Gülnar: Taşeron sorunu adil ve kalıcı çözülmeli

GÜNDEM 21.11.2017 - 14:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2010+ kez okundu.
 

Gülnar: Taşeron sorunu adil ve kalıcı çözülmeli

  Türk-İş’e bağlı Başkanlar Kurulu 23’ncü dönem, 8’nci toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Ülke gündemi ve çalışma hayatının sorunlarının ele alındığı toplantıda alınan kararları açıklayan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, son dönemde ülkemiz ekonomisinde yaşanan bazı gelişmelerin çalışanların yaşama şartlarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.   Gülnar, “Döviz fiyatlarındaki artışla birlikte başta petrol ürünleri olmak üzere temel mal ve hizmetlere yapılan zamlar ve enflasyondaki artış eğilimi dar ve sabit gelirli kesimlerin satın alma gücünü düşürmektedir” dedi.   “ARTÇI ETKİLER SÜRÜYOR”   15 Temmuz kalkışma hareketinin başta işçiler olmak üzere ülke insanının memleketine sahip çıkmasıyla önlendiğini ifade eden Edip Gülnar, “Kalkışmanın artçı etkilerinin içerde ve dışarıda halen devam ettiği görülmektedir. Teröre karşı etkin ve kararlı politikaların ivedilikle uygulanması gereği açıktır. Kuşkusuz olaya karışan suçluların en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Anca bu yapılırken, masum olanların da hakları en kısa sürede iaede edilmedir” şeklinde konuştu.   “TAŞERON BİRAN ÖNCE ÇÖZÜMLENMELİ”   Kamuoyunda taşeron olarak bilinen alt işverenlik uygulamasının 6552 sayılı yasayla bazı iyileştirmeler yapılmış olsa da, çalışma hayatını olumsuz etkileyen, ayrımcılığa ve kuralsızlığa yol açan bir istihdam biçimi olmaya devam ettiğini kaydeden Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, sözlerini şöyle tamamladı:   “Kamuda halen birçok işyerinde asıl iş taşeron aracılığıyla yapılmaktadır. Bu uygulama özel sektör işverenlerini de cesaretlendirmektedir. İşçi olarak çalışanların sendikal örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi hakları korunarak düzenleme yapılması esas olmalıdır. Türk-İş Başkanlar Kurulu, milyonlarca işçi ailesini doğrudan etkileyen taşeron uygulamasının adil ve kalıcı şekilde bir ön önce çözüme kavuşturulmasını talep etmektedir. Bu kapsamda kamu kesiminde çalışan taşeron işçileri belirsiz süreli iş kapsamına yani kadroya alınmalıdır. Geçici işçilik konusunda da kalıcı çözüm talep etmekteyiz. Taşeron düzenlemesi yapılırken, kamu da çalışan geçici işçilerin sorunu da kapsama alınmalı, işçiler arasında ayrım yapılmamalıdır.”

 

Türk-İş’e bağlı Başkanlar Kurulu 23’ncü dönem, 8’nci toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Ülke gündemi ve çalışma hayatının sorunlarının ele alındığı toplantıda alınan kararları açıklayan Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, son dönemde ülkemiz ekonomisinde yaşanan bazı gelişmelerin çalışanların yaşama şartlarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

 

Gülnar, “Döviz fiyatlarındaki artışla birlikte başta petrol ürünleri olmak üzere temel mal ve hizmetlere yapılan zamlar ve enflasyondaki artış eğilimi dar ve sabit gelirli kesimlerin satın alma gücünü düşürmektedir” dedi.

 

“ARTÇI ETKİLER SÜRÜYOR”

 

15 Temmuz kalkışma hareketinin başta işçiler olmak üzere ülke insanının memleketine sahip çıkmasıyla önlendiğini ifade eden Edip Gülnar, “Kalkışmanın artçı etkilerinin içerde ve dışarıda halen devam ettiği görülmektedir. Teröre karşı etkin ve kararlı politikaların ivedilikle uygulanması gereği açıktır. Kuşkusuz olaya karışan suçluların en ağır biçimde cezalandırılmalıdır. Anca bu yapılırken, masum olanların da hakları en kısa sürede iaede edilmedir” şeklinde konuştu.

 

“TAŞERON BİRAN ÖNCE ÇÖZÜMLENMELİ”

 

Kamuoyunda taşeron olarak bilinen alt işverenlik uygulamasının 6552 sayılı yasayla bazı iyileştirmeler yapılmış olsa da, çalışma hayatını olumsuz etkileyen, ayrımcılığa ve kuralsızlığa yol açan bir istihdam biçimi olmaya devam ettiğini kaydeden Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Kamuda halen birçok işyerinde asıl iş taşeron aracılığıyla yapılmaktadır. Bu uygulama özel sektör işverenlerini de cesaretlendirmektedir. İşçi olarak çalışanların sendikal örgütlenme ve toplu iş sözleşmesi hakları korunarak düzenleme yapılması esas olmalıdır. Türk-İş Başkanlar Kurulu, milyonlarca işçi ailesini doğrudan etkileyen taşeron uygulamasının adil ve kalıcı şekilde bir ön önce çözüme kavuşturulmasını talep etmektedir. Bu kapsamda kamu kesiminde çalışan taşeron işçileri belirsiz süreli iş kapsamına yani kadroya alınmalıdır. Geçici işçilik konusunda da kalıcı çözüm talep etmekteyiz. Taşeron düzenlemesi yapılırken, kamu da çalışan geçici işçilerin sorunu da kapsama alınmalı, işçiler arasında ayrım yapılmamalıdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.