CEYHAN’DA ÇOCUK İSTİSMARI VE SOSYAL AĞ BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

10.12.2017 - 12:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1339+ kez okundu.
 

CEYHAN’DA ÇOCUK İSTİSMARI VE SOSYAL AĞ BAĞIMLILIĞI SEMİNERİ

Ceyhan Belediyesi ve Ceyhan Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle yapılan "Çocuk İstismarı ve Sosyal ağ bağımlılığı" konferansı yapıldı Ceyhan Belediyesi Murat Göğebakan Kültür Merkezinde Büyük yapılan konferansta konuşmacı olarak İletişim psikoloji uzmanı aile ilişkiler danışmanı Bilimseli Akarsu ile Ceyhan Belediye Başkan yardımcısı Zafer Bakır konu hakkında birer konuşma yaptılar. AKARSU AİLE BİREYLERİNE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR İletişim psikoloji uzmanı aile ilişkiler danışmanı Bilimseli Akarsu konuşmasında   ülke gündemimizi sık sık meşgul eden ve tüm bireylerimizin hassas noktalarından birisi olan çocuk istismarı üzerine en büyük görevin aile bireylerine düştüğünü ve çocukların bu konuda küçük yaşlarda eğitim verilmeye başlanması gerektiğini söyledi. Aile ve toplum bireylerinin bilinçlenmesi adına çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Akarsu bu konuda gerekirse  tüm şehirde  bilinçlendirme ve çalışma konferanslarının sık sık verilmesi gerektiğini söyledi.  Akarsu konuşmasına şöyle devam etti. Sosyal Ağ Bağımlılığı konusuna da değinerek yaş ortalaması olmaksızın hepimizin büyük bir sorunu haline gelen bu konu üzerinde en büyük görev aile büyükleri ve çalışma entegrasyon disiplininin sağlanması, kitap okuma oranının artması ve bunun için çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi. ÇOCUĞUN KORUNMA ALTINA ALINMASI ŞARTLARI Ceyhan Belediye Başkan yardımcısı Zafer Bakır konuşmasında bedensel, fiziksel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimi ile kişisel güvenliği tehlikede olan, ihmal ve istismar edilen ya da suç mağduru çocuğun, koruma ihtiyacı olan çocuk olduğunu ifade etti.  Bakır , "Çocuk Koruma Kanunu'nun 6. maddesi, adli ve idari merciler, kolluk görevlileri sağlık ve eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, korunma ihtiyacı olan çocuğu Çocuk Esirgeme Kurumu'na bildirmekle yükümlüdür. Çocuğun bakımından sorumlu kimseler çocuğun korunma altına alınması amacıyla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurulabilir. Kolluğun çocuk birimi, suça sürüklenen çocuğun aileye teslimini gerektiren hallerde, çocuğun teslim edileceği veli, vasi, kanuni temsilci veya bakımını üstlenen kimseleri bulamaz ya da bunların çocuğu suça azmettirdiğinden veya istismar ettiğinden şüphelendiğinde bu kişilere teslim edilemez. Cumhuriyet savcısının talimatını alarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilir diye konuştu. İLDENİZ ÖZAL’A PLAKET  Konferansın sonunda konuklarla konuşmacılar soru cevap şeklinde söyleşi yaptıktan sonra İletişim psikoloji uzmanı aile ilişkiler danışmanı Bilimseli Akarsu ile Ceyhan Belediye Başkan yardımcısı Zafer Bakır konuklara katıldıkları için teşekkür etmelerinin ardından Başkan yardımcısı Bakır konferansın gerçekleşmesine katkı sağlayan Ceyhan Kültür Sanat ve Yardımlaşma Dernek başkanı İldeniz Özal'a  plaket verdi.

Ceyhan Belediyesi ve Ceyhan Kültür Sanat ve Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle yapılan "Çocuk İstismarı ve Sosyal ağ bağımlılığı" konferansı yapıldı
Ceyhan Belediyesi Murat Göğebakan Kültür Merkezinde Büyük yapılan konferansta konuşmacı olarak İletişim psikoloji uzmanı aile ilişkiler danışmanı Bilimseli Akarsu ile Ceyhan Belediye Başkan yardımcısı Zafer Bakır konu hakkında birer konuşma yaptılar.
AKARSU AİLE BİREYLERİNE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
İletişim psikoloji uzmanı aile ilişkiler danışmanı Bilimseli Akarsu konuşmasında   ülke gündemimizi sık sık meşgul eden ve tüm bireylerimizin hassas noktalarından birisi olan çocuk istismarı üzerine en büyük görevin aile bireylerine düştüğünü ve çocukların bu konuda küçük yaşlarda eğitim verilmeye başlanması gerektiğini söyledi. Aile ve toplum bireylerinin bilinçlenmesi adına çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Akarsu bu konuda gerekirse  tüm şehirde  bilinçlendirme ve çalışma konferanslarının sık sık verilmesi gerektiğini söyledi.
 Akarsu konuşmasına şöyle devam etti. Sosyal Ağ Bağımlılığı konusuna da değinerek yaş ortalaması olmaksızın hepimizin büyük bir sorunu haline gelen bu konu üzerinde en büyük görev aile büyükleri ve çalışma entegrasyon disiplininin sağlanması, kitap okuma oranının artması ve bunun için çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi.
ÇOCUĞUN KORUNMA ALTINA ALINMASI ŞARTLARI

Ceyhan Belediye Başkan yardımcısı Zafer Bakır konuşmasında bedensel, fiziksel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimi ile kişisel güvenliği tehlikede olan, ihmal ve istismar edilen ya da suç mağduru çocuğun, koruma ihtiyacı olan çocuk olduğunu ifade etti.
 Bakır , "Çocuk Koruma Kanunu'nun 6. maddesi, adli ve idari merciler, kolluk görevlileri sağlık ve eğitim kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, korunma ihtiyacı olan çocuğu Çocuk Esirgeme Kurumu'na bildirmekle yükümlüdür. Çocuğun bakımından sorumlu kimseler çocuğun korunma altına alınması amacıyla Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurulabilir. Kolluğun çocuk birimi, suça sürüklenen çocuğun aileye teslimini gerektiren hallerde, çocuğun teslim edileceği veli, vasi, kanuni temsilci veya bakımını üstlenen kimseleri bulamaz ya da bunların çocuğu suça azmettirdiğinden veya istismar ettiğinden şüphelendiğinde bu kişilere teslim edilemez. Cumhuriyet savcısının talimatını alarak Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilir diye konuştu.

İLDENİZ ÖZAL’A PLAKET 
Konferansın sonunda konuklarla konuşmacılar soru cevap şeklinde söyleşi yaptıktan sonra İletişim psikoloji uzmanı aile ilişkiler danışmanı Bilimseli Akarsu ile Ceyhan Belediye Başkan yardımcısı Zafer Bakır konuklara katıldıkları için teşekkür etmelerinin ardından Başkan yardımcısı Bakır konferansın gerçekleşmesine katkı sağlayan Ceyhan Kültür Sanat ve Yardımlaşma Dernek başkanı İldeniz Özal'a  plaket verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.