OKUYANLARIN SAYISINI MUTLAKA ARTIRMALIYIZ

GÜNDEM 28.03.2018 - 14:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2293+ kez okundu.
 

OKUYANLARIN SAYISINI MUTLAKA ARTIRMALIYIZ

Adana Valisi Mahmut Demirtaş:
  Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 21 kütüphaneye yalnızca 30 bin öğrencinin kayıtlı olduğunu belirterek, bu sayının artırılarak okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.  DEMİRTAŞ, PARKTA KİTAP OKUDU! Kütüphane Haftası kutlamaları sürüyor. "Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" başlığıyla Atatürk Parkı’nda ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik okuma etkinliği gerçekleştirildi. Vali Mahmut Demirtaş ve Milli Eğitim İl Müdürü Turan Akpınar’ın da katıldığı etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı, Bando ekipleri ise çeşitli eserler seslendirdi. Hat, ebru ve yakma resim sergisinin yanı sıra el sanatları ve karikatür sergisi açıldı, yerel sanatçılar da okurları ile buluştu.  “KÜTÜPHANELERE MUTLAKA UĞRAYIN” Vali Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, “Öğrenciler lütfen kütüphanelere gidin üye olun” çağrısında bulundu. Adana’da 21 kütüphane olduğunu anlatan Demirtaş, buralarda yaklaşık 340 bin kitap olduğunu bildirdi. Demirtaş, “İstatistiklere baktım, 30 bin çocuğumuzun kütüphanelere üye olduğunu gördüm. 500 bin öğrencimiz var, 30 bin üye var. Bu gerçekten çok düşük bir rakam. Öğrencilerimizin mutlaka kütüphanelere üye olması gerekiyor” diye konuştu. Demirtaş, şöyle devam etti: “Kendi imkânlarımızla kitap alabiliriz, bu kitapları okuyabiliriz veya internetten faydalanabiliriz ama en güzel kitap okuma alışkanlığı kütüphanelerdedir. Oradan kitap alın, aşamalı bir şekilde değiştirerek okuma alışkanlığı kazanın. Kitap en iyi arkadaştır. Sizler bizim her şeyimizsiniz, geleceğimizsiniz.” Bu arada Vali Demirtaş, öğrencilerle birlikte 15 dakikalık kitap okuma programına katıldı. Demirtaş, daha sonra ise Atatürk Parkı içinde açılan sergileri gezdi. (EGEMEN)
Adana Valisi Mahmut Demirtaş:

 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 21 kütüphaneye yalnızca 30 bin öğrencinin kayıtlı olduğunu belirterek, bu sayının artırılarak okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi. 

DEMİRTAŞ, PARKTA KİTAP OKUDU!
Kütüphane Haftası kutlamaları sürüyor. "Yeni Nesil Çocuklar, Yeni Nesil Kütüphaneler" başlığıyla Atatürk Parkı’nda ilk, orta ve lise öğrencilerine yönelik okuma etkinliği gerçekleştirildi. Vali Mahmut Demirtaş ve Milli Eğitim İl Müdürü Turan Akpınar’ın da katıldığı etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı, Bando ekipleri ise çeşitli eserler seslendirdi. Hat, ebru ve yakma resim sergisinin yanı sıra el sanatları ve karikatür sergisi açıldı, yerel sanatçılar da okurları ile buluştu. 

“KÜTÜPHANELERE MUTLAKA UĞRAYIN”
Vali Mahmut Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, “Öğrenciler lütfen kütüphanelere gidin üye olun” çağrısında bulundu. Adana’da 21 kütüphane olduğunu anlatan Demirtaş, buralarda yaklaşık 340 bin kitap olduğunu bildirdi. Demirtaş, “İstatistiklere baktım, 30 bin çocuğumuzun kütüphanelere üye olduğunu gördüm. 500 bin öğrencimiz var, 30 bin üye var. Bu gerçekten çok düşük bir rakam. Öğrencilerimizin mutlaka kütüphanelere üye olması gerekiyor” diye konuştu. Demirtaş, şöyle devam etti: “Kendi imkânlarımızla kitap alabiliriz, bu kitapları okuyabiliriz veya internetten faydalanabiliriz ama en güzel kitap okuma alışkanlığı kütüphanelerdedir. Oradan kitap alın, aşamalı bir şekilde değiştirerek okuma alışkanlığı kazanın. Kitap en iyi arkadaştır. Sizler bizim her şeyimizsiniz, geleceğimizsiniz.”

Bu arada Vali Demirtaş, öğrencilerle birlikte 15 dakikalık kitap okuma programına katıldı. Demirtaş, daha sonra ise Atatürk Parkı içinde açılan sergileri gezdi. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.