AKSAGAZ HEYETİNDEN VALİ DEMİRTAŞ’A ZİYARET

GÜNDEM 07.09.2017 - 11:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2388+ kez okundu.
 

AKSAGAZ HEYETİNDEN VALİ DEMİRTAŞ’A ZİYARET

    AKSAGAZ Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş, Aksagaz Yatırımlar Sorumlusu Şehmus Evren ve yöneticilerle Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti, Adana ve Çukurova bölgesinde doğalgaz yatırımları hakkında sunum yaptı.   Aksagaz Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş Vali Mahmut Demirtaş’a Aksagaz’ın 2008-2017 Dönemindeki Yatırımları Hakkında Bilgi Verdi. Bu Sürede Aksagaz’ın 216 Milyon Lirası Adana Olmak Üzere Çukurova Bölgesine 445 Milyon Liralık Yatırım Yaptığını Söyledi.   AKSAGAZ Bölge Müdürü Güngör Ateş, 2008 yılında Adana ve Bölgede doğalgaz yatırımlarının başladığını, 2017 yılı sonuna kadar sadece Adana’ya yapılan doğalgaz altyapı yatırımının 216 milyon lira olduğunu Adana Mersin Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan Çukurova yatırımının ise 445 milyon lira olduğunu söyledi.   Adana’da 220 bin konuta doğalgaz çekildiğini, 119 bin konutun doğalgaz kullanabildiğini ifade eden Bölge Müdürü Güngör Ateş, Adana kent merkezinde Çukurova, Seyhan, Yüreğir Sarıçam ve Ceyhan İlçelerinde doğalgaz kullanımına büyük talep olduğunu, 2018 yılında Kozan ve İmamoğlu ilçelerine de doğalgaz yatırımının planlandığını, bu konuda ilçe ve büyükşehir belediye meclislerinden karar çıkması gerektiğine dikkat çekti.   Vali Mahmut Demirtaş, AKSAGAZ Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş’ten doğalgaz fiyatları ile elektrik, tüpgaz ve kömüre oranla fiyat kıyaslamasını sordu. AKSAGAZ Bölge Müdürü Ateş, doğalgaz’ın tüpgazdan 6 kat, kömürden 2 kat, elektrikten ise 3.5 kat daha ucuz olduğunu ifade etti. Vali Mahmut Demirtaş, doğalgaz altyapı çalışmalarının belediyelerle koordineli yürütülmesini, başta  sevgi evlerine de bir an önce doğalgazın bağlanmasını istedi. AKSAGAZ Bölge Müdürü Güngör Ateş, sevgi evlerine en kısa sürede doğalgaz bağlanacağını ifade etti. Ateş, belediyelerle doğalgaz altyapı çalışmaları konusunda protokol imzalandığını, protokol uyarınca doğalgaz şebekesi döşenen bölgelerde asfalt bedellerinin büyükşehir ve ilçe belediyelerine ödendiğini ifade etti. AKSAGAZ Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş doğalgaz yatırımlarının vatandaşların belediyelerin taleplerine göre yapıldığını da sözlerine ekledi.  

 

 

AKSAGAZ Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş, Aksagaz Yatırımlar Sorumlusu Şehmus Evren ve yöneticilerle Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret etti, Adana ve Çukurova bölgesinde doğalgaz yatırımları hakkında sunum yaptı.

 

Aksagaz Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş Vali Mahmut Demirtaş’a Aksagaz’ın 2008-2017 Dönemindeki Yatırımları Hakkında Bilgi Verdi. Bu Sürede Aksagaz’ın 216 Milyon Lirası Adana Olmak Üzere Çukurova Bölgesine 445 Milyon Liralık Yatırım Yaptığını Söyledi.

 

AKSAGAZ Bölge Müdürü Güngör Ateş, 2008 yılında Adana ve Bölgede doğalgaz yatırımlarının başladığını, 2017 yılı sonuna kadar sadece Adana’ya yapılan doğalgaz altyapı yatırımının 216 milyon lira olduğunu Adana Mersin Hatay ve Osmaniye illerini kapsayan Çukurova yatırımının ise 445 milyon lira olduğunu söyledi.

 

Adana’da 220 bin konuta doğalgaz çekildiğini, 119 bin konutun doğalgaz kullanabildiğini ifade eden Bölge Müdürü Güngör Ateş, Adana kent merkezinde Çukurova, Seyhan, Yüreğir Sarıçam ve Ceyhan İlçelerinde doğalgaz kullanımına büyük talep olduğunu, 2018 yılında Kozan ve İmamoğlu ilçelerine de doğalgaz yatırımının planlandığını, bu konuda ilçe ve büyükşehir belediye meclislerinden karar çıkması gerektiğine dikkat çekti.

 

Vali Mahmut Demirtaş, AKSAGAZ Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş’ten doğalgaz fiyatları ile elektrik, tüpgaz ve kömüre oranla fiyat kıyaslamasını sordu. AKSAGAZ Bölge Müdürü Ateş, doğalgaz’ın tüpgazdan 6 kat, kömürden 2 kat, elektrikten ise 3.5 kat daha ucuz olduğunu ifade etti. Vali Mahmut Demirtaş, doğalgaz altyapı çalışmalarının belediyelerle koordineli yürütülmesini, başta  sevgi evlerine de bir an önce doğalgazın bağlanmasını istedi. AKSAGAZ Bölge Müdürü Güngör Ateş, sevgi evlerine en kısa sürede doğalgaz bağlanacağını ifade etti. Ateş, belediyelerle doğalgaz altyapı çalışmaları konusunda protokol imzalandığını, protokol uyarınca doğalgaz şebekesi döşenen bölgelerde asfalt bedellerinin büyükşehir ve ilçe belediyelerine ödendiğini ifade etti. AKSAGAZ Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş doğalgaz yatırımlarının vatandaşların belediyelerin taleplerine göre yapıldığını da sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.