DAİRE SAYISINCA OTOPARK!

GÜNDEM 12.11.2017 - 14:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1081+ kez okundu.
 

DAİRE SAYISINCA OTOPARK!

    Adana’da geçen hafta Vali Mahmut Demirtaş’ın bir soru üzerine gündeme getirdiği, şehirde içinden çıkılmaz hal alan trafik keşmekeşi ile otopark sorunu hükümetin de gündeminde.  Vali Mahmut Demirtaş, geçen hafta gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Demirtaş, o toplantıda, içinden çıkılmaz hal alan trafik sorunu ile otopark meselesi için belediye başkanlarının inşaatlara ruhsat verirken otopark zorunluluğu getirmeleri uyarısında bulunmuştu. Bilindiği gibi özellikle yerinde dönüşüm adı altında yapılan apartman yenileme çalışmalarında müteahhitler, altyapısı 5 kata göre olan yerleri 15 kata yükseltiyor, otopark parası da ödedikleri için belediyeden rahatça ruhsat alabiliyorlar.   Vali Demirtaş’ın bir soru ile gündeme getirdiği otopark sorununun Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de gündeminde olduğu ortaya çıktı. Özhaseki, eskiden bir bina yapılırken, üç daireye bir otopark gösterme zorunluluğu olduğunu hatırlatarak, yeni çıkaracakları bir yönetmelikle daire başı bir otopark yapılmasını isteyeceklerini, otopark sorunun da bu sayede ortadan kalkacağını bildirdi.

 

 

Adana’da geçen hafta Vali Mahmut Demirtaş’ın bir soru üzerine gündeme getirdiği, şehirde içinden çıkılmaz hal alan trafik keşmekeşi ile otopark sorunu hükümetin de gündeminde. 
Vali Mahmut Demirtaş, geçen hafta gazetecilerle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Demirtaş, o toplantıda, içinden çıkılmaz hal alan trafik sorunu ile otopark meselesi için belediye başkanlarının inşaatlara ruhsat verirken otopark zorunluluğu getirmeleri uyarısında bulunmuştu. Bilindiği gibi özellikle yerinde dönüşüm adı altında yapılan apartman yenileme çalışmalarında müteahhitler, altyapısı 5 kata göre olan yerleri 15 kata yükseltiyor, otopark parası da ödedikleri için belediyeden rahatça ruhsat alabiliyorlar.  
Vali Demirtaş’ın bir soru ile gündeme getirdiği otopark sorununun Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de gündeminde olduğu ortaya çıktı. Özhaseki, eskiden bir bina yapılırken, üç daireye bir otopark gösterme zorunluluğu olduğunu hatırlatarak, yeni çıkaracakları bir yönetmelikle daire başı bir otopark yapılmasını isteyeceklerini, otopark sorunun da bu sayede ortadan kalkacağını bildirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.