AVES İÇİN HASAT VAKTİ

GÜNDEM 18.07.2017 - 15:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2576+ kez okundu.
 

AVES İÇİN HASAT VAKTİ

  Ürün Sizden Destek Bizden sloganıyla özellikle Çukurova’da yağlı tohum ekimini destekleyen AVES, 2017 yılı ilk hasadı ayçiçek tohumunu, üretim tesisinde çalışanlarıyla birlikte coşkuyla karşıladı. Yerli yağlı tohum üretiminin arttırılması ülkemizde stratejik önem taşımaktadır diyen AVES AŞ genel müdürü Onat ANGI, “Türkiye ayçiçek yağı tüketiminin yıllık yaklaşık olarak 800 bin ton olduğuna dikkat çekerek, yerli üretimin en az 2 milyon ton olması gerektiğini kaydetmiştir.” 2015/2016 yılında Türkiye genelinde 1.1 milyon ton seviyelerinde üretilen ayçiçek tohumunun bu yıl ciddi bir artışla 1.4 milyon seviyelerinde olması beklenmektedir. Geçtiğimiz yıl Çukurova bölgesinde yaklaşık 150 bin ton ayçiçek tohumu hasadı yapıldığına vurgu yapan ANGI, iç piyasadaki satış hacimlerinin artışına bağlı olarak bu yılki alım hedeflerinin geçen yıllara oranla çok daha fazla olacağının altını çizdi. Birlikten kuvvet doğacağına inandıklarını dile getiren ANGI, Türk tarımının ve Türk çiftçisinin her zaman destekçisi olduklarını, bundan sonrada aynı istekle ayçiçek yağı üretimine devam edeceklerini belirtti.

 

Ürün Sizden Destek Bizden sloganıyla özellikle Çukurova’da yağlı tohum ekimini destekleyen AVES, 2017 yılı ilk hasadı ayçiçek tohumunu, üretim tesisinde çalışanlarıyla birlikte coşkuyla karşıladı.

Yerli yağlı tohum üretiminin arttırılması ülkemizde stratejik önem taşımaktadır diyen AVES AŞ genel müdürü Onat ANGI, “Türkiye ayçiçek yağı tüketiminin yıllık yaklaşık olarak 800 bin ton olduğuna dikkat çekerek, yerli üretimin en az 2 milyon ton olması gerektiğini kaydetmiştir.” 2015/2016 yılında Türkiye genelinde 1.1 milyon ton seviyelerinde üretilen ayçiçek tohumunun bu yıl ciddi bir artışla 1.4 milyon seviyelerinde olması beklenmektedir. Geçtiğimiz yıl Çukurova bölgesinde yaklaşık 150 bin ton ayçiçek tohumu hasadı yapıldığına vurgu yapan ANGI, iç piyasadaki satış hacimlerinin artışına bağlı olarak bu yılki alım hedeflerinin geçen yıllara oranla çok daha fazla olacağının altını çizdi.

Birlikten kuvvet doğacağına inandıklarını dile getiren ANGI, Türk tarımının ve Türk çiftçisinin her zaman destekçisi olduklarını, bundan sonrada aynı istekle ayçiçek yağı üretimine devam edeceklerini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.