“35 milyon lira nereye harcandı?”

EKONOMİ 20.02.2018 - 13:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2544+ kez okundu.
 

“35 milyon lira nereye harcandı?”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan tıbbi mümessillerin zorunlu tutulduğu programı ve alınan paraları sorguladı
  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 30 bin tıbbi mümessilin sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Mecliste gündem dışı söz alan Tümer, tıbbi mümessiller için uygulanan sertifika programında fahiş fiyat uygulaması yapıldığını belirtti. NEDEN ZORUNLU TUTULUYOR? Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan Tıbbi Mümessilerin, yeni adıyla Ürün Tanıtım Temsilcilerinin Yıldırım Beyazıd Üniversitesi tarafından yürütülen sertifika programına katılmaya zorunlu tutulduğunu ve her birinden KDV dahil bin 180 lira ücret alındığını vurgulayan Tümer, toplanan paranın yaklaşık 35 milyon 400 bin liraya tekabül ettiğini kaydetti. MÜMESSİLLER TEDİRGİN! Uzaktan erişimle sağlanan program kapsamında yaklaşık 30 bin sektör çalışanının bu parayı ödemek zorunda bırakıldığını, ayrıca programa katılanların sertifikalarının da henüz kendilerine iletilmediğini vurgulayan Tümer, hükümet kanadının şu sorulara yanıt vermesini istedi: “Program neden sadece yeni kurulan bir üniversiteyle zorunlu tutulmuştur? Toplanan paralar kim ya da kimler tarafından nerelere harcanmaktadır? Bahse konu üniversite daha önce buna benzer geniş çaplı bir program hazırlamış mıdır? Mümessillere sertifikaları gönderildikten sonra yeniden bir ücret talep edilecek midir? Programda neden fahiş fiyat uygulaması yapılmıştır? Parayı ödeyemeyen ve programa katılamayan mümessillerin bundan sonraki süreçte bir daha mümessillik yapamayacakları ve iş akitlerinin fesh edileceği iddiaları doğru mudur? Eğitim programına katılamayanlar için ayrıca bir program düzenlenmesi planlanmakta mıdır?”
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan tıbbi mümessillerin zorunlu tutulduğu programı ve alınan paraları sorguladı

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, 30 bin tıbbi mümessilin sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Mecliste gündem dışı söz alan Tümer, tıbbi mümessiller için uygulanan sertifika programında fahiş fiyat uygulaması yapıldığını belirtti.
NEDEN ZORUNLU TUTULUYOR?
Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan Tıbbi Mümessilerin, yeni adıyla Ürün Tanıtım Temsilcilerinin Yıldırım Beyazıd Üniversitesi tarafından yürütülen sertifika programına katılmaya zorunlu tutulduğunu ve her birinden KDV dahil bin 180 lira ücret alındığını vurgulayan Tümer, toplanan paranın yaklaşık 35 milyon 400 bin liraya tekabül ettiğini kaydetti.
MÜMESSİLLER TEDİRGİN!
Uzaktan erişimle sağlanan program kapsamında yaklaşık 30 bin sektör çalışanının bu parayı ödemek zorunda bırakıldığını, ayrıca programa katılanların sertifikalarının da henüz kendilerine iletilmediğini vurgulayan Tümer, hükümet kanadının şu sorulara yanıt vermesini istedi:
“Program neden sadece yeni kurulan bir üniversiteyle zorunlu tutulmuştur? Toplanan paralar kim ya da kimler tarafından nerelere harcanmaktadır? Bahse konu üniversite daha önce buna benzer geniş çaplı bir program hazırlamış mıdır? Mümessillere sertifikaları gönderildikten sonra yeniden bir ücret talep edilecek midir? Programda neden fahiş fiyat uygulaması yapılmıştır? Parayı ödeyemeyen ve programa katılamayan mümessillerin bundan sonraki süreçte bir daha mümessillik yapamayacakları ve iş akitlerinin fesh edileceği iddiaları doğru mudur? Eğitim programına katılamayanlar için ayrıca bir program düzenlenmesi planlanmakta mıdır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.