Adana’yı ‘portakal çiçeği’ coşkusu saracak

GÜNDEM 04.04.2018 - 15:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2183+ kez okundu.
 

Adana’yı ‘portakal çiçeği’ coşkusu saracak

  Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 6’ıncısı başladı.  8 NİSAN’A KADAR SÜRECEK Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde stant açılışları, halk oyunları gösterileri, çocuk etkinlikleri ve konserlerle dün start alan festival, 8 Nisan Pazar günü sona erecek.  100 BİNİN ÜZERİNDE KATILIM  5 yılda dünyanın sayılı karnavalları arasına girmeyi başaran “Nisan'da Adana'da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” dolu dolu etkinliklerle kutlanacak. Karnavala 100 binin üzerinde kişinin katılımı bekleniyor.  100’ÜN ÜZERİNDE AKTİVİTE Karnaval boyunca konserler, dans ve halk oyunları gösterileri, sokak şovları, açık hava sergileri, imza günleri, söyleşilerle birlikte 100’ün üzerinde aktivite hayata geçirilecek.   KORTEJ 7 NİSAN’DA  Karnaval korteji ise 7 Nisan Cumartesi günü saat 17.00'di Merkez Park'ta gerçekleştirilecek. Karnaval Korteji’nde özel etkinlik grupları renkli gösterilerini yaparak yürürken ünlü sanatçılar da kortej geçişinde yer alacak. ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR Kentteki en iyi lezzetler, portakallı lezzetler, Arka Plandaki Adana fotoğrafları, anne baba çocuk koşusu, moda tasarım ve kortej, kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da yapılacak.  GUİNNESS REKOR DENEMESİ   Etkinliğin son günündeyse Beyazevler Çamlığı’nda "Akdeniz Akşamları" şarkısıyla bilinen sanatçı Serhan Kelleözü ile birlikte bu şarkıyı gitarıyla çalabilen 7 bin kişinin katılımının beklendiği Guinness rekor denemesi de yapılacak.

 

Türkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın 6’ıncısı başladı. 
8 NİSAN’A KADAR SÜRECEK
Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde stant açılışları, halk oyunları gösterileri, çocuk etkinlikleri ve konserlerle dün start alan festival, 8 Nisan Pazar günü sona erecek. 
100 BİNİN ÜZERİNDE KATILIM 
5 yılda dünyanın sayılı karnavalları arasına girmeyi başaran “Nisan'da Adana'da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” dolu dolu etkinliklerle kutlanacak. Karnavala 100 binin üzerinde kişinin katılımı bekleniyor. 
100’ÜN ÜZERİNDE AKTİVİTE
Karnaval boyunca konserler, dans ve halk oyunları gösterileri, sokak şovları, açık hava sergileri, imza günleri, söyleşilerle birlikte 100’ün üzerinde aktivite hayata geçirilecek.  
KORTEJ 7 NİSAN’DA 
Karnaval korteji ise 7 Nisan Cumartesi günü saat 17.00'di Merkez Park'ta gerçekleştirilecek. Karnaval Korteji’nde özel etkinlik grupları renkli gösterilerini yaparak yürürken ünlü sanatçılar da kortej geçişinde yer alacak.
ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR
Kentteki en iyi lezzetler, portakallı lezzetler, Arka Plandaki Adana fotoğrafları, anne baba çocuk koşusu, moda tasarım ve kortej, kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da yapılacak. 
GUİNNESS REKOR DENEMESİ  
Etkinliğin son günündeyse Beyazevler Çamlığı’nda "Akdeniz Akşamları" şarkısıyla bilinen sanatçı Serhan Kelleözü ile birlikte bu şarkıyı gitarıyla çalabilen 7 bin kişinin katılımının beklendiği Guinness rekor denemesi de yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.