ADANA BEYAZ ALTINLI GÜNLERE DÖNECEK

SİYASET 30.05.2018 - 13:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1721+ kez okundu.
 

ADANA BEYAZ ALTINLI GÜNLERE DÖNECEK

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 1 Haziran Cuma günü gerçekleştireceği miting öncesi Adanalılara müjde verdi. Akşener, “Bizim dönemimizde işsizlikle değil beyaz altınla anılacaksınız” dedi.
“FORMÜLÜ BİLİYORUM” Türkiye’nin Cumhuriyet dönemiyle sanayileşen ilk şehirlerinden Adana’nın bugün işsizlikte ilk sıralarda yer aldığını hatırlatan Akşener, “Adana denince aklımıza pamuk gelirdi, Çukurova gelirdi, çiftçi gelirdi, üretim gelirdi. Zenginliği filmlere bile konu olan Adanalıların, son yıllarda zor günler geçirdiğini biliyorum. Zor günlerden Adayı kurtaracak formülü biliyorum” dedi.  DÜNYA, PAMUĞU ADANA’DAN ALACAK Akşener, Türkiye’nin pamuk üretiminde dünyada 7. sırada iken bugün Amerika’dan, Yunanistan’dan pamuk aldığını hatırlatarak, maliyet ve düşük taban fiyatları sebebiyle Adanalı çiftçinin pamuk üretmekten vazgeçtiğini kaydetti. Akşener, “Dünya pamuğunu Adana’dan alsın, çiftçilerimiz yeniden bereketle tanışsın” diye konuştu.  NARENCİYE BAHÇELERİ SATILIK Pamuğu Amerika’dan, Mısır’ı Ukrayna’dan alarak Türk çiftçisini toprağa küstüren iktidarın utanmadan yerli ve milli olmaktan bahsettiğini söyleyen Akşener, “Adanalı çiftçilerimizin borçlarını silip, vereceğimiz teşviklerle yeniden tarımsal kalkınmayı başlatacağız. Topraklarınızı da narenciye bahçelerinizi de satmayın. Üreten bir Türkiye olmamıza az kaldı” dedi.  ADANALI GENÇLER İŞSİZ Akşener, Adana sokaklarında bir zamanlar işçileri taşıyan fabrika servisleri varken bugün Adana’nın işsizlik sayısı en yüksek illerden biri olduğuna dikkat çekti. Akşener, “Üniversite mezunu gençlerimiz işsiz. Gencecik beyinler ülkemizi terk ediyor. Adana yeniden sanayi kimliğine kavuşacak, üniversite mezunu gençlerimize iş bulana kadar işsizlik maaşı da bağlayacağız” diye konuştu.  “METRO SORUNUNU ÇÖZECEĞİM” Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasında şehirlere ihanet ettiğini söylediğini hatırlatarak, “Nereye gitsek yanlış bir yatırım yapılmış. Birçok ilde hala ulaşım master planı yok. Borçlu metro yüzünden Adanalılar yeteri kadar hizmet alamıyor. Borçlu metro sorununu biz çözeceğiz. Adanalı hemşerilerimin de Adana’ya bir çivi bile çakmayan iktidara sandıkta hesap soracağını biliyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 1 Haziran Cuma günü gerçekleştireceği miting öncesi Adanalılara müjde verdi. Akşener, “Bizim dönemimizde işsizlikle değil beyaz altınla anılacaksınız” dedi.

“FORMÜLÜ BİLİYORUM”
Türkiye’nin Cumhuriyet dönemiyle sanayileşen ilk şehirlerinden Adana’nın bugün işsizlikte ilk sıralarda yer aldığını hatırlatan Akşener, “Adana denince aklımıza pamuk gelirdi, Çukurova gelirdi, çiftçi gelirdi, üretim gelirdi. Zenginliği filmlere bile konu olan Adanalıların, son yıllarda zor günler geçirdiğini biliyorum. Zor günlerden Adayı kurtaracak formülü biliyorum” dedi. 
DÜNYA, PAMUĞU ADANA’DAN ALACAK
Akşener, Türkiye’nin pamuk üretiminde dünyada 7. sırada iken bugün Amerika’dan, Yunanistan’dan pamuk aldığını hatırlatarak, maliyet ve düşük taban fiyatları sebebiyle Adanalı çiftçinin pamuk üretmekten vazgeçtiğini kaydetti. Akşener, “Dünya pamuğunu Adana’dan alsın, çiftçilerimiz yeniden bereketle tanışsın” diye konuştu. 
NARENCİYE BAHÇELERİ SATILIK
Pamuğu Amerika’dan, Mısır’ı Ukrayna’dan alarak Türk çiftçisini toprağa küstüren iktidarın utanmadan yerli ve milli olmaktan bahsettiğini söyleyen Akşener, “Adanalı çiftçilerimizin borçlarını silip, vereceğimiz teşviklerle yeniden tarımsal kalkınmayı başlatacağız. Topraklarınızı da narenciye bahçelerinizi de satmayın. Üreten bir Türkiye olmamıza az kaldı” dedi. 
ADANALI GENÇLER İŞSİZ
Akşener, Adana sokaklarında bir zamanlar işçileri taşıyan fabrika servisleri varken bugün Adana’nın işsizlik sayısı en yüksek illerden biri olduğuna dikkat çekti. Akşener, “Üniversite mezunu gençlerimiz işsiz. Gencecik beyinler ülkemizi terk ediyor. Adana yeniden sanayi kimliğine kavuşacak, üniversite mezunu gençlerimize iş bulana kadar işsizlik maaşı da bağlayacağız” diye konuştu. 
“METRO SORUNUNU ÇÖZECEĞİM”

Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın her konuşmasında şehirlere ihanet ettiğini söylediğini hatırlatarak, “Nereye gitsek yanlış bir yatırım yapılmış. Birçok ilde hala ulaşım master planı yok. Borçlu metro yüzünden Adanalılar yeteri kadar hizmet alamıyor. Borçlu metro sorununu biz çözeceğiz. Adanalı hemşerilerimin de Adana’ya bir çivi bile çakmayan iktidara sandıkta hesap soracağını biliyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.