TÜRK KIZILAYI ADANA TOPLUM MERKEZİ BARO’YU ZİYARET ETTİ

GÜNDEM 06.07.2017 - 14:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2057+ kez okundu.
 

TÜRK KIZILAYI ADANA TOPLUM MERKEZİ BARO’YU ZİYARET ETTİ

Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu ile Türk Kızılayı arasında gerçekleştirilen Uluslararası Yardım Çağrısı kapsamında hayata geçirilen “Toplum Merkezleri Projesi” sorumlusu Şeyma Demirlikan ve vaka sorumlusu Selçuk Yılmaz, ülkemizde sığınmacı olarak bulunan Suriyelilere hukuki destek konusunda Adana Barosu ile işbirliği amacıyla tanışma ziyaretinde bulundular. Av. Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş , Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz ve Mülteci Hakları Komisyon Başkanı Av. Selen Berna Ünlüatlı hazır bulundu. Her yaştan Suriyeliye psikososyal destek sağlayarak, yönlendirme ve eğitim hizmetleri veren “Toplum Merkezleri Projesi” ‘ne baromuzun sağlayabileceği hukuki destek konusunda bilgi verildi. Proje çalışanlarının ve sığınmacıların hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmesi ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununda mevcut adli yardım uygulaması kapsamında baromuzun, ülkemizde mevcut sığınmacıların geleceğe daha güçlü tutunabilmesinin yöntemlerini oluşturabilmek için gereken tüm yardım ve desteği sağlayacağı belirtildi.  

Uluslararası Kızılhaç-Kızılay Dernekleri Federasyonu ile Türk Kızılayı arasında gerçekleştirilen Uluslararası Yardım Çağrısı kapsamında hayata geçirilen “Toplum Merkezleri Projesi” sorumlusu Şeyma Demirlikan ve vaka sorumlusu Selçuk Yılmaz, ülkemizde sığınmacı olarak bulunan Suriyelilere hukuki destek konusunda Adana Barosu ile işbirliği amacıyla tanışma ziyaretinde bulundular.

Av. Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyarette Baro Başkanı Av.Veli Küçük, Başkan Yardımcısı Av. Sabahattin Gümüş , Genel Sekreter Av. Semih Gökayaz ve Mülteci Hakları Komisyon Başkanı Av. Selen Berna Ünlüatlı hazır bulundu.

Her yaştan Suriyeliye psikososyal destek sağlayarak, yönlendirme ve eğitim hizmetleri veren “Toplum Merkezleri Projesi” ‘ne baromuzun sağlayabileceği hukuki destek konusunda bilgi verildi.

Proje çalışanlarının ve sığınmacıların hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmesi ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununda mevcut adli yardım uygulaması kapsamında baromuzun, ülkemizde mevcut sığınmacıların geleceğe daha güçlü tutunabilmesinin yöntemlerini oluşturabilmek için gereken tüm yardım ve desteği sağlayacağı belirtildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.