Vali Mahmut Demirtaş’ın , “Babalar Günü” Mesajı

17.06.2017 - 08:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2227+ kez okundu.
 

Vali Mahmut Demirtaş’ın , “Babalar Günü” Mesajı

    Toplumsal Yapının Şekillenmesinde Babaların Rolü ve Önemi Büyüktür   “Aile” olgusu; Toplumun temel çekirdeği olan sosyal yaşantımızın, milli ve manevi değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılmasında hayati önem taşımaktadır.   Toplumun en küçük yapı taşı olan, anne, baba ve çocuklardan oluşan  aile kurumunun temel direği ise babalardır. Aile kurumunda Baba’lar, aile fertlerinin eğitimden, sağlığa, barınmadan, ısınmaya kadar geniş bir alanda yaşamsal gereksinimlerinin karşılanmasında çok önemli bir görev yerine getirdikleri gibi; Toplumsal değerlerin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı, otorite gibi hayati değerleri yetiştirdikleri çocuklar aracılığıyla, kuşaktan kuşağa aktarılmasında  etkin bir rol üstlenmektedir.   Üstlendikleri maddi ve manevi sorumlulukların yanı sıra, gösterdikleri hoşgörü, sevgi ve şefkatle aile bağlarının güçlenmesini, çocuklarda güven duygusu oluşmasını sağlayan babalar, toplumsal yapımızın şekillenmesinde, yeni nesillerin yetiştirilmesinde aile kurumumuzun yaşatılmasında anneler gibi çok önemlidir. Ailesi için her türlü fedakârlığı üstlenen, her türlü çileye göğüs geren, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğu sayan babalar, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için özveriyle çaba harcamakta, bu özellikleri ile her türlü övgüyü, saygıyı ve sevgiyi hak etmektedir   Bu duygu ve düşüncelerle; Evlatlarını vatanına, milletine ve topluma yararlı birer fert olarak yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs geren, yaşamları boyunca tüm emeklerini, maddi ve manevi bütün imkânlarını aileleri için seferber eden, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan, hayatımızın her anında emeği bulunan tüm babaların gününü kutluyor,  aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

Toplumsal Yapının Şekillenmesinde

Babaların Rolü ve Önemi Büyüktür

 

“Aile” olgusu; Toplumun temel çekirdeği olan sosyal yaşantımızın, milli ve manevi değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılmasında hayati önem taşımaktadır.

 

Toplumun en küçük yapı taşı olan, anne, baba ve çocuklardan oluşan  aile kurumunun temel direği ise babalardır. Aile kurumunda Baba’lar, aile fertlerinin eğitimden, sağlığa, barınmadan, ısınmaya kadar geniş bir alanda yaşamsal gereksinimlerinin karşılanmasında çok önemli bir görev yerine getirdikleri gibi; Toplumsal değerlerin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı, otorite gibi hayati değerleri yetiştirdikleri çocuklar aracılığıyla, kuşaktan kuşağa aktarılmasında  etkin bir rol üstlenmektedir.

 

Üstlendikleri maddi ve manevi sorumlulukların yanı sıra, gösterdikleri hoşgörü, sevgi ve şefkatle aile bağlarının güçlenmesini, çocuklarda güven duygusu oluşmasını sağlayan babalar, toplumsal yapımızın şekillenmesinde, yeni nesillerin yetiştirilmesinde aile kurumumuzun yaşatılmasında anneler gibi çok önemlidir. Ailesi için her türlü fedakârlığı üstlenen, her türlü çileye göğüs geren, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğu sayan babalar, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için özveriyle çaba harcamakta, bu özellikleri ile her türlü övgüyü, saygıyı ve sevgiyi hak etmektedir

 

Bu duygu ve düşüncelerle; Evlatlarını vatanına, milletine ve topluma yararlı birer fert olarak yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs geren, yaşamları boyunca tüm emeklerini, maddi ve manevi bütün imkânlarını aileleri için seferber eden, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan, hayatımızın her anında emeği bulunan tüm babaların gününü kutluyor,  aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.