TAŞERON İŞÇİ ARTIK RAHAT UYUSUN!

GÜNDEM 20.09.2017 - 13:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2706+ kez okundu.
 

TAŞERON İŞÇİ ARTIK RAHAT UYUSUN!

    Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük, taşeron işçileri ancak ‘taşeron’ çalışan işçilerin anlayacağını belirterek, “İhale zamanı gelir şirket değişir taşeron işçisi uyku uyumaz. Acaba devam mı edeceğim yoksa atılacak mıyım, diye” dedi. CUMHURBAŞKANI VE BAKAN AÇIKLADI Taşeron işçiler ve kadroya geçişleri hakkında önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, “Taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdam beklentilerini karşılayabilmek için Maliye bakanımızla çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmalarımızı yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden cevap vermiş olacağız." dedi. Sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu konu tamamıyla şu anda hükümetimizin gündeminde. Çalışmayı yürütüyorlar. Konuyla ilgili olarak da zannediyorum kısa bir süre içerisinde Sayın Başbakanımız gelinen noktayı açıklayacak diye düşünüyorum” demişti.  KADROLUDAN AZ ÜCRET ALIR FAKAT ÇOK ÇALIŞIR Önük, taşeron çalışmanın ne demek olduğunu anlamak için yaşamak gerektiğini söyledi. “Aynı kurumda çalışıp aynı masada yemek yediğimiz kadrolu memur arkadaşlar bile sizleri anlamaz” diyen Önük, şunları söyledi: “Kurumda farklı gözle bakılır taşeron işçisine. Görevi olmayan işleri bile yapmak zorundadır resmen. Çünkü seneye ihale olunca, idare arkamızda olmaz korkusuyla her işi yapan işçi taşeron olarak çalışan insandır. Kadrolu memurdan az maaş alır ama ondan daha fazla çalışır. Farklı gözle bakılır çalıştığı işyerinde. Yemek yiyeceği zaman oturduğu masaya kadrolu memur oturmaz. Orda bile sınıf ayrımı yapılır ama neden diyemez. Sesini çıkartamaz. ŞİRKET DEĞİŞİR UYKU GİRMEZ GÖZÜNE “Herkes iznini kullanır ama taşeron işçisi iznini bile rahat kullanmaz. Hatta iki sene çalışıp izin kullanmayan taşeron işçisi var. O hak bile bile verilmez onlara. İş garantisi olmadığı için çalışırken bile acaba seneye burada kalıp çalışır mıyım diye düşünür ve stresini yaşar. Tabi tüm ailesi bu strese ortak olur. İhale zamanı gelir şirket değişir, taşeron işçisi uyku uyumaz. Acaba devam mı edeceğim yoksa gidecek miyim diye düşünür. Kaldığındaysa acaba devletin yatırdığı maaşı tam alabilir miyim diye düşünür. Dolayısıyla hakkını kesinlikle alamayan işçi taşeron işçisidir.”

 

 

Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük, taşeron işçileri ancak ‘taşeron’ çalışan işçilerin anlayacağını belirterek, “İhale zamanı gelir şirket değişir taşeron işçisi uyku uyumaz. Acaba devam mı edeceğim yoksa atılacak mıyım, diye” dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAKAN AÇIKLADI

Taşeron işçiler ve kadroya geçişleri hakkında önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, “Taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdam beklentilerini karşılayabilmek için Maliye bakanımızla çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmalarımızı yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden cevap vermiş olacağız." dedi. Sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bu konu tamamıyla şu anda hükümetimizin gündeminde. Çalışmayı yürütüyorlar. Konuyla ilgili olarak da zannediyorum kısa bir süre içerisinde Sayın Başbakanımız gelinen noktayı açıklayacak diye düşünüyorum” demişti. 

KADROLUDAN AZ ÜCRET ALIR FAKAT ÇOK ÇALIŞIR

Önük, taşeron çalışmanın ne demek olduğunu anlamak için yaşamak gerektiğini söyledi. “Aynı kurumda çalışıp aynı masada yemek yediğimiz kadrolu memur arkadaşlar bile sizleri anlamaz” diyen Önük, şunları söyledi: “Kurumda farklı gözle bakılır taşeron işçisine. Görevi olmayan işleri bile yapmak zorundadır resmen. Çünkü seneye ihale olunca, idare arkamızda olmaz korkusuyla her işi yapan işçi taşeron olarak çalışan insandır. Kadrolu memurdan az maaş alır ama ondan daha fazla çalışır. Farklı gözle bakılır çalıştığı işyerinde. Yemek yiyeceği zaman oturduğu masaya kadrolu memur oturmaz. Orda bile sınıf ayrımı yapılır ama neden diyemez. Sesini çıkartamaz.

ŞİRKET DEĞİŞİR UYKU GİRMEZ GÖZÜNE

“Herkes iznini kullanır ama taşeron işçisi iznini bile rahat kullanmaz. Hatta iki sene çalışıp izin kullanmayan taşeron işçisi var. O hak bile bile verilmez onlara. İş garantisi olmadığı için çalışırken bile acaba seneye burada kalıp çalışır mıyım diye düşünür ve stresini yaşar. Tabi tüm ailesi bu strese ortak olur. İhale zamanı gelir şirket değişir, taşeron işçisi uyku uyumaz. Acaba devam mı edeceğim yoksa gidecek miyim diye düşünür. Kaldığındaysa acaba devletin yatırdığı maaşı tam alabilir miyim diye düşünür. Dolayısıyla hakkını kesinlikle alamayan işçi taşeron işçisidir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.