GELENEKSEL EL SANATLARI FESTİVALİ İLGİ GÖRDÜ

KÜLTÜR-SANAT 21.04.2017 - 13:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1746+ kez okundu.
 

GELENEKSEL EL SANATLARI FESTİVALİ İLGİ GÖRDÜ

ADANA- Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği’nce (AGESDER) bu yıl 2.’si düzenlenen Geleneksel El Sanatları Festivali başladı. İki gün sürecek festivalde, 70 sanatçı 40 dalda eserlerini sergileyecek. Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği (AGESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serdal İnözü, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının korunması, yaşatılması ve sonraki nesillere aktarılmasını sağlamak istediklerini söyledi. Festivale ünlü hattat ve ressam Ethem Çalışkan’ın da katılacağını anlatan İnözü, derneğin el sanatları konusunda çeşitli kurumların da çözüm ortağı olduğunu bildirdi. ÇETİN, BASTONLA KONUŞMA YAPTI Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisine hediye edilen işlemeli bastonu Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile inceledi. Çetin, buradaki konuşmasında, festival alanının yakınındaki İnkılap ilkokulunda 5 yıl eğitim gördüğünü, bugün orayı hediye bastonla ziyaret ettiğini hatırlattı. Çetin, “Yarabbim, mezun olduğum okulu bastonla ziyaret edeceğimi hiç düşünmemiştim” deyip katılanları tebessüm ettirdi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da çatışma döneminin bitip çalışma dönemi başladığına dikkat çekti. Karalar, “Geri kalmışlık bitiyor, kültürel çalışmalar ve festivallerle daha yaşanabilir bir kent geliyor” dedi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 11 kültürevinde, kadınların kendilerine imkan verildiğinde neler yaptığının ortaya çıktığını söyledi.   PATATESLİ SIKMA ARADI Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de birlikte olmak ve üretmekle başarılı olunacağını söyledi. Kültürel miraslardan kaybedilenlerin yeniden diriltilmesinin gerektiğine dikkat çeken Başkan Sözlü, merkez Seyhan ilçesi Ulucami yanında kurulan el sanatlarının yeraldığı stantları Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’la gezdi. Sözlü, Yüreğir Kültürevleri’nde verilen Çini işçiliğinin örnek olduğunu kaydetti. Sözlü, kendisine ikram edilen sıkmaların arasından patatesli olanı bulup tadına baktı. KAYMAKAM BOYNUZ İŞÇİLİĞİ STANDI AÇTI Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel de el sanatları festivalinde ‘boynuz işçiliği’ standı kurdu. Genel, boynuzdan yaptığı çeşitli ürünleri sergilerken kendi el emeği göz nuru ile yaptığı ok ve yayın da özelliklerini anlattı. İlginin büyük olduğu festivalde katılanlara sıkma-yayık ayran dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Bandosu’nca çalınan şarkılarla gençler de gönüllerince eğlendi. 

ADANA- Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği’nce (AGESDER) bu yıl 2.’si düzenlenen Geleneksel El Sanatları Festivali başladı. İki gün sürecek festivalde, 70 sanatçı 40 dalda eserlerini sergileyecek.

Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği (AGESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Serdal İnözü, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının korunması, yaşatılması ve sonraki nesillere aktarılmasını sağlamak istediklerini söyledi. Festivale ünlü hattat ve ressam Ethem Çalışkan’ın da katılacağını anlatan İnözü, derneğin el sanatları konusunda çeşitli kurumların da çözüm ortağı olduğunu bildirdi.

ÇETİN, BASTONLA KONUŞMA YAPTI

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisine hediye edilen işlemeli bastonu Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile inceledi. Çetin, buradaki konuşmasında, festival alanının yakınındaki İnkılap ilkokulunda 5 yıl eğitim gördüğünü, bugün orayı hediye bastonla ziyaret ettiğini hatırlattı. Çetin, “Yarabbim, mezun olduğum okulu bastonla ziyaret edeceğimi hiç düşünmemiştim” deyip katılanları tebessüm ettirdi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’da çatışma döneminin bitip çalışma dönemi başladığına dikkat çekti. Karalar, “Geri kalmışlık bitiyor, kültürel çalışmalar ve festivallerle daha yaşanabilir bir kent geliyor” dedi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 11 kültürevinde, kadınların kendilerine imkan verildiğinde neler yaptığının ortaya çıktığını söyledi.  

PATATESLİ SIKMA ARADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de birlikte olmak ve üretmekle başarılı olunacağını söyledi. Kültürel miraslardan kaybedilenlerin yeniden diriltilmesinin gerektiğine dikkat çeken Başkan Sözlü, merkez Seyhan ilçesi Ulucami yanında kurulan el sanatlarının yeraldığı stantları Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’la gezdi. Sözlü, Yüreğir Kültürevleri’nde verilen Çini işçiliğinin örnek olduğunu kaydetti. Sözlü, kendisine ikram edilen sıkmaların arasından patatesli olanı bulup tadına baktı.

KAYMAKAM BOYNUZ İŞÇİLİĞİ STANDI AÇTI

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel de el sanatları festivalinde ‘boynuz işçiliği’ standı kurdu. Genel, boynuzdan yaptığı çeşitli ürünleri sergilerken kendi el emeği göz nuru ile yaptığı ok ve yayın da özelliklerini anlattı. İlginin büyük olduğu festivalde katılanlara sıkma-yayık ayran dağıtıldı. Büyükşehir Belediye Bandosu’nca çalınan şarkılarla gençler de gönüllerince eğlendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.