BÜFECİYE, KARABASAN GİBİ ÇÖKTÜLER!

EKONOMİ 12.06.2017 - 13:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1357+ kez okundu.
 

BÜFECİYE, KARABASAN GİBİ ÇÖKTÜLER!

Ekonomik piyasa durgun, işsizlik had safhada. Ancak büfeci esnafının kira bedeli en az 3 kat arttı. Belediye iştiraki Altın Koza, esnafa taksit bile yapmıyor.
    ALTINKOZA KÜÇÜK ESNAFIN SIRTINA BİNDİ Türkiye’de ekonomik kaygılar her geçen gün artarken ‘borç batağı’na saplanan yerel yönetimler, parasal sıkıntılarını çözmek için küçük esnafa yükleniyor. Büyükşehir Belediyesi, büfeleri bugüne kadar 36 kez icralık olan ve personel alacaklarını ödeyemeyen Altın Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş.’ye devretti.     TAKSİTLE ÖDEME DEVRİNİ BİTİRDİ! İşsizlik rakamları Türkiye ortalamasının üzerindeki Adana’da, sayıları 150’yı bulan büfeci esnafı adeta kıskaca alındı. Başkan Hüseyin Sözlü, seçildiği yıl, önce büfecinin kira bedelini 3-4 kat artırdı. Ardından her yıl 3 veya 4 taksitte ödediği bu parayı tek seferde ödeme şartı getirdi. Büfeciler, kira bedelleri için ise artık belediye yerine icralık Altın Koza’ya ödeme yapacak.     ÖLÇÜYÜ BÜYÜTTÜ, TAHSİLATI ARTIRDI Altın Koza yetkililerinin bazı büfelerin kapladığı alanlar üzerindeki ölçümleri büyütüp bu yolla daha fazla ‘tahsilat yapmak’ istediği de ortaya çıktı. Altın Koza, büfecinin kapı önüne koyduğu firmalara ait dolaplar için de hem büfeci hem de firma yetkililerinden para istiyor.   SIKINTILI GÜNLER YAŞIYORUZ Büfeci esnafı, “Sıkıntılı günler yaşıyoruz, piyasada para yok. Önümüzü göremiyoruz. Yaz ayı geldi, okullar tatil, önceleri birkaç öğrencinin uğradığı büfeler artık onları da görmeyecek. Tek seferde bizden istenen parayı nasıl öderiz” diyerek dert yanıyor.     “BAŞKAN SESİMİZİ DUYSUN” Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün esnafın sesine kulak vermesini isteyen büfeci esnafı, “Piyasada iş yok. Peşin kira bedellerinin hem düşürülmesini hem de taksitlendirilmesini bekliyoruz. Devletin uyguladığı yapılandırma yönündeki uygulamayı belediyenin de hayata geçirmesini istiyoruz” dedi.  
Ekonomik piyasa durgun, işsizlik had safhada. Ancak büfeci esnafının kira bedeli en az 3 kat arttı. Belediye iştiraki Altın Koza, esnafa taksit bile yapmıyor.

 

 

ALTINKOZA KÜÇÜK ESNAFIN SIRTINA BİNDİ

Türkiye’de ekonomik kaygılar her geçen gün artarken ‘borç batağı’na saplanan yerel yönetimler, parasal sıkıntılarını çözmek için küçük esnafa yükleniyor. Büyükşehir Belediyesi, büfeleri bugüne kadar 36 kez icralık olan ve personel alacaklarını ödeyemeyen Altın Koza Kültür Sanat ve Turizm Hizmetleri A.Ş.’ye devretti.

 

 

TAKSİTLE ÖDEME DEVRİNİ BİTİRDİ!

İşsizlik rakamları Türkiye ortalamasının üzerindeki Adana’da, sayıları 150’yı bulan büfeci esnafı adeta kıskaca alındı. Başkan Hüseyin Sözlü, seçildiği yıl, önce büfecinin kira bedelini 3-4 kat artırdı. Ardından her yıl 3 veya 4 taksitte ödediği bu parayı tek seferde ödeme şartı getirdi. Büfeciler, kira bedelleri için ise artık belediye yerine icralık Altın Koza’ya ödeme yapacak.

 

 

ÖLÇÜYÜ BÜYÜTTÜ, TAHSİLATI ARTIRDI

Altın Koza yetkililerinin bazı büfelerin kapladığı alanlar üzerindeki ölçümleri büyütüp bu yolla daha fazla ‘tahsilat yapmak’ istediği de ortaya çıktı. Altın Koza, büfecinin kapı önüne koyduğu firmalara ait dolaplar için de hem büfeci hem de firma yetkililerinden para istiyor.

 

SIKINTILI GÜNLER YAŞIYORUZ

Büfeci esnafı, “Sıkıntılı günler yaşıyoruz, piyasada para yok. Önümüzü göremiyoruz. Yaz ayı geldi, okullar tatil, önceleri birkaç öğrencinin uğradığı büfeler artık onları da görmeyecek. Tek seferde bizden istenen parayı nasıl öderiz” diyerek dert yanıyor.

 

 

“BAŞKAN SESİMİZİ DUYSUN”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün esnafın sesine kulak vermesini isteyen büfeci esnafı, “Piyasada iş yok. Peşin kira bedellerinin hem düşürülmesini hem de taksitlendirilmesini bekliyoruz. Devletin uyguladığı yapılandırma yönündeki uygulamayı belediyenin de hayata geçirmesini istiyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.