SAZAK: 5 OCAK DİRİLİŞİN ADIDIR

GÜNDEM 06.01.2018 - 07:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2146+ kez okundu.
 

SAZAK: 5 OCAK DİRİLİŞİN ADIDIR

    Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, 5 Ocak Adana'nın Kurtuluş Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.   Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünde bulunduğumuzu hatırlatan Sazak, Kurtuluş Savaşı'nda Adana'nın öncü rolde olduğunun altını çizdi.   Sazak mesajında şu ifadeleri kullandı:   "Zamanın emperyalist güçleri ülkemizi kendi arasında paylaşırken, Adana ve bölgesi de Fransızlara düşmüştür. Bu amaçlar doğrultusunda Adanamızı işgal eden Fransızlar, üç yıl süre ile kendilerine özgürlüğünü teslim etmeyen bir milli direnişle karşılaşmışlardır.   Bu onurlu mücadele, birlik ve beraberlik ruhu içinde kazanılmış ve Fransız güçleri, Ulu Önder Atatürk'ün deyimiyle "geldikleri gibi gitmişlerdir." Dolayısıyla 5 Ocak, Adana için sıradan bir tarih olmaktan ziyade, büyük bir anlam teşkil etmektedir. 5 Ocak Adanalılar için mücadelenin, dirilişin adıdır.   Ulu Önder Atatürk Milli Mücadele yıllarında 'Bende bu vekayiin (kurtuluş mücadelesinin) ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur.' ifadesini kullanmıştır. Bu ifade; Zincire vurulmak istenen bir milletin, bu zincirleri kırarak elde ettiği bağımsızlığın temellerinin de Adana'da atıldığının bir göstergesidir.   Bundan tam 96 yıl önce al bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenemez vatan evlatlarının verdiği bu kutsal mücadele sonucu bugün bu kahramanların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz. Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmış ve yaşanan sıkıntıları büyük bir dayanışma ve mücadele örneği göstererek atlatmasını bilmiş büyük Türk Milletinin evlatları olarak Milli Mücadele ve Kurtuluş Hareketini büyük bir gururla anmaktayız.   Bu önemli günü; atalarımızın, vatan ve özgürlük aşkıyla her türlü tehlike, eziyet ve cefaya katlandıklarının, emsalsiz fedakarlıklarının ve kahramanlıklarının gençlerimiz tarafından çok iyi bilinmesi, unutulmadan gelecek kuşaklara da aktarılması gerekmektedir.   Sözlerimi bitirirken, tüm Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Günü'nü kutluyor; şehrimizin bağımsızlığı uğruna gözünü kırpmadan canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."  

 

 

Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak, 5 Ocak Adana'nın Kurtuluş Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

 

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünde bulunduğumuzu hatırlatan Sazak, Kurtuluş Savaşı'nda Adana'nın öncü rolde olduğunun altını çizdi.

 

Sazak mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

"Zamanın emperyalist güçleri ülkemizi kendi arasında paylaşırken, Adana ve bölgesi de Fransızlara düşmüştür. Bu amaçlar doğrultusunda Adanamızı işgal eden Fransızlar, üç yıl süre ile kendilerine özgürlüğünü teslim etmeyen bir milli direnişle karşılaşmışlardır.

 

Bu onurlu mücadele, birlik ve beraberlik ruhu içinde kazanılmış ve Fransız güçleri, Ulu Önder Atatürk'ün deyimiyle "geldikleri gibi gitmişlerdir." Dolayısıyla 5 Ocak, Adana için sıradan bir tarih olmaktan ziyade, büyük bir anlam teşkil etmektedir. 5 Ocak Adanalılar için mücadelenin, dirilişin adıdır.

 

Ulu Önder Atatürk Milli Mücadele yıllarında 'Bende bu vekayiin (kurtuluş mücadelesinin) ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur.' ifadesini kullanmıştır. Bu ifade; Zincire vurulmak istenen bir milletin, bu zincirleri kırarak elde ettiği bağımsızlığın temellerinin de Adana'da atıldığının bir göstergesidir.

 

Bundan tam 96 yıl önce al bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenemez vatan evlatlarının verdiği bu kutsal mücadele sonucu bugün bu kahramanların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz. Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmış ve yaşanan sıkıntıları büyük bir dayanışma ve mücadele örneği göstererek atlatmasını bilmiş büyük Türk Milletinin evlatları olarak Milli Mücadele ve Kurtuluş Hareketini büyük bir gururla anmaktayız.

 

Bu önemli günü; atalarımızın, vatan ve özgürlük aşkıyla her türlü tehlike, eziyet ve cefaya katlandıklarının, emsalsiz fedakarlıklarının ve kahramanlıklarının gençlerimiz tarafından çok iyi bilinmesi, unutulmadan gelecek kuşaklara da aktarılması gerekmektedir.

 

Sözlerimi bitirirken, tüm Adanalıların 5 Ocak Kurtuluş Günü'nü kutluyor; şehrimizin bağımsızlığı uğruna gözünü kırpmadan canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.