Mevsiminde dene!

SAĞLIK-YAŞAM 08.07.2017 - 10:56, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1435+ kez okundu.
 

Mevsiminde dene!

    Isırgan otu çorbasını Nelipide Gurme’de sağlıkla kaşıkla   Kim demiş yazın çorba içilmez diye… Dünyanın hemen hemen bütün mutfaklarında başlangıç yemeği olarak karşımıza çıkan çorba, daha çok kışın tercih edilse de farklı sunumlarla yazın da sofraların baş tacı olmaya devam ediyor.  Vitamince zengin ve saymakla bitmeyen faydalarıyla kendine Nelipide Gurme’nin yöresel ot menüsünde yer bulan ısırgan otu çorbası, farklı lezzetiyle bu yaz damaklarda yer bulmaya hazırlanıyor.   Mayıs ile Ağustos aylarında çiçek açan ve yıl boyunca yetişen ısırgan otu, çorba kültürüne renk katmak ve değişik lezzetleri misafirleriyle buluşturmak amacıyla Nelipide Gurme’nin yaz menüsündeki yerini alıyor.    Isırgan otu her derde deva Usta eller tarafından Nelipide Gurme mutfağında ısırgan ve mısır ununun harmonisiyle hazırlanan ısırgan otu çorbası, hem hafif hem de doyurucu bir öğün olarak tercih ediliyor. Yöresel tatların özlemini çekenlerin beğenisini kazanan ısırgan otu çorbasının yararları da saymakla bitmiyor. Isırgan otu; vücudun su dengesini sağlarken, içerdiği yüksek miktardaki demir sayesinde kansızlığı gidermeye yardımcı oluyor. Bağışıklık sistemini de güçlendiren ısırgan otu, antioksidan etkisi sayesinde organların temizlenmesini sağlıyor. Öte yandan ısırgan otu, diğer birçok bitki ve otların aksine kaynatıldığında ya da pişirildiğinde vitamin ve barındırdığı diğer özelliklerini kaybetmiyor.   Bu nedenle taze ısırgandan yapılan ısırgan çorbası, oldukça yararlı bir besin olma özelliği taşıyor ve bu yaz deneyimlemeniz için Nelipide Gurme’de sizi bekliyor.  

 

 

Isırgan otu çorbasını
Nelipide Gurme’de sağlıkla kaşıkla

 

Kim demiş yazın çorba içilmez diye… Dünyanın hemen hemen bütün mutfaklarında başlangıç yemeği olarak karşımıza çıkan çorba, daha çok kışın tercih edilse de farklı sunumlarla yazın da sofraların baş tacı olmaya devam ediyor.  Vitamince zengin ve saymakla bitmeyen faydalarıyla kendine Nelipide Gurme’nin yöresel ot menüsünde yer bulan ısırgan otu çorbası, farklı lezzetiyle bu yaz damaklarda yer bulmaya hazırlanıyor.

 

Mayıs ile Ağustos aylarında çiçek açan ve yıl boyunca yetişen ısırgan otu, çorba kültürüne renk katmak ve değişik lezzetleri misafirleriyle buluşturmak amacıyla Nelipide Gurme’nin yaz menüsündeki yerini alıyor. 

 

Isırgan otu her derde deva

Usta eller tarafından Nelipide Gurme mutfağında ısırgan ve mısır ununun harmonisiyle hazırlanan ısırgan otu çorbası, hem hafif hem de doyurucu bir öğün olarak tercih ediliyor. Yöresel tatların özlemini çekenlerin beğenisini kazanan ısırgan otu çorbasının yararları da saymakla bitmiyor. Isırgan otu; vücudun su dengesini sağlarken, içerdiği yüksek miktardaki demir sayesinde kansızlığı gidermeye yardımcı oluyor. Bağışıklık sistemini de güçlendiren ısırgan otu, antioksidan etkisi sayesinde organların temizlenmesini sağlıyor. Öte yandan ısırgan otu, diğer birçok bitki ve otların aksine kaynatıldığında ya da pişirildiğinde vitamin ve barındırdığı diğer özelliklerini kaybetmiyor.

 

Bu nedenle taze ısırgandan yapılan ısırgan çorbası, oldukça yararlı bir besin olma özelliği taşıyor ve bu yaz deneyimlemeniz için Nelipide Gurme’de sizi bekliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.