METREKARE FİYATINA HASTA!

15.09.2017 - 14:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2167+ kez okundu.
 

METREKARE FİYATINA HASTA!

Adana’da 15 Eylül’de hasta kabulüne başlanacak Şehir Hastanesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, “Şehir hastanesi;  TOKİ Numune, Adana Devlet Hastanesi ile Aşkım Tüfekçi’nin yatak sayılarını azaltılarak çalıştırılacak. Yani 1550 yataklı bir hastane açılıyor ama 1550 yatak kapanıyor”  dedi. Yüksel, hastaneye günde 15 bin kişinin tedavi için geleceğini tahmin ettiklerini kaydetti. İNSANIN DEĞERİ BETONLA AYNI Yüksel, Şehir Hastanesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mersin’deki hastanenin ayda 20 milyon TL ödenerek sübvanse edildiğini hatırlatan Yüksel, özel-kamu ortaklığıyla yapılan Adana’daki Şehir Hastanesi için 2 milyar 880 bin TL kira ödeneceğini bildirdi. Hastanede en az 5 bin kişinin çalışması gerektiğine dikkat çeken Yüksel, devletin kira yöntemiyle hem hasta hem de otopark için aynı bedeli ödeyeceğini kaydetti. Yüksel, “Otoparkın metrekaresiyle yatan hastanın metrekare ücreti aynı ödeniyorsa artık buna diyecek bir şey yok. Yani sen toprakla betonla bir insanın sağlığını eşdeğer tutuyorsun.” diye tepki gösterdi. DÖKÜLEN YEMEKTEN DE PARA ALACAKLAR! Hastanede yemek boşaltma ücretinin bile hesaplandığına  vurgu yapan Yüksel, “Dökülen yemeğin bile bedeli var. Devlet hastanelerinde 3 liraya çıkan bir yemek Şehir Hastanesi’nde 13 lira olacak. Artan yemekler dökülüyor ya ona da ücret alınacak. Böyle bir rezalet. Biz başından beri anlatıyoruz” dedi. HASTANE DEĞİL AVM YAPILACAK İDDİASI Vali Mahmut Demirtaş’ın eski Devlet hastanesinin yerine 100 yataklı hastane yapılacağı yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Yüksel, “5 yıldır niye yapmadınız, Yeşilobaya hastane yapılacak deniyor, bize inandırıcı gelmiyor. Hiçbir hastane yapılmayacak, ikisi de AVM yapacak bir şirkete verilecektir.” ANJİYO CİHAZLARI ATIL HALE GELECEK Seyhan Uygulama Merkezi Kalp Hastanesi’nin butik hastaneye dönüştürüleceğini ileri süren Yüksel, buradaki anjiyo cihazlarının da söküldüğünde bozulacağı için atıl duruma düşeceğini iddia etti. Yüksel, “Şehir hastanesi ile atıl duruma düşecek ameliyathane, laboratuvar ile röntgen cihazları hiç olmazsa Doğ’daki ihtiyaç sahibi hastanelere gönderilsin” çağrısında bulundu. BALCALI HASTANESİ’NİN DURUMU Yüksel, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin 200 milyon TL’nin üzerinde borcu olduğunun söylendiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Balcalı Hastanesi’nin borcunun 200 milyon liranın üzerinde olduğu söyleniyor. Onun da borçlarını karşılayamayacak durumda olduğu için Türkiye’nin birçok üniversite hastanesinde olduğu gibi geleceği nasıl olacak belli değil. Hükümet buna karar vermiş değil. Üniversite Hastaneler Birliği mi kuracak, Sağlık Bakanlığı’na mı devredilecek. Yoksa yeni açılan Sağlık Enstitüsü uhdesine mi verilecek belli değil. Asıl birleştirilecek hastaneler budur. Sağlık hizmeti tek elden Sağlık bakanlığınca yürütülmeli. Şehir hastaneleri de üniversite hastanesi de Sağlık bakanlığı uhdesinde olsun.”                        

