BASKILAR ARTIYOR

GÜNDEM 26.03.2018 - 14:40, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1714+ kez okundu.
 

BASKILAR ARTIYOR

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin:
   ADANA / Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, genel merkez ve şube yöneticilerine yönelik baskıların arttığını söyledi. Şahin, Adana Alevi Platformu Başkanı Kenan İskender, Adana Alevi Kültür Derneği Başkanı Murtaza Moroğlu,  Adana Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Kemal Çelik’in de katılımıyla dernek binasında açıklama yaptı. Şahin, ekonomik ve siyasi olarak çıkmaza giren iktidarın  çareyi muhaliflere saldırmakta bulduğunu savundu. “DÖNEN DÖNSÜN...” Konuşmasına Pir Sultan Abdal’ın “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” şiiriyle başlayan Şükrü Şahin, derneklerinin de muhaliflere yönelik saldırılardan payını aldığını söyledi. Eski genel başkanlarından Kemal Bülbül ile Elazığ şubelerinin hem eski hem de mevcut yönetici ve başkanlarının gözaltına alınıp serbest bırakıldığını anımsatan Şahin şöyle devam etti: “İDDİALAR DOĞRU DEĞİL” “Geçtiğimiz yıl Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sürdürdüğü direnişe destek olarak gerçekleştirdiğimiz açlık grevi nedeni ile Buca şube başkanımız dahil birçok yöneticimiz hakkında dava açılmıştır. Destek açlık grevini Ankara’da Yüksel caddesinde sürdürürken gözaltına alınan genel merkez yöneticilerimizin yargılamaları da devam etmektedir. Genel başkanımız ve genel merkez yöneticilerimiz hakkında sudan gerekçelerle davalar açılmış ve yargılamalar devam etmektedir. Son olarak genel başkan yardımcımız Erol Yeter ve Erzincan şube üye ve yöneticilerimizin de içinde bulunduğu 14 kişi bir itirafçı gizli tanığın ifadesi ile gözaltına alınmış, bir haftalık gözaltı sonrasında tutuklanmışlardır. Arkadaşlarımızın gizli tanık ağzından suçlandığı iddialar kesinlikle doğru değildir. Bunlar, yoktan suç yaratma uğraşı sonucunda icat edilen yalanlardır. Bu yersiz isnatlarla ve bu isnatların müsebbipleriyle hukuki yollarla hesaplaşacağız.” “SUSMAYACAĞIZ” Baskı ve haksızlıkların karşısında susmayacaklarını belirten Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, “Her zaman ezilenlerin, baskı altında olanların, zulüm görenlerin yanında olacağız. Biz şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı direnen emekçilerin yanındayız. Biz ihraçlarla yıldıramadıkları KESK’in yanındayız. Zulme karşı direnmek inancımızın asli unsurudur” diye konuştu. Basın açıklamasına bazı sivil toplum örgütleri ile CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de destek verdi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin:

 

 ADANA / Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, genel merkez ve şube yöneticilerine yönelik baskıların arttığını söyledi.

Şahin, Adana Alevi Platformu Başkanı Kenan İskender, Adana Alevi Kültür Derneği Başkanı Murtaza Moroğlu,  Adana Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Kemal Çelik’in de katılımıyla dernek binasında açıklama yaptı. Şahin, ekonomik ve siyasi olarak çıkmaza giren iktidarın  çareyi muhaliflere saldırmakta bulduğunu savundu.

“DÖNEN DÖNSÜN...”

Konuşmasına Pir Sultan Abdal’ın “Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan” şiiriyle başlayan Şükrü Şahin, derneklerinin de muhaliflere yönelik saldırılardan payını aldığını söyledi.

Eski genel başkanlarından Kemal Bülbül ile Elazığ şubelerinin hem eski hem de mevcut yönetici ve başkanlarının gözaltına alınıp serbest bırakıldığını anımsatan Şahin şöyle devam etti:

“İDDİALAR DOĞRU DEĞİL”

“Geçtiğimiz yıl Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın sürdürdüğü direnişe destek olarak gerçekleştirdiğimiz açlık grevi nedeni ile Buca şube başkanımız dahil birçok yöneticimiz hakkında dava açılmıştır. Destek açlık grevini Ankara’da Yüksel caddesinde sürdürürken gözaltına alınan genel merkez yöneticilerimizin yargılamaları da devam etmektedir. Genel başkanımız ve genel merkez yöneticilerimiz hakkında sudan gerekçelerle davalar açılmış ve yargılamalar devam etmektedir. Son olarak genel başkan yardımcımız Erol Yeter ve Erzincan şube üye ve yöneticilerimizin de içinde bulunduğu 14 kişi bir itirafçı gizli tanığın ifadesi ile gözaltına alınmış, bir haftalık gözaltı sonrasında tutuklanmışlardır. Arkadaşlarımızın gizli tanık ağzından suçlandığı iddialar kesinlikle doğru değildir. Bunlar, yoktan suç yaratma uğraşı sonucunda icat edilen yalanlardır. Bu yersiz isnatlarla ve bu isnatların müsebbipleriyle hukuki yollarla hesaplaşacağız.”

“SUSMAYACAĞIZ”

Baskı ve haksızlıkların karşısında susmayacaklarını belirten Pir Sultan Abdal Derneği Adana Şube Başkanı Şükrü Şahin, “Her zaman ezilenlerin, baskı altında olanların, zulüm görenlerin yanında olacağız. Biz şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı direnen emekçilerin yanındayız. Biz ihraçlarla yıldıramadıkları KESK’in yanındayız. Zulme karşı direnmek inancımızın asli unsurudur” diye konuştu.

Basın açıklamasına bazı sivil toplum örgütleri ile CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen de destek verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.