ŞEMSİYENİZİ ALMADAN DIŞARI ÇIKMAYIN!

GÜNDEM 25.01.2018 - 13:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2070+ kez okundu.
 

ŞEMSİYENİZİ ALMADAN DIŞARI ÇIKMAYIN!

Adana ve çevresindeki yağışlı hava devam edecek
  Ülke genelinde soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Marmara, Ege ve Akdeniz kıyıları hariç tüm yurtta kar var. Doğuda birçok il için yoğun kar uyarısı yapılıyor, batı kesimler için ise fırtına uyarısı geldi. Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. FIRTINA UYARISI Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yurdun tüm bölgeleri için uyarı haberleri geldi. Akdeniz'de fırtına ve hızı saatte 50 ila 70 kilometreye zaman zaman ise 80 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtına bekleniyor. Ulaşımda aksamalar ile çatı uçmalarına karşı dikkatli olunması istendi. İlerleyen günlerde ise Akdeniz Bölgesi’nde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.  Buna göre, Adana; Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, sabah ve öğle saatlerinden sonra yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı 11 derece olacak. Doğu Akdeniz Bölgesi’nde havanın kıyı kesimlerde sağanak yağmurlu, iç kesimlerinde yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçmesi, kuzey kesimlerinin ise kar yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrediyor ancak sıcaklıklar 2 ila 4 derece düşecek. Bölgenin kuzey kesimlerinde ise hafif kuvvette don riski bulunuyor. DİKKAT BUZLANMA VE DON VAR Meteoroloji yetkilileri, sürücülerle, çiftçileri buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı. Yetkililer, “Pozantı ile Aladağ ilçeleri ile Mersin'in Çamlıyayla, Tarsus ve Toroslar'ın kuzey kesimleri ve kuzey ilçelerinin yoğun kar alması bekleniyor. Yaşanabilecek buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar yaşanabilir.
Adana ve çevresindeki yağışlı hava devam edecek

 

Ülke genelinde soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Marmara, Ege ve Akdeniz kıyıları hariç tüm yurtta kar var. Doğuda birçok il için yoğun kar uyarısı yapılıyor, batı kesimler için ise fırtına uyarısı geldi. Hava sıcaklığı ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek.

FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yurdun tüm bölgeleri için uyarı haberleri geldi. Akdeniz'de fırtına ve hızı saatte 50 ila 70 kilometreye zaman zaman ise 80 kilometreye ulaşan kuvvetli fırtına bekleniyor. Ulaşımda aksamalar ile çatı uçmalarına karşı dikkatli olunması istendi. İlerleyen günlerde ise Akdeniz Bölgesi’nde yağmur ve sağanak yağış bekleniyor.  Buna göre, Adana; Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, sabah ve öğle saatlerinden sonra yüksek kesimleri yoğun kar yağışlı 11 derece olacak. Doğu Akdeniz Bölgesi’nde havanın kıyı kesimlerde sağanak yağmurlu, iç kesimlerinde yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçmesi, kuzey kesimlerinin ise kar yağışlı olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyrediyor ancak sıcaklıklar 2 ila 4 derece düşecek. Bölgenin kuzey kesimlerinde ise hafif kuvvette don riski bulunuyor.

DİKKAT BUZLANMA VE DON VAR

Meteoroloji yetkilileri, sürücülerle, çiftçileri buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı. Yetkililer, “Pozantı ile Aladağ ilçeleri ile Mersin'in Çamlıyayla, Tarsus ve Toroslar'ın kuzey kesimleri ve kuzey ilçelerinin yoğun kar alması bekleniyor. Yaşanabilecek buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar yaşanabilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.