KELLE- PAÇA DEĞİL BOL SU TÜKETİN!

GÜNDEM 06.03.2018 - 14:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2340+ kez okundu.
 

KELLE- PAÇA DEĞİL BOL SU TÜKETİN!

Gündoğan, eklemlerinin daha sağlıklı olmasını isteyenleri uyardı:
KATKILI İÇECEKLER CİDDİ SORUN Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Adem Gündoğan, katkılı içeceklerin ciddi kas, kemik ve kıkırdak sorununa yol açtığını söyledi. Gündoğan, sağlıklı eklemlerin kelle- paça çorbası ile değil bolca su tüketimi, kasları çalıştırma ve dengeli beslenme ile sağlanacağını bildirdi.  “KASLAR GÜÇLENDİRİLMELİ”  Azalan kas gücünün eklemlere fazla yük bindireceğini anlatan Gündoğan, “Vücut yapısı suya odaklıdır. Günlük yaşamda büyükler kesinlikle 2 litre ve üzeri çocuklarsa kilolarına göre su tüketmeli. Biz ise su değil sıvı tüketiyoruz. En büyük yanlış budur” diye konuştu.  ÇOK ZAYIF DA KALMAYIN! Gündoğan, “Katkılı içecekler tüketmek uzun vadede vücutta birikmeye yol açıyor. Bu da ciddi kas, kemik ve kıkırdak sorunu yaşatıyor. Onun için bol su tüketimi, kasları güçlü tutmak, hareketli olmak, normalden fazla kilo almamak gerekiyor. Çok zayıf olmayı da tavsiye etmiyoruz” dedi.  VÜCUDUNUZ YAKIYORSA YİYİN Kırsalda yaşayıp aktif halde olanla masa başında oturanların beslenmelerinin farklı olması gerektiğine vurgu yapan Gündoğan, şunları söyledi: “Vücut fiziksel olarak yediklerinizi yakabiliyorsa normal besinleri, hayvansal besinleri rahat alabilirsiniz. Ancak yakamıyorsa bu vücutta birikintiye yol açar. İşin kaçırılan boyutu budur.”
Gündoğan, eklemlerinin daha sağlıklı olmasını isteyenleri uyardı:

KATKILI İÇECEKLER CİDDİ SORUN

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Adem Gündoğan, katkılı içeceklerin ciddi kas, kemik ve kıkırdak sorununa yol açtığını söyledi. Gündoğan, sağlıklı eklemlerin kelle- paça çorbası ile değil bolca su tüketimi, kasları çalıştırma ve dengeli beslenme ile sağlanacağını bildirdi. 
“KASLAR GÜÇLENDİRİLMELİ” 
Azalan kas gücünün eklemlere fazla yük bindireceğini anlatan Gündoğan, “Vücut yapısı suya odaklıdır. Günlük yaşamda büyükler kesinlikle 2 litre ve üzeri çocuklarsa kilolarına göre su tüketmeli. Biz ise su değil sıvı tüketiyoruz. En büyük yanlış budur” diye konuştu. 
ÇOK ZAYIF DA KALMAYIN!
Gündoğan, “Katkılı içecekler tüketmek uzun vadede vücutta birikmeye yol açıyor. Bu da ciddi kas, kemik ve kıkırdak sorunu yaşatıyor. Onun için bol su tüketimi, kasları güçlü tutmak, hareketli olmak, normalden fazla kilo almamak gerekiyor. Çok zayıf olmayı da tavsiye etmiyoruz” dedi. 
VÜCUDUNUZ YAKIYORSA YİYİN
Kırsalda yaşayıp aktif halde olanla masa başında oturanların beslenmelerinin farklı olması gerektiğine vurgu yapan Gündoğan, şunları söyledi: “Vücut fiziksel olarak yediklerinizi yakabiliyorsa normal besinleri, hayvansal besinleri rahat alabilirsiniz. Ancak yakamıyorsa bu vücutta birikintiye yol açar. İşin kaçırılan boyutu budur.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.