluğa halkımız izin vermeyecek. Partimiz, Anayasa ve yasalardan kaynaklanan direnme hakkını sonuna kadar kullanacaktır. Bu nedenle hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız”dedi.

“ÖRGÜTLEREMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Adana’da  CHP il örgütü başta olmak üzere tüm örgütlerin çalıştığını belirten Aslan, “ Adana’da yüzde 58.30 hayır oyu çıktı. Örgütlerimize teşekkür ediyoruz.  Devletin her türlü imkanının kullanılmasına, haksız  ve eşit olmayan bir yarışa rağmen rağmen ülke genelinde yüzde 55 oranında hayır çıkmıştır ama oylarımız çalınmıştır. Bu nedenle referandum meşruluğunu yitirmiştir”diye konuştu.

“10 BİNDEN FAZLA OKULDA İHLAL VAR”

YSK’nın mühürsüz oyları geçersiz saymasının yasaya aykırı olduğununu, referandumun iptali için harekete geçtiklerini belirten Aslan, “ 2.5 milyon çalınan oy var. 57 bin okulun 10 bin 900’ünde ihlal yaşanmış. İş artık başka bir boyuta geçti. Bu konular bireysel itirazların ötesinde artık. Partimiz ve vatandaşlarımızda bireysel itirazlarını yaptı ama kabul edilmedi, bu da ayrı bir hukuksuzluk” dedi.  

 

FOTO: Hasan Aslan, seçim sonuçları kesinleşmeden yapılan kutlamaların da bir demokrasi ayıbı olduğunu söyledi.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.