Çukobirlik çiftçilerinin sorunları devam ediyor

GÜNDEM 12.09.2017 - 13:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2362+ kez okundu.
 

Çukobirlik çiftçilerinin sorunları devam ediyor

    Yol Geçen çiftçilerinden Adana Kooperatifi başkanlığı da yapan kooperatif üyesi olan Aydın Şaşmaz, “Yetkililer bizim mağduriyetimizi ve sesimizi duymamaktalar. Bu feryada kulaklarını tıkayanlara sesleniyoruz, keyfi davranışları ve uygulamaları bir kenara bırakın asli vazifelerinizi yapın” dedi.   ** Çukobirlik Adana Kooperatif Başkanı Burhan Uzun, yardımcısı Yılmaz Ballıoğlu ve Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Çakıcı’yı defalarca muhtar ve üyeler aramalarına rağmen Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Seçkin Sakar’ı sorumluluklarını yerine getirmeye ve görevlerini yapmaya davet edildi…       Çukobirlik Adana Kooperatifi çiftçileri mağdur ediyor. Çiftçilerin rekolte beyanını mazeret göstererek kabul etmiyor. “Diğer kooperatifler rekolte başvurularını alırken Çukobirlik Adana kooperaifi ve üst yönetimi hangi akla hizmet ettiğini anlayamadık” diyen Hasan Tuluk, “Bizde yıllarca üst kurul denetim kurulu üyeliği yaptık. Hiç bir zaman çiftçilerimizi mağdur etmedik ve ettirmedik. Son care olarak onlarca kişi rekolte beyanı vermek için Çukobirlik Adana Kooperatifine gittik geçmiş dönemde başkanlığı ve üst kurul yönetim üyeliği yapan Aydın Şaşmaz ve Gerdan Köyü Muhtarı Zekeriya Öztürk de 2. Başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Biz de kendi aramızda muhtarlarımıza tutanak tutturarak imzalarımızı attic bu mağduriyetimizi Gümrük ve Ticaret Bakanımıza kadar ulaştıracağız. Çünkü biz beyanımızı vereceğiz ki kooperatifte alımlarını ona göre ayarlaması ve dengelemesi gerekmektedir. Adana kooperatifi üzerine düşen görevi yapmıyorlar biz malımızı güvenilir kurum olan Çukobirlik’e vermek istiyoruz ve ortaklarının kendi kurmuş olduğu kuruluşa vermek istemek saçma oldu. Bunlar kooperatifi zarara zaafe ve kötü bir yönetim örneği sergiliyorlar. Allah’ın günü bitmiyor diyen Hasan Tuluk, şu gün bu gün gelin diye bir haftadır gün atmaktadırlar. 571 Nolu ortağı Hasan Tuluk bu ayak oyunlarına bir son verilsin istiyoruz. Bu konularda Gümrük ve Ticaret müfettişlerinin inceleme yapmalarını arzuluyoruz. Telefonlarla Çukobirlik Genel Müdürünü birlik yönetim kurulu başkanını Adana Koop başkanını ve muhasebesini defalarca aramamıza rağmen her gün bir başka gün verildi. Yorulduk artık. Yetkilileri acilen mağduriyetimizin giderilmesi için duyarlı olmaya ve görevlerini yapmaya davet ediyoruz dedi.  

 

 

Yol Geçen çiftçilerinden Adana Kooperatifi başkanlığı da yapan kooperatif üyesi olan Aydın Şaşmaz, “Yetkililer bizim mağduriyetimizi ve sesimizi duymamaktalar. Bu feryada kulaklarını tıkayanlara sesleniyoruz, keyfi davranışları ve uygulamaları bir kenara bırakın asli vazifelerinizi yapın” dedi.

 

** Çukobirlik Adana Kooperatif Başkanı Burhan Uzun, yardımcısı Yılmaz Ballıoğlu ve Çukobirlik Genel Müdürü Ahmet Çakıcı’yı defalarca muhtar ve üyeler aramalarına rağmen Çukurova Pamuk Yerfıstığı ve Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifleri Birliği Başkanı Seçkin Sakar’ı sorumluluklarını yerine getirmeye ve görevlerini yapmaya davet edildi…

 

 

 

Çukobirlik Adana Kooperatifi çiftçileri mağdur ediyor. Çiftçilerin rekolte beyanını mazeret göstererek kabul etmiyor. “Diğer kooperatifler rekolte başvurularını alırken Çukobirlik Adana kooperaifi ve üst yönetimi hangi akla hizmet ettiğini anlayamadık” diyen Hasan Tuluk, “Bizde yıllarca üst kurul denetim kurulu üyeliği yaptık. Hiç bir zaman çiftçilerimizi mağdur etmedik ve ettirmedik. Son care olarak onlarca kişi rekolte beyanı vermek için Çukobirlik Adana Kooperatifine gittik geçmiş dönemde başkanlığı ve üst kurul yönetim üyeliği yapan Aydın Şaşmaz ve Gerdan Köyü Muhtarı Zekeriya Öztürk de 2. Başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Biz de kendi aramızda muhtarlarımıza tutanak tutturarak imzalarımızı attic bu mağduriyetimizi Gümrük ve Ticaret Bakanımıza kadar ulaştıracağız.

Çünkü biz beyanımızı vereceğiz ki kooperatifte alımlarını ona göre ayarlaması ve dengelemesi gerekmektedir. Adana kooperatifi üzerine düşen görevi yapmıyorlar biz malımızı güvenilir kurum olan Çukobirlik’e vermek istiyoruz ve ortaklarının kendi kurmuş olduğu kuruluşa vermek istemek saçma oldu. Bunlar kooperatifi zarara zaafe ve kötü bir yönetim örneği sergiliyorlar. Allah’ın günü bitmiyor diyen Hasan Tuluk, şu gün bu gün gelin diye bir haftadır gün atmaktadırlar. 571 Nolu ortağı Hasan Tuluk bu ayak oyunlarına bir son verilsin istiyoruz. Bu konularda Gümrük ve Ticaret müfettişlerinin inceleme yapmalarını arzuluyoruz. Telefonlarla Çukobirlik Genel Müdürünü birlik yönetim kurulu başkanını Adana Koop başkanını ve muhasebesini defalarca aramamıza rağmen her gün bir başka gün verildi. Yorulduk artık. Yetkilileri acilen mağduriyetimizin giderilmesi için duyarlı olmaya ve görevlerini yapmaya davet ediyoruz dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.