SOYAĞACI SORGULAMA GÜNDEME DAMGA VURDU

GÜNDEM 19.02.2018 - 13:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3021+ kez okundu.
 

SOYAĞACI SORGULAMA GÜNDEME DAMGA VURDU

    Türkiye’de e-devlet üzerinden hizmete giren soyağacı sorgulama uygulamasına yoğun ilgi olduğu belirlendi.  Interpress’in medyada yapmış olduğu incelemeye göre, vatandaşların soylarını öğrenmek için  başvurduğu Alt-Üst Soy Bilgisi sorgulaması hizmete açıldığı ilk günden kilitlendi. İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla yürürlüğe giren uygulamaya ilk gün milyonlarca insan ulaşmak isteyince sistem geçici olarak askıya alındı. Daha sonra tekrardan hizmete açılan uygulamaya 10 milyondan fazla vatandaşın giriş yaptığı belirlendi.   Vatandaşların soylarını öğrenmek için girdiği uygulamadan aldıkları çıktıları özellikle sosyal medya hesaplarından paylaşması üzerine açıklama yapan yetkililer bunun tehlikeli olabileceğini ve bu yüzden mağduriyetler yaşanabileceğini açıkladı. Medyada konuyla ilgili çıkan haberleri inceleyen Interpress’in verilerine göre uygulamanın başladığı günden bu yana medyaya 2 bin 987 haber yansıdığı tespit edildi.  

 

 

Türkiye’de e-devlet üzerinden hizmete giren soyağacı sorgulama uygulamasına yoğun ilgi olduğu belirlendi.  Interpress’in medyada yapmış olduğu incelemeye göre, vatandaşların soylarını öğrenmek için  başvurduğu Alt-Üst Soy Bilgisi sorgulaması hizmete açıldığı ilk günden kilitlendi. İçişleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ortak çalışmasıyla yürürlüğe giren uygulamaya ilk gün milyonlarca insan ulaşmak isteyince sistem geçici olarak askıya alındı. Daha sonra tekrardan hizmete açılan uygulamaya 10 milyondan fazla vatandaşın giriş yaptığı belirlendi.

 

Vatandaşların soylarını öğrenmek için girdiği uygulamadan aldıkları çıktıları özellikle sosyal medya hesaplarından paylaşması üzerine açıklama yapan yetkililer bunun tehlikeli olabileceğini ve bu yüzden mağduriyetler yaşanabileceğini açıkladı. Medyada konuyla ilgili çıkan haberleri inceleyen Interpress’in verilerine göre uygulamanın başladığı günden bu yana medyaya 2 bin 987 haber yansıdığı tespit edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.