YAYLACININ İÇTİĞİ SUYU BURNUNDAN GETİRDİLER!

GÜNDEM 14.08.2017 - 15:00, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 6184+ kez okundu.
 

YAYLACININ İÇTİĞİ SUYU BURNUNDAN GETİRDİLER!

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Göller yaylasını iki yıl önce suya kavuşturdu. Artık musluklardan su içen yaylacılar, bu sevinci yaşamadan ellerine tutuşturulan 1475’er TL’lik ASKİ faturası ile çileden çıktı.
Adana’nın Kozan ilçesi Göller yaylasında yaşayanlar, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (ASKİ) gönderilen ‘yüksek fatura’ şoku yaşıyor.  ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, 1475 TL’lik faturaların katılım bedeli olarak alınmış olabileceğini söyledi. Bu yönde ASKİ Genel Kurul kararı olduğunu açıkladı. CHP’li bir Meclis üyesi ise, katılım bedeli alınmasına karşı çıkmalarına rağmen kararın onandığını bildirdi. 24 KİLOMETRE UZAKTAN GELİYOR Göller yaylası, sıcaktan bunalanların akın ettiği şehrin en güzel yaylarından biri olarak biliniyor. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) su sorunu yaşanan yayla için 6 yıl önce çalışma başlattı. Göller yaylasına, Saimbeyli ilçesi Ayvacık Köyü Dıngırderesi suyu, çetin doğa koşullarında açılan 24 kilometrelik boru hattıyla getirildi. KİMSE SU GÖTÜREMEMİŞTİ 2015 yılı Ekim ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katıldığı bir törenle yayla içme suyuna kavuştu. Başkan Sözlü, “21. yüzyılda vatandaşlarımıza yol ve su hizmeti götürmek için çalışıyoruz. Bu güzergahı şimdiye kadar kimse açamamış ve Göller’e su götürememiş” dedi.   SU GELDİ, CEP YANDI! Göller yaylasında iki yıldır tüm evlerin musluklarından su akıyor ancak su faturaları da yayla halkının cebini yakıyor. Vatandaşlar kendilerine ASKİ’den gönderilen 1475’er TL’lik su faturalarının şokunu yaşıyor. NÜFUS 15 BİNİ BULUYOR Eski ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar döneminde yaptırılan içme suyu için 7 milyon 930 bin lira harcandı. Yaz aylarında Göller yaylasının nüfusu 10 bini, hafta sonu ise 15 bini buluyor. Göller Yaylası su projesiyle Saimbeyli’nin Değirmenciuşağı, Ayvacık, Halilbeyli, Yardibi, Kapaklıkuyu mahalleleri, Kozan’ın Akçalıuşağı, Kuyubeli, Boztahta mahalleleri ve Feke’nin Tokmanaklı mahallesinin de su sıkıntısı son bulmuştu. OPRUKÇU: BİR DEFALIK ALINAN BİRŞEY ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, faturalara yansıyan miktarın sayaç ücreti olmadığını, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ‘katılım bedeli’ olarak belirlediği bir miktar olduğunu söyledi. Oprukçu, şunları kaydetti: “Konuyu bir araştırayım. O da bir defalığına alınan bir miktar. Göllere su getirin ben şu kadar para öderim, veririm diyenler oldu. Problem yok, katılım payı olabilir. Meclis’in kararı bizle alakalı bir hadise değil.” KARŞI ÇIKTIK FAKAT CHP’li bir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, konunun ASKİ Genel Kurulu’nda görüşüldüğünü ve miktarın burada belirlendiğini anlattı. Karşı çıkmalarına rağmen kararın Meclis’ten geçtiğini bildirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Göller yaylasını iki yıl önce suya kavuşturdu. Artık musluklardan su içen yaylacılar, bu sevinci yaşamadan ellerine tutuşturulan 1475’er TL’lik ASKİ faturası ile çileden çıktı.

Adana’nın Kozan ilçesi Göller yaylasında yaşayanlar, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nden (ASKİ) gönderilen ‘yüksek fatura’ şoku yaşıyor.  ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, 1475 TL’lik faturaların katılım bedeli olarak alınmış olabileceğini söyledi. Bu yönde ASKİ Genel Kurul kararı olduğunu açıkladı. CHP’li bir Meclis üyesi ise, katılım bedeli alınmasına karşı çıkmalarına rağmen kararın onandığını bildirdi.

24 KİLOMETRE UZAKTAN GELİYOR

Göller yaylası, sıcaktan bunalanların akın ettiği şehrin en güzel yaylarından biri olarak biliniyor. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) su sorunu yaşanan yayla için 6 yıl önce çalışma başlattı. Göller yaylasına, Saimbeyli ilçesi Ayvacık Köyü Dıngırderesi suyu, çetin doğa koşullarında açılan 24 kilometrelik boru hattıyla getirildi.

KİMSE SU GÖTÜREMEMİŞTİ

2015 yılı Ekim ayında Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün katıldığı bir törenle yayla içme suyuna kavuştu. Başkan Sözlü, “21. yüzyılda vatandaşlarımıza yol ve su hizmeti götürmek için çalışıyoruz. Bu güzergahı şimdiye kadar kimse açamamış ve Göller’e su götürememiş” dedi.

 

SU GELDİ, CEP YANDI!

Göller yaylasında iki yıldır tüm evlerin musluklarından su akıyor ancak su faturaları da yayla halkının cebini yakıyor. Vatandaşlar kendilerine ASKİ’den gönderilen 1475’er TL’lik su faturalarının şokunu yaşıyor.

NÜFUS 15 BİNİ BULUYOR

Eski ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar döneminde yaptırılan içme suyu için 7 milyon 930 bin lira harcandı. Yaz aylarında Göller yaylasının nüfusu 10 bini, hafta sonu ise 15 bini buluyor. Göller Yaylası su projesiyle Saimbeyli’nin Değirmenciuşağı, Ayvacık, Halilbeyli, Yardibi, Kapaklıkuyu mahalleleri, Kozan’ın Akçalıuşağı, Kuyubeli, Boztahta mahalleleri ve Feke’nin Tokmanaklı mahallesinin de su sıkıntısı son bulmuştu.

OPRUKÇU: BİR DEFALIK ALINAN BİRŞEY

ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, faturalara yansıyan miktarın sayaç ücreti olmadığını, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ‘katılım bedeli’ olarak belirlediği bir miktar olduğunu söyledi. Oprukçu, şunları kaydetti: “Konuyu bir araştırayım. O da bir defalığına alınan bir miktar. Göllere su getirin ben şu kadar para öderim, veririm diyenler oldu. Problem yok, katılım payı olabilir. Meclis’in kararı bizle alakalı bir hadise değil.”

KARŞI ÇIKTIK FAKAT

CHP’li bir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi, konunun ASKİ Genel Kurulu’nda görüşüldüğünü ve miktarın burada belirlendiğini anlattı. Karşı çıkmalarına rağmen kararın Meclis’ten geçtiğini bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.