YENİ OTOGAR SÖZLÜ İLE DAĞLI’YI KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

GÜNDEM 14.07.2017 - 14:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3099+ kez okundu.
 

YENİ OTOGAR SÖZLÜ İLE DAĞLI’YI KARŞI KARŞIYA GETİRDİ

Adana’ya yeni yapılacak otogarla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile CHP’li Meclis Üyesi Askeri Dağlı arasında tartışma yaşandı. Büyükşehir Belediye Meclisi, Hüseyin Sözlü başkanlığında bir araya geldi. Temmuz ayı son oturumunda 22 madde görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi’nce merkez Seyhan ilçesi Bahçeşehir mahallesinde yeni yaptırılacak otogarla ilgili şikayet dilekçelerine ait komisyon raporunun oylaması sırasında tartışma yaşandı. CHP’li Askeri Dağlı, oy çokluğuyla, 4 itiraz dilekçesinin reddedilmesi ile kendi partisinden üyelerin olmayışına tepki gösterdi. Dağlı’nın yeni otogar yapılmasına başından bu yana karşı olduğu biliniyor. Başkan Hüseyin Sözlü, Dağlı’ya “Gelse ne olacak Askeri bey. Hem nalına ve hem mıhına vurmaktan vazgeçin. Eski otogarın betondan başka bir varlığı yok. Neresini şimdiki normlara uyduracaksın, nasıl uyduracaksın, hangi maliyetle uyduracaksın” dedi.  Dağlı, Sözlü’ye “yeni otogarı nasıl yapacaksın” diye sorunca başkan “Yapıldığında görürsün” diye cevap verdi. Sözlü, “CHP’li arkadaşlar niye gelmemişlerdir. Böyle bir şeye ortak olmamak için gelmemişlerdir. Onu bilesiniz, vicdanlarıyla” dedi. Dağlı’nın “Esnaf düşman oluyor” sözlerine de öfkelendiği gözlenen Başkan Sözlü şöyle devam etti: “Adana Büyükşehir Belediye başkanı olarak siyasi populizmin uç noktalarından hep uzaktayım. Kimseye karşı bir husumet içinde değiliz. Esnafın hakları korunacaktır. Adana’ya yakışır bir otogar inşa edilecektir. Onlar da Atatürk havalimanı gibi bir mekanın işletmecileri olacaklardır. Ben bunu üstleniyorum.” Bu arada, oylamanın ardından CHP’li Askeri Dağlı’nın Meclis’i öfkeli bir halde terk ettiği gözlendi. 

Adana’ya yeni yapılacak otogarla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile CHP’li Meclis Üyesi Askeri Dağlı arasında tartışma yaşandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi, Hüseyin Sözlü başkanlığında bir araya geldi. Temmuz ayı son oturumunda 22 madde görüşüldü. Büyükşehir Belediyesi’nce merkez Seyhan ilçesi Bahçeşehir mahallesinde yeni yaptırılacak otogarla ilgili şikayet dilekçelerine ait komisyon raporunun oylaması sırasında tartışma yaşandı. CHP’li Askeri Dağlı, oy çokluğuyla, 4 itiraz dilekçesinin reddedilmesi ile kendi partisinden üyelerin olmayışına tepki gösterdi. Dağlı’nın yeni otogar yapılmasına başından bu yana karşı olduğu biliniyor.

Başkan Hüseyin Sözlü, Dağlı’ya “Gelse ne olacak Askeri bey. Hem nalına ve hem mıhına vurmaktan vazgeçin. Eski otogarın betondan başka bir varlığı yok. Neresini şimdiki normlara uyduracaksın, nasıl uyduracaksın, hangi maliyetle uyduracaksın” dedi.  Dağlı, Sözlü’ye “yeni otogarı nasıl yapacaksın” diye sorunca başkan “Yapıldığında görürsün” diye cevap verdi. Sözlü, “CHP’li arkadaşlar niye gelmemişlerdir. Böyle bir şeye ortak olmamak için gelmemişlerdir. Onu bilesiniz, vicdanlarıyla” dedi.

Dağlı’nın “Esnaf düşman oluyor” sözlerine de öfkelendiği gözlenen Başkan Sözlü şöyle devam etti: “Adana Büyükşehir Belediye başkanı olarak siyasi populizmin uç noktalarından hep uzaktayım. Kimseye karşı bir husumet içinde değiliz. Esnafın hakları korunacaktır. Adana’ya yakışır bir otogar inşa edilecektir. Onlar da Atatürk havalimanı gibi bir mekanın işletmecileri olacaklardır. Ben bunu üstleniyorum.”

Bu arada, oylamanın ardından CHP’li Askeri Dağlı’nın Meclis’i öfkeli bir halde terk ettiği gözlendi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.