ANIZ YAKANA SIKI TAKİP

GÜNDEM 22.07.2018 - 13:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2532+ kez okundu.
 

ANIZ YAKANA SIKI TAKİP

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kenti duman altında bırakan anız yangınları için hareke geçti. Anız yakanlara; ‘Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ suçundan işlem yapılacak.
      3 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR  Adana’da ikinci ürün için kısa sürede toprak hazırlığını tamamlamak isteyen çiftçilerin çıkardığı kenti duman altında bırakan anız yangınlarına karşı Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, anız yakarak çevreye ve canlılara zarar verenler hakkında ‘Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma başlatacak.    BAŞSAVCI: ÇEVRE KİRLİLİĞİ YAPIYOR Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan imzasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne gönderilen bir yazıda, Adana’da tarım alanlarındaki anızların yakılması suretiyle doğaya, çevreye ve canlılara zarar verildiği, çıkan yoğun dumanın hava ve çevre kirliliği oluşturduğunun görüldüğü belirtildi.    HAVADAN VE KARADAN TESPİT YAPILACAK Anız yangınlarında; alevlerin karayolu, dumanların havayolu ulaşımını olumsuz etkilediğini kaydeden Yeldan, bu etkilerin can ve mal emniyetine yönelik önemli tehlike oluşturduğunu vurguladı. Yeldan, anız yakan şüphelilerin Başsavcılığa bildirilmesini; havadan ve karadan yapılacak tespitlerle yangının çıkarıldığı yerdeki zarar ve hasarın da fotoğraflanmasını istedi.    “ANIZ YAKMA GELECEĞİNİ KARARTMA” Bu arada, Adana Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yöreye özgü ürünler üreten hükümlüler, anız yangınlarına karşı pankart hazırladı. Adalet Bakanlığı’na tahsisli 691 dönüm alanda üretim gerçekleştiren çiftçi hükümlüler, Çukurova bölgesinde sık görülen anız yangınlarına karşı “Anız yakma, geleceğini karartma, Biz anız yakmıyoruz, toprağı koruyoruz” yazılı pankartlarla çiftçileri uyardı.
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, kenti duman altında bırakan anız yangınları için hareke geçti. Anız yakanlara; ‘Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması’ suçundan işlem yapılacak.
 
 
 
3 YILA KADAR HAPİS CEZASI VAR 
Adana’da ikinci ürün için kısa sürede toprak hazırlığını tamamlamak isteyen çiftçilerin çıkardığı kenti duman altında bırakan anız yangınlarına karşı Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, anız yakarak çevreye ve canlılara zarar verenler hakkında ‘Genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle soruşturma başlatacak. 
 
BAŞSAVCI: ÇEVRE KİRLİLİĞİ YAPIYOR
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan imzasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne gönderilen bir yazıda, Adana’da tarım alanlarındaki anızların yakılması suretiyle doğaya, çevreye ve canlılara zarar verildiği, çıkan yoğun dumanın hava ve çevre kirliliği oluşturduğunun görüldüğü belirtildi. 
 
HAVADAN VE KARADAN TESPİT YAPILACAK
Anız yangınlarında; alevlerin karayolu, dumanların havayolu ulaşımını olumsuz etkilediğini kaydeden Yeldan, bu etkilerin can ve mal emniyetine yönelik önemli tehlike oluşturduğunu vurguladı. Yeldan, anız yakan şüphelilerin Başsavcılığa bildirilmesini; havadan ve karadan yapılacak tespitlerle yangının çıkarıldığı yerdeki zarar ve hasarın da fotoğraflanmasını istedi. 
 
“ANIZ YAKMA GELECEĞİNİ KARARTMA”
Bu arada, Adana Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yöreye özgü ürünler üreten hükümlüler, anız yangınlarına karşı pankart hazırladı. Adalet Bakanlığı’na tahsisli 691 dönüm alanda üretim gerçekleştiren çiftçi hükümlüler, Çukurova bölgesinde sık görülen anız yangınlarına karşı “Anız yakma, geleceğini karartma, Biz anız yakmıyoruz, toprağı koruyoruz” yazılı pankartlarla çiftçileri uyardı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.