MAHALLE BÖLÜYORLAR KİMSENİN HABERİ YOK!

GÜNDEM 10.08.2018 - 16:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2064+ kez okundu.
 

MAHALLE BÖLÜYORLAR KİMSENİN HABERİ YOK!

Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki 4 mahalleyi bölen meclis kararları tartışılıyor. Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik, toplam 144 hektar alanı kaplayan mahallenin ikiye bölünmesine tepki gösterip Seyhan Meclisi’nce alınan karara itiraz etti.
  Seyhan Belediye Meclisi, ağustos ayı toplantısında; gündemde olmayan Pınar, Gürselpaşa ve Yeşilyurt ile Dağlıoğlu mahallelerini ikiye ve üçe bölen karara imza attı. Mecliste kabul edilen mahallelerin bölünmesine ilişkin karardan ne muhtarların ne de mahalle sakinlerinin haberi oldu. Mahallesinin bölünmesine tepki gösterenlerden biri de Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik oldu. Çelik, mahallenin 84 ve 60 hektarlık iki kısma ayrıldığını hatırlatarak, “60 hektarlık alanda ne mektep, ne medrese, ne cami gibi sosyal donatı var. Pınar mahallesinin iki mahalleye ayrılması mümkün değildir. Seyhan Belediyesi Meclisi, halkımızın görüşünü almadan verdiği bu yanlış karardan bir an önce dönmeli” dedi.   “TELEFONUMUZA BİLE BAKMIYORLAR” Pınar mahallesinin Pınaralt ve Pınarüst olarak ayrılmasına ilişkin karara itiraz ettiğini ve bu yönde dilekçe verdiğini dile getiren muhtar Saniye Çelik, “Pınar mahallesinin yanı sıra Gürselpaşa ve Yeşilyurt mahallelerinin de bölünmesi meclise geldi. 600 hektarı kaplayan Gürselpaşa mahallesi 200 hektardan üç mahalleye, Yeşilyurt, iki mahalleye ayrıldı. Dağlıoğlu mahallesi de bölündü ancak itirazları kabul edilerek bu uygulamadan vazgeçildi. Bize mahallemizin bölüneceğine ilişkin hiçbir bildirimde bulunulmadı. İtirazlarımı iletmek istediğim yetkililer de benimle ilgilenmiyor telefonlarıma bakmıyor. Yaptıklarını içimize sindiremiyoruz, bizleri oyalayınca ellerine geçti” diye konuştu.  ÇELİK, KARARA İTİRAZ ETTİ  Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik, Seyhan İlçe Belediye Meclisi’nce mahallesinin ikiye bölünmesine itiraz eden bir dilekçe de verdi. Çelik, dilekçede “Halkımızdan ve muhtardan gizli tutularak verilen yanlış, haksız, hukuksuz karardan bir an önce dönülmeli” dedi. Çelik şunları kaydetti: “Toplamda 140 hektarlık alana sahip olan Pınar mahallemizin, Pınaraltı 84 hektar, Pınarüstü 56 hektar olarak belirlediğiniz ve karar verdiğiniz bu durum kabul edilemez. 56 hektarlık bölümde okul, cami gibi hiçbir sosyal donatı da yoktur. Bu küçücük alanın ayrı bir mahalle olarak bölünmesi mümkün değildir. Halkımızdan ve muhtardan gizli tutularak verilen yanlış, haksız, hukuksuz karardan bir an önce dönülmesini, Pınar mahallemizin bütünlüğünün korunmasını istiyoruz.”  ZİYA İPEK / ÖZEL HABER 
Adana’nın merkez Seyhan ilçesindeki 4 mahalleyi bölen meclis kararları tartışılıyor. Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik, toplam 144 hektar alanı kaplayan mahallenin ikiye bölünmesine tepki gösterip Seyhan Meclisi’nce alınan karara itiraz etti.

 


Seyhan Belediye Meclisi, ağustos ayı toplantısında; gündemde olmayan Pınar, Gürselpaşa ve Yeşilyurt ile Dağlıoğlu mahallelerini ikiye ve üçe bölen karara imza attı. Mecliste kabul edilen mahallelerin bölünmesine ilişkin karardan ne muhtarların ne de mahalle sakinlerinin haberi oldu. Mahallesinin bölünmesine tepki gösterenlerden biri de Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik oldu. Çelik, mahallenin 84 ve 60 hektarlık iki kısma ayrıldığını hatırlatarak, “60 hektarlık alanda ne mektep, ne medrese, ne cami gibi sosyal donatı var. Pınar mahallesinin iki mahalleye ayrılması mümkün değildir. Seyhan Belediyesi Meclisi, halkımızın görüşünü almadan verdiği bu yanlış karardan bir an önce dönmeli” dedi.  
“TELEFONUMUZA BİLE BAKMIYORLAR”
Pınar mahallesinin Pınaralt ve Pınarüst olarak ayrılmasına ilişkin karara itiraz ettiğini ve bu yönde dilekçe verdiğini dile getiren muhtar Saniye Çelik, “Pınar mahallesinin yanı sıra Gürselpaşa ve Yeşilyurt mahallelerinin de bölünmesi meclise geldi. 600 hektarı kaplayan Gürselpaşa mahallesi 200 hektardan üç mahalleye, Yeşilyurt, iki mahalleye ayrıldı. Dağlıoğlu mahallesi de bölündü ancak itirazları kabul edilerek bu uygulamadan vazgeçildi. Bize mahallemizin bölüneceğine ilişkin hiçbir bildirimde bulunulmadı. İtirazlarımı iletmek istediğim yetkililer de benimle ilgilenmiyor telefonlarıma bakmıyor. Yaptıklarını içimize sindiremiyoruz, bizleri oyalayınca ellerine geçti” diye konuştu. 
ÇELİK, KARARA İTİRAZ ETTİ 
Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik, Seyhan İlçe Belediye Meclisi’nce mahallesinin ikiye bölünmesine itiraz eden bir dilekçe de verdi. Çelik, dilekçede “Halkımızdan ve muhtardan gizli tutularak verilen yanlış, haksız, hukuksuz karardan bir an önce dönülmeli” dedi. Çelik şunları kaydetti: “Toplamda 140 hektarlık alana sahip olan Pınar mahallemizin, Pınaraltı 84 hektar, Pınarüstü 56 hektar olarak belirlediğiniz ve karar verdiğiniz bu durum kabul edilemez. 56 hektarlık bölümde okul, cami gibi hiçbir sosyal donatı da yoktur. Bu küçücük alanın ayrı bir mahalle olarak bölünmesi mümkün değildir. Halkımızdan ve muhtardan gizli tutularak verilen yanlış, haksız, hukuksuz karardan bir an önce dönülmesini, Pınar mahallemizin bütünlüğünün korunmasını istiyoruz.” 

ZİYA İPEK / ÖZEL HABER 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.