FIRINCILARA HİJYEN SEMİNERİ…

GÜNDEM 05.07.2017 - 14:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1780+ kez okundu.
 

FIRINCILARA HİJYEN SEMİNERİ…

  ADANA- Adana ESOB'a bağlı Adana Fırıncılar Esnaf Odası tarafından fırıncı esnafına yönelik iş güvenliği ve hijyen semineri düzenlendi.   Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'ndaki Şehit Ömer Halis Demir Toplantı Salonu'nda yapılan seminere Adana Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Alptekin ile yönetim kurulu üyeleri ve 155 fırıncı esnafı katıldı.   Sağlık Uzmanı Tezcan Hoplamaz tarafından verilen seminerde, Şehit Yasin Öztürk Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Muhammet Söyler de denetmen olarak hazır bulundu.   Sağlık Uzmanı Tezcan Hoplamaz, fırıncı esnafına dikkat edecekleri hijyen kuralları hakkında bilgi verirken, özellikle el, tırnak ve elbise temizliğine dikkat etmelerini, ellerini düzenli olarak mutlaka, sıva sabunla yıkamalarını, sıcakları da dikkate alarak günlük tişört değiştirmeleri gerektiğini söyledi.   Hoplamaz, "Her iş kolunun kendine has kuralları vardır. Sizler de babadan, atadan böyle gördük, böyle gitsin demeden, günün şartlarına uyun. Suyu sabuna dokunma diye bir söz var, ama biz hijyen için sizlere suya, sabuna dokunun diyoruz.Çünkü, temizlik için sabun gerekiyor. Parmaklarınızda kesik oluşursa da mutlak yara bandıyla kapatın, açık yara çabuk mikrop kapar ve üretir. Herkes eldiven kullanmıyor, çünkü bahane çok. Ama hijyen için fırında çalışanların eldiven kullanması gerekli. Mikroplar vücuda en fazla tırnak diplerinden ve ağız içinden giriyor"dedi.   32 saatlik iş güvenliği ve hijyen eğitimi sonrası katılımcılara kişiye özel sertifika verileceğini de belirten Hoplamaz, bir başka fırında da  çalışsalar, bu belgeleri 5 yıl süreyle kullanabileceklerini kaydetti.   Oda Başkanı Alptekin de, ekmek üreten fırıncı esnafının mutlaka hijyen belgesi alması gerektiğini belirtirken, katılımcı esnaflarına teşekkür ederek, seminere katılımın devamlılığını istedi. Alptekin, yeni kursiyerlerin de belge almak için eğitimlere mutlaka düzenli gelmeleri gerektiğini duyurdu.    Şehir dışında bulunması nedeniyle toplantıya katılamayan Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, Başkan Alptekin'e gönderdiği mesajda, kursun başarılı geçmesini dileyerek, katılımcı esnaflara da selam, sevgi ve muhabbetlerini iletti.      

 

ADANA- Adana ESOB'a bağlı Adana Fırıncılar Esnaf Odası tarafından fırıncı esnafına yönelik iş güvenliği ve hijyen semineri düzenlendi.

 

Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası'ndaki Şehit Ömer Halis Demir Toplantı Salonu'nda yapılan seminere Adana Fırıncılar Esnaf Odası Başkanı Mahmut Alptekin ile yönetim kurulu üyeleri ve 155 fırıncı esnafı katıldı.

 

Sağlık Uzmanı Tezcan Hoplamaz tarafından verilen seminerde, Şehit Yasin Öztürk Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Muhammet Söyler de denetmen olarak hazır bulundu.

 

Sağlık Uzmanı Tezcan Hoplamaz, fırıncı esnafına dikkat edecekleri hijyen kuralları hakkında bilgi verirken, özellikle el, tırnak ve elbise temizliğine dikkat etmelerini, ellerini düzenli olarak mutlaka, sıva sabunla yıkamalarını, sıcakları da dikkate alarak günlük tişört değiştirmeleri gerektiğini söyledi.

 

Hoplamaz, "Her iş kolunun kendine has kuralları vardır. Sizler de babadan, atadan böyle gördük, böyle gitsin demeden, günün şartlarına uyun. Suyu sabuna dokunma diye bir söz var, ama biz hijyen için sizlere suya, sabuna dokunun diyoruz.Çünkü, temizlik için sabun gerekiyor. Parmaklarınızda kesik oluşursa da mutlak yara bandıyla kapatın, açık yara çabuk mikrop kapar ve üretir. Herkes eldiven kullanmıyor, çünkü bahane çok. Ama hijyen için fırında çalışanların eldiven kullanması gerekli. Mikroplar vücuda en fazla tırnak diplerinden ve ağız içinden giriyor"dedi.

 

32 saatlik iş güvenliği ve hijyen eğitimi sonrası katılımcılara kişiye özel sertifika verileceğini de belirten Hoplamaz, bir başka fırında da  çalışsalar, bu belgeleri 5 yıl süreyle kullanabileceklerini kaydetti.

 

Oda Başkanı Alptekin de, ekmek üreten fırıncı esnafının mutlaka hijyen belgesi alması gerektiğini belirtirken, katılımcı esnaflarına teşekkür ederek, seminere katılımın devamlılığını istedi. Alptekin, yeni kursiyerlerin de belge almak için eğitimlere mutlaka düzenli gelmeleri gerektiğini duyurdu. 

 

Şehir dışında bulunması nedeniyle toplantıya katılamayan Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, Başkan Alptekin'e gönderdiği mesajda, kursun başarılı geçmesini dileyerek, katılımcı esnaflara da selam, sevgi ve muhabbetlerini iletti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.