25 MİLYARLIK ‘SANAL PAZAR’DAN PAY KAPMANIN PEŞİNE DÜŞÜN!

EKONOMİ 30.06.2017 - 15:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2571+ kez okundu.
 

25 MİLYARLIK ‘SANAL PAZAR’DAN PAY KAPMANIN PEŞİNE DÜŞÜN!

  İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Sosyal Komite üyesi, iş kadını Sema Soykan, “Dijital platformu ve e- satışı kullanarak bu pazardan faydalanmak, yeni iş yaratmak ya da işimizi büyütmek hedeflerimiz arasında ilk sırada olmalı” dedi. E-TİCARETTE HAYAT VAR ANCAK! Ülkemizde internet kullanımı 55,3 milyona dayandı. Geçen yıl internet kullanıcılarının yüzde 33’ü online alışveriş yaparken bunlar genellikle 25-34 yaş arasındakilerden oluştu. Türkiye’de bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan fazla sosyal medya kullanıcısı var. 10 yılda markalar açısından oldukça değişiklik yaşandı, tüketici sosyal medya ile bir çok şeyi keşfetti. Marka olmuş perakende şirketlerin 50’sinden ancak 10’u e-ticaret sunuyor.   Türkiye’deki 43,9 milyon kişi yani nüfusun yüzde 56’sı mobil internet kullanıcısı. e-ticaret hacmi ise 2014’ten 2015’e yüzde 31 büyüdü. Geçen yıl internet kullanıcılarının yüzde 33’ü online alışveriş yaptı. Bu da nüfusun yüzde 23’üne karşılık geliyor. Türkiye’nin e-ticaret hacmi 24,7 milyar TL ve bunun genel perakende içerisindeki payı ise sade yüzde 1,3 oranında.   Soykan, EGEMEN’e yaptığı açıklamada, gelişen teknolojiyle birlikte artık ürünlerin internet üzerinden satışlarının yapılmasının önemine dikkat çekti. İnternetin 50 milyon kişiye sadece  4 yılda ulaştığını hatırlatan Soykan, “Televizyon 13 yılda ve radyolar ise 18 yılda ulaşmış. Ünlü bir arama motorunda ise günde 3,5 milyar arama yapılıyor. Bu çok önemli bir gösterge. Demek oluyor ki reklam, ticaret , araştırma neredeyse tamamen bu platforma kaymış durumda. İşte bu yüzden internetin, teknolojinin, elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonların ve beraberinde e- ticaretin artık hayatımızın önemli bir parçası olduğu gerçeğini kabul etmemiz lazım” diye konuştu. Soykan, “Dünyadaki yeniliklerin en iyi anlaşıldığı yer o yeniliğin ortaya çıktığı yerdir” diyerek şunları söyledi: “Üretilen yeniliklerin temel ihtiyaçlara yönelik değil pazarın yarattığı ihtiyaçlara yönelik olması önemli. Sanırım bu gerçeği de artık kabul etmemiz lazım.  Bu yüzden dijital platformu ve e- satışı kullanarak pazardan nemalanmak, yeni iş yaratmak ya da işimizi büyütmek hedeflerimiz arasında ilk sırada olmalı.”    

 

İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Sosyal Komite üyesi, iş kadını Sema Soykan, “Dijital platformu ve e- satışı kullanarak bu pazardan faydalanmak, yeni iş yaratmak ya da işimizi büyütmek hedeflerimiz arasında ilk sırada olmalı” dedi.

E-TİCARETTE HAYAT VAR ANCAK!

Ülkemizde internet kullanımı 55,3 milyona dayandı. Geçen yıl internet kullanıcılarının yüzde 33’ü online alışveriş yaparken bunlar genellikle 25-34 yaş arasındakilerden oluştu. Türkiye’de bazı Avrupa ülkelerinin nüfusundan fazla sosyal medya kullanıcısı var. 10 yılda markalar açısından oldukça değişiklik yaşandı, tüketici sosyal medya ile bir çok şeyi keşfetti. Marka olmuş perakende şirketlerin 50’sinden ancak 10’u e-ticaret sunuyor.

 

Türkiye’deki 43,9 milyon kişi yani nüfusun yüzde 56’sı mobil internet kullanıcısı. e-ticaret hacmi ise 2014’ten 2015’e yüzde 31 büyüdü. Geçen yıl internet kullanıcılarının yüzde 33’ü online alışveriş yaptı. Bu da nüfusun yüzde 23’üne karşılık geliyor. Türkiye’nin e-ticaret hacmi 24,7 milyar TL ve bunun genel perakende içerisindeki payı ise sade yüzde 1,3 oranında.

 

Soykan, EGEMEN’e yaptığı açıklamada, gelişen teknolojiyle birlikte artık ürünlerin internet üzerinden satışlarının yapılmasının önemine dikkat çekti. İnternetin 50 milyon kişiye sadece  4 yılda ulaştığını hatırlatan Soykan, “Televizyon 13 yılda ve radyolar ise 18 yılda ulaşmış. Ünlü bir arama motorunda ise günde 3,5 milyar arama yapılıyor. Bu çok önemli bir gösterge. Demek oluyor ki reklam, ticaret , araştırma neredeyse tamamen bu platforma kaymış durumda. İşte bu yüzden internetin, teknolojinin, elimizden düşürmediğimiz akıllı telefonların ve beraberinde e- ticaretin artık hayatımızın önemli bir parçası olduğu gerçeğini kabul etmemiz lazım” diye konuştu.

Soykan, “Dünyadaki yeniliklerin en iyi anlaşıldığı yer o yeniliğin ortaya çıktığı yerdir” diyerek şunları söyledi: “Üretilen yeniliklerin temel ihtiyaçlara yönelik değil pazarın yarattığı ihtiyaçlara yönelik olması önemli. Sanırım bu gerçeği de artık kabul etmemiz lazım.  Bu yüzden dijital platformu ve e- satışı kullanarak pazardan nemalanmak, yeni iş yaratmak ya da işimizi büyütmek hedeflerimiz arasında ilk sırada olmalı.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.