“TOPLU ULAŞIMA YAPILAN ARTIŞI GERİ ÇEKİN!”

GÜNDEM 13.09.2017 - 14:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1818+ kez okundu.
 

“TOPLU ULAŞIMA YAPILAN ARTIŞI GERİ ÇEKİN!”

Adana’da okullar açılmaya yakın ulaşıma yapılan yüzde 15’lik fiyat artışına Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi’nin CHP ve HDP’li meclis üyeleri tepki gösterdi.
Adana’da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Ancak CHP’li HDP’li Belediye Meclis üyeleri, şehrin işsizlik ve gelir adaletsizliğinde ön sıralarda yer aldığını gerekçe göstererek zammın geri çekilmesini istiyor.  SECGİN: ULAŞIM ZAMMINI GERİ ÇEKİN  Kısa bir süre önce yapılan zamma bazı belediye meclis üyeleri karşı çıkıyor. Zammın geri çekilmesini ilk olarak HDP’li Saniye Secgin, Seyhan Belediye Meclisi’nde dile getirdi. Secgin, şehirde yaşayan büyük bir çoğunluğun işsiz ve dar gelirli olduğuna dikkat çekerek, toplu taşımayı genellikle bu kesimin kullandığını anlattı. Secgin, “Adana’da en uzak mesafe; İstanbul’daki en uzak yerin 3’te 1’i oranındadır. Taşımanın 2,6 TL olması gerçekten bu halkla alay etmektir. Toplu taşıma zammı yapılması çok gereksiz ve yüksek oranda olmuştur.  Bu konuda yetkili kimlerse zammı geri almasını talep ediyoruz, bu çok önemli bir problem” diye konuştu.  ÇETİNKAYA: RAKAMLARI İNCELEYİN CHP’li Ulaş Çetinkaya da toplu taşıma zammını Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme taşıdı. Çetinkaya, şehrin işsizlik ve gelir adaletsizliğinde üst sıralarda olduğunu anlatarak, belediyenin rakamlarla ilgili inceleme yapmasında fayda olacağını dile getirdi. Çetinkaya, “Bu şekilde vatandaşlara da büyük bir kolaylık sağlamış oluruz” dedi.  BUCAK: ZAM- MAM YAPILMADI  Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Cevheri Bucak, Mart 2014’te göreve başladıklarında öğrenci taşıma ücretinin 1,40 TL olduğunu hatırlatarak, “Ülkedeki enflasyonu, mazota, yedek parçaya, işçiliğe gelen zammı biliyoruz. Zamla birlikte yine öğrenci ücreti, eski fiyat olan 1,40’a gelmiştir. Zam mam yapılmamıştır” diye konuştu.  FİYAT ARTIŞLARI ŞÖYLE OLMUŞTU! Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın toplu ulaşım ücretlerinin arttırılması yönündeki talebi Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca uygun görülerek geçtiğimiz günlerde karar bağlandı. Buna göre, toplu ulaşıma yüzde 15 dolayında zam geldi. Yeni tarifeye göre, dolmuş ücretleri 2,25'ten 2,60'a, öğrenciler için ise 1,60'tan 1,80 TL'ye yükseldi. Özel halk otobüslerinde öğrenci 1,40 TL'den 1,50 TL'ye, siviller için ise 2 TL'den 2,30'a çıkarıldı. Belediye otobüsleri ve metro öğrenciler için 1,40 TL, siviller için ise 2,25 TL oldu.
Adana’da okullar açılmaya yakın ulaşıma yapılan yüzde 15’lik fiyat artışına Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi’nin CHP ve HDP’li meclis üyeleri tepki gösterdi.

Adana’da toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Ancak CHP’li HDP’li Belediye Meclis üyeleri, şehrin işsizlik ve gelir adaletsizliğinde ön sıralarda yer aldığını gerekçe göstererek zammın geri çekilmesini istiyor. 

SECGİN: ULAŞIM ZAMMINI GERİ ÇEKİN 
Kısa bir süre önce yapılan zamma bazı belediye meclis üyeleri karşı çıkıyor. Zammın geri çekilmesini ilk olarak HDP’li Saniye Secgin, Seyhan Belediye Meclisi’nde dile getirdi. Secgin, şehirde yaşayan büyük bir çoğunluğun işsiz ve dar gelirli olduğuna dikkat çekerek, toplu taşımayı genellikle bu kesimin kullandığını anlattı. Secgin, “Adana’da en uzak mesafe; İstanbul’daki en uzak yerin 3’te 1’i oranındadır. Taşımanın 2,6 TL olması gerçekten bu halkla alay etmektir. Toplu taşıma zammı yapılması çok gereksiz ve yüksek oranda olmuştur.  Bu konuda yetkili kimlerse zammı geri almasını talep ediyoruz, bu çok önemli bir problem” diye konuştu. 
ÇETİNKAYA: RAKAMLARI İNCELEYİN
CHP’li Ulaş Çetinkaya da toplu taşıma zammını Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme taşıdı. Çetinkaya, şehrin işsizlik ve gelir adaletsizliğinde üst sıralarda olduğunu anlatarak, belediyenin rakamlarla ilgili inceleme yapmasında fayda olacağını dile getirdi. Çetinkaya, “Bu şekilde vatandaşlara da büyük bir kolaylık sağlamış oluruz” dedi. 
BUCAK: ZAM- MAM YAPILMADI 
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Murat Cevheri Bucak, Mart 2014’te göreve başladıklarında öğrenci taşıma ücretinin 1,40 TL olduğunu hatırlatarak, “Ülkedeki enflasyonu, mazota, yedek parçaya, işçiliğe gelen zammı biliyoruz. Zamla birlikte yine öğrenci ücreti, eski fiyat olan 1,40’a gelmiştir. Zam mam yapılmamıştır” diye konuştu. 
FİYAT ARTIŞLARI ŞÖYLE OLMUŞTU!
Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın toplu ulaşım ücretlerinin arttırılması yönündeki talebi Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca uygun görülerek geçtiğimiz günlerde karar bağlandı. Buna göre, toplu ulaşıma yüzde 15 dolayında zam geldi. Yeni tarifeye göre, dolmuş ücretleri 2,25'ten 2,60'a, öğrenciler için ise 1,60'tan 1,80 TL'ye yükseldi. Özel halk otobüslerinde öğrenci 1,40 TL'den 1,50 TL'ye, siviller için ise 2 TL'den 2,30'a çıkarıldı. Belediye otobüsleri ve metro öğrenciler için 1,40 TL, siviller için ise 2,25 TL oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.