Adana’da 15 Eylül’de hasta kabulüne başlanacak Şehir Hastanesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, “Şehir hastanesi;  TOKİ Numune, Adana Devlet Hastanesi ile Aşkım Tüfekçi’nin yatak sayılarını azaltılarak çalıştırılacak. Yani 1550 yataklı bir hastane açılıyor ama 1550 yatak kapanıyor”  dedi. Yüksel, hastaneye günde 15 bin kişinin tedavi için geleceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

İNSANIN DEĞERİ BETONLA AYNI

Yüksel, Şehir Hastanesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mersin’deki hastanenin ayda 20 milyon TL ödenerek sübvanse edildiğini hatırlatan Yüksel, özel-kamu ortaklığıyla yapılan Adana’daki Şehir Hastanesi için 2 milyar 880 bin TL kira ödeneceğini bildirdi. Hastanede en az 5 bin kişinin çalışması gerektiğine dikkat çeken Yüksel, devletin kira yöntemiyle hem hasta hem de otopark için aynı bedeli ödeyeceğini kaydetti. Yüksel, “Otoparkın metrekaresiyle yatan hastanın metrekare ücreti aynı ödeniyorsa artık buna diyecek bir şey yok. Yani sen toprakla betonla bir insanın sağlığını eşdeğer tutuyorsun.” diye tepki gösterdi.

DÖKÜLEN YEMEKTEN DE PARA ALACAKLAR!

Hastanede yemek boşaltma ücretinin bile hesaplandığına  vurgu yapan Yüksel, “Dökülen yemeğin bile bedeli var. Devlet hastanelerinde 3 liraya çıkan bir yemek Şehir Hastanesi’nde 13 lira olacak. Artan yemekler dökülüyor ya ona da ücret alınacak. Böyle bir rezalet. Biz başından beri anlatıyoruz” dedi.

HASTANE DEĞİL AVM YAPILACAK İDDİASI

Vali Mahmut Demirtaş’ın eski Devlet hastanesinin yerine 100 yataklı hastane yapılacağı yönündeki açıklamasına da tepki gösteren Yüksel, “5 yıldır niye yapmadınız, Yeşilobaya hastane yapılacak deniyor, bize inandırıcı gelmiyor. Hiçbir hastane yapılmayacak, ikisi de AVM yapacak bir şirkete verilecektir.”

ANJİYO CİHAZLARI ATIL HALE GELECEK

Seyhan Uygulama Merkezi Kalp Hastanesi’nin butik hastaneye dönüştürüleceğini ileri süren Yüksel, buradaki anjiyo cihazlarının da söküldüğünde bozulacağı için atıl duruma düşeceğini iddia etti. Yüksel, “Şehir hastanesi ile atıl duruma düşecek ameliyathane, laboratuvar ile röntgen cihazları hiç olmazsa Doğ’daki ihtiyaç sahibi hastanelere gönderilsin” çağrısında bulundu.

BALCALI HASTANESİ’NİN DURUMU

Yüksel, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nin 200 milyon TL’nin üzerinde borcu olduğunun söylendiğini hatırlatarak, şöyle devam etti: “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Balcalı Hastanesi’nin borcunun 200 milyon liranın üzerinde olduğu söyleniyor. Onun da borçlarını karşılayamayacak durumda olduğu için Türkiye’nin birçok üniversite hastanesinde olduğu gibi geleceği nasıl olacak belli değil. Hükümet buna karar vermiş değil. Üniversite Hastaneler Birliği mi kuracak, Sağlık Bakanlığı’na mı devredilecek. Yoksa yeni açılan Sağlık Enstitüsü uhdesine mi verilecek belli değil. Asıl birleştirilecek hastaneler budur. Sağlık hizmeti tek elden Sağlık bakanlığınca yürütülmeli. Şehir hastaneleri de üniversite hastanesi de Sağlık bakanlığı uhdesinde olsun.”                        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.