“BETON zammından İnşaatlara kilit vurma noktasına geldik”

GÜNDEM 25.01.2018 - 13:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2207+ kez okundu.
 

“BETON zammından İnşaatlara kilit vurma noktasına geldik”

  Adana Müteahhitler Birliği Derneği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ve AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, ortak yaptıkları basın açıklamasında çimentoya yapılan zammı gerekçe göstererek tüm hazır beton firmalarının neredeyse yüzde 50’ye varan oranda zam yapmalarına bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Gürsesli ve Vursavuş “Kaldı ki açıklanan resmi enflasyon oranı yüzde 11.7” dediler. Adana Müteahhitler Birliği Derneği’nde iki derneğin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte genel durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ve AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, özetle şunları söylediler: “Ülkemizin zor günlerden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Tüm sektörlerin lokomotifi olan inşaat sektörünün olmazsa olmazı betona yapılan zamla inşaatlara kilit vurma noktasına geldik. Bizler iş dünyası olarak hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın istekleri doğrultusunda işsizliği azatlamaya ve artı istihdam yaratmaya çabalarken beton zammının tüm firmalar tarafından aynı zamanda ve neredeyse aynı oranlarda uygulanmasını manidar bulmaktayız. Ayrıca daha önce bir hazır beton firmasından memnun kalınmadığı taktirde diğer bir hazır beton firması ile görüşülmek suretiyle bu ihtiyacımızı tamamlama uygulaması varken,artık tüm hazır beton firmaları hep bir ağızdan bir birlik yaparak bu uygulamadan vazgeçmişlerdir.Bu da sektörde olası bir beton firmasının döktüğü hazır betondan memnun kalmadığımızda istemeseniz de o firmayla çalışma mecburiyeti doğuracaktır. Bu konu ile ayrıca ilgilenmeli ve biran önce uygulamadan vazgeçilmelidir. Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Şayet bu beton zamları bir masanın etrafında hep beraber alınmış bir karar ise bu da ayrıca suçtur ve Adana’nın dolayısıyla Türkiye’nin gelişmesine bir engeldir. Haksız ve çok yüksek bulduğumuz hazır beton zammı ve diğer uygulama bu şekilde devam ettiği sürece yakın zamanda beton dökmeme eylemine başlayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bizler Müteahhitler olarak tüm kalemlere gelen zamları tek başımıza karşılamaya çalışıyoruz. Sektörün hareketliliğine kavuşması için hazır beton firmalarına sesleniyoruz Zamlarınızı kontrol edin ve makul oranlara çekin.”  

 

Adana Müteahhitler Birliği Derneği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ve AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, ortak yaptıkları basın açıklamasında çimentoya yapılan zammı gerekçe göstererek tüm hazır beton firmalarının neredeyse yüzde 50’ye varan oranda zam yapmalarına bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Gürsesli ve Vursavuş “Kaldı ki açıklanan resmi enflasyon oranı yüzde 11.7” dediler.

Adana Müteahhitler Birliği Derneği’nde iki derneğin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte genel durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Sedat Teoman Gürsesli ve AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Fidan Vursavuş, özetle şunları söylediler:

“Ülkemizin zor günlerden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Tüm sektörlerin lokomotifi olan inşaat sektörünün olmazsa olmazı betona yapılan zamla inşaatlara kilit vurma noktasına geldik. Bizler iş dünyası olarak hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın istekleri doğrultusunda işsizliği azatlamaya ve artı istihdam yaratmaya çabalarken beton zammının tüm firmalar tarafından aynı zamanda ve neredeyse aynı oranlarda uygulanmasını manidar bulmaktayız. Ayrıca daha önce bir hazır beton firmasından memnun kalınmadığı taktirde diğer bir hazır beton firması ile görüşülmek suretiyle bu ihtiyacımızı tamamlama uygulaması varken,artık tüm hazır beton firmaları hep bir ağızdan bir birlik yaparak bu uygulamadan vazgeçmişlerdir.Bu da sektörde olası bir beton firmasının döktüğü hazır betondan memnun kalmadığımızda istemeseniz de o firmayla çalışma mecburiyeti doğuracaktır. Bu konu ile ayrıca ilgilenmeli ve biran önce uygulamadan vazgeçilmelidir. Aksi takdirde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır.

Şayet bu beton zamları bir masanın etrafında hep beraber alınmış bir karar ise bu da ayrıca suçtur ve Adana’nın dolayısıyla Türkiye’nin gelişmesine bir engeldir. Haksız ve çok yüksek bulduğumuz hazır beton zammı ve diğer uygulama bu şekilde devam ettiği sürece yakın zamanda beton dökmeme eylemine başlayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bizler Müteahhitler olarak tüm kalemlere gelen zamları tek başımıza karşılamaya çalışıyoruz. Sektörün hareketliliğine kavuşması için hazır beton firmalarına sesleniyoruz Zamlarınızı kontrol edin ve makul oranlara çekin.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.