BORSA’DA ‘ASKI’ KRİZİ!

GÜNDEM 07.09.2017 - 14:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2488+ kez okundu.
 

BORSA’DA ‘ASKI’ KRİZİ!

Adana’da Ticaret Borsası seçimleri yaklaşırken, 35’e yakın firma oy kullanmak için askıdan indirilmek istiyor. Mevcut yönetimle ilgili iddialar ise vahim: Kendilerine yakın 60 firma ve taciri üye yaptı, muhalifleri ise oy kullandırmamak için ‘askı’da tutuyorlar.
  SEÇİME KATILMAK İSTİYORLAR FAKAT  Adana Ticaret Borsası’nda sular durulmuyor.  Yeni başkanı belirleyecek seçime katılmak isteyen firmalar ‘askıdan’ indirilip üyelik işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.  Ticaret Borsası için mevcut başkan Şahin Bilgiç,  işadamı Alican Yamanyılmaz ile Orhan İlhan yarışacak.  SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU Yaklaşık 1200 üyenin kayıtlı olduğu Ticaret Borsası’nda başkanı belirleyecek seçim ekim ayında yapılacak. Ancak Delta Gıda ile Oğuz İnşaat firmaları, başvurularına rağmen üyelik işlemlerinin halen sonuçlanmadığını ileri sürerek cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.  “SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLER” Delta Gıda’nın avukatı Ceyhun Özgür Köktürk, askıdan indirilmeyen firmaların seçimlerde oy kullanamayacaklarını hatırlatarak, ticari faaliyet yaptığı bilinen ve aidat borcu olmayan firmaların bekletilmesinin doğru olmadığını söyledi. Askıdaki firmalar için, seçim öncesi borsa meclisinin olağanüstü toplanarak karar alması gerektiğine dikkat çeken Köktürk, bu durumun seçim sonuçlarını etkileyebileceğini anlattı. Köktürk, “Seçime yaklaşık bir ay süre kaldı. Burada oy hesabı yapılıyor. Bu tür ayak oyunlarıyla talepte bulunan şirket veya tacirlerin elinden oy hakkı alınmak isteniyor” iddiasında bulundu.  BIÇAK SIRTI SEÇİM  Köktürk, seçimlerin bıçak sırtında olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Çok küçük farklarla kaybedilecek veya kazanılacak türden bir seçim var önümüzde. İşte bütün mesele buradan kaynaklanıyor. Mevcut yönetim 200-300 farkla seçim kazanacağını düşünse bu sıkıntıların hiçbiri olmayacak. Bıçak sırtı ki bu tip ayak oyunları dönüyor.”  Köktürk, borsanın mevcut yönetimiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ayrıca Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezlerine şikayette bulunduklarını sözlerine ekledi.  35 FİRMA ASKIDA BEKLİYOR  İşadamı Şaban Yıldırım, halen askıda bekleyen 35 firma olduğunu anlatarak, mevcut borsa yönetiminin kendilerine yakın 60 firmayı askıdan indirdiğini ileri sürdü.  Yıldırım, “Oy kullanmamız engelleniyor, ancak bütün haklarımızı kullanacağız.  Bu üyelikler seçim sonuçlarını tabiki etkiler” diye konuştu.
Adana’da Ticaret Borsası seçimleri yaklaşırken, 35’e yakın firma oy kullanmak için askıdan indirilmek istiyor. Mevcut yönetimle ilgili iddialar ise vahim: Kendilerine yakın 60 firma ve taciri üye yaptı, muhalifleri ise oy kullandırmamak için ‘askı’da tutuyorlar.

 

SEÇİME KATILMAK İSTİYORLAR FAKAT 
Adana Ticaret Borsası’nda sular durulmuyor.  Yeni başkanı belirleyecek seçime katılmak isteyen firmalar ‘askıdan’ indirilip üyelik işlemlerinin tamamlanmasını bekliyor.  Ticaret Borsası için mevcut başkan Şahin Bilgiç,  işadamı Alican Yamanyılmaz ile Orhan İlhan yarışacak. 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Yaklaşık 1200 üyenin kayıtlı olduğu Ticaret Borsası’nda başkanı belirleyecek seçim ekim ayında yapılacak. Ancak Delta Gıda ile Oğuz İnşaat firmaları, başvurularına rağmen üyelik işlemlerinin halen sonuçlanmadığını ileri sürerek cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. 

“SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLER”
Delta Gıda’nın avukatı Ceyhun Özgür Köktürk, askıdan indirilmeyen firmaların seçimlerde oy kullanamayacaklarını hatırlatarak, ticari faaliyet yaptığı bilinen ve aidat borcu olmayan firmaların bekletilmesinin doğru olmadığını söyledi. Askıdaki firmalar için, seçim öncesi borsa meclisinin olağanüstü toplanarak karar alması gerektiğine dikkat çeken Köktürk, bu durumun seçim sonuçlarını etkileyebileceğini anlattı. Köktürk, “Seçime yaklaşık bir ay süre kaldı. Burada oy hesabı yapılıyor. Bu tür ayak oyunlarıyla talepte bulunan şirket veya tacirlerin elinden oy hakkı alınmak isteniyor” iddiasında bulundu. 

BIÇAK SIRTI SEÇİM 
Köktürk, seçimlerin bıçak sırtında olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Çok küçük farklarla kaybedilecek veya kazanılacak türden bir seçim var önümüzde. İşte bütün mesele buradan kaynaklanıyor. Mevcut yönetim 200-300 farkla seçim kazanacağını düşünse bu sıkıntıların hiçbiri olmayacak. Bıçak sırtı ki bu tip ayak oyunları dönüyor.” 

Köktürk, borsanın mevcut yönetimiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ayrıca Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı iletişim merkezlerine şikayette bulunduklarını sözlerine ekledi. 

35 FİRMA ASKIDA BEKLİYOR 
İşadamı Şaban Yıldırım, halen askıda bekleyen 35 firma olduğunu anlatarak, mevcut borsa yönetiminin kendilerine yakın 60 firmayı askıdan indirdiğini ileri sürdü.  Yıldırım, “Oy kullanmamız engelleniyor, ancak bütün haklarımızı kullanacağız.  Bu üyelikler seçim sonuçlarını tabiki etkiler” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.