ÖZGÜR, EŞİT YAŞANILAN BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ

GÜNDEM 20.04.2018 - 12:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1855+ kez okundu.
 

ÖZGÜR, EŞİT YAŞANILAN BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer:
  ADANA / Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağının belirlenmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilk yorumu CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer yaptı. Tümer, genel seçimlerin Türkiye için hayırlı bir sonuç getirmesini isteyerek Olağanüstü Hal ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle gerçekleşecek seçimler öncesi ve sonrasında; ötekileştirmeye meydan verilmeden, hak, hukuk ve adalet çerçevesinde, insanların özgürce ve eşit yaşayabileceği bir Türkiye umut ettiğini bildirdi. Tümer, “Bu kapsamda halkımıza ve partimize olan inancımla halka rağmen değil halkla birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş bir yönetim anlayışının hakim kılınabileceğini, Türkiye’nin içeride ve dışarıda hızla uzaklaştığı uygar bir tablonun yeniden tesis edilebileceğini düşünüyorum” diye konuştu. Tümer, seçimlerle söz ve kararın tamamen halk inisiyatifine bırakıldığını hatırlatarak, 24 Haziran seçimlerinin halk iradesine en küçük bir müdahale olmadan, tam anlamıyla bir demokrasi şöleni ve olgunlukla sona ermesi temennisinde bulundu. Tümer, seçimlerde ülkesini seven her bireyin üzerine düşen sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inandığını anlatarak, insanların demokrasinin egemenliğini, yargının bağımsızlığını ve basın özgürlüğünü sonuna kadar hak ettiğini sözlerine ekledi. (EGEMEN)
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer:

 

ADANA / Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacağının belirlenmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilk yorumu CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer yaptı.

Tümer, genel seçimlerin Türkiye için hayırlı bir sonuç getirmesini isteyerek Olağanüstü Hal ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle gerçekleşecek seçimler öncesi ve sonrasında; ötekileştirmeye meydan verilmeden, hak, hukuk ve adalet çerçevesinde, insanların özgürce ve eşit yaşayabileceği bir Türkiye umut ettiğini bildirdi.

Tümer, “Bu kapsamda halkımıza ve partimize olan inancımla halka rağmen değil halkla birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çağdaş bir yönetim anlayışının hakim kılınabileceğini, Türkiye’nin içeride ve dışarıda hızla uzaklaştığı uygar bir tablonun yeniden tesis edilebileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Tümer, seçimlerle söz ve kararın tamamen halk inisiyatifine bırakıldığını hatırlatarak, 24 Haziran seçimlerinin halk iradesine en küçük bir müdahale olmadan, tam anlamıyla bir demokrasi şöleni ve olgunlukla sona ermesi temennisinde bulundu. Tümer, seçimlerde ülkesini seven her bireyin üzerine düşen sorumluluk bilinciyle hareket edeceğine inandığını anlatarak, insanların demokrasinin egemenliğini, yargının bağımsızlığını ve basın özgürlüğünü sonuna kadar hak ettiğini sözlerine ekledi. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.