ALLAH ALLAH GERÇEKTİNMİ..

GÜNDEM 14.08.2018 - 17:08, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1747+ kez okundu.
 

ALLAH ALLAH GERÇEKTİNMİ..

Adana’da, Türkiye’de yaşanmayacak ilginç bir olay yaşandı. Konut ve işyerlerine elektrik sağlayan bir şirket, dilekçesine gününde cevap veremediği müşterisine tazminat ödeyecek.
DOLANDIRICIDIR DEYİP TELEFONU KAPATTI  Merkez Yüreğir ilçesi Yenidoğan mahallesinde oturan Hüseyin Azar, faturaya ilişkin yaşadığı bir sorundan dolayı EnerjiSa’ya yaklaşık iki yıl önce dilekçe verdi. Verdiği dilekçeyi bile unutan Azar’ı geçtiğimiz günlerde cep telefonundan arayan bir kişi, kendisine para göndereceklerini söyleyip banka hesap numarası istedi. Televizyon ve basında yer alan çeşitli dolandırıcılık haberlerinden dolayı tedirgin olan Azar, hesap numarasını vermeyip telefonu arayan kişinin yüzüne kapattı.  SMS BİLE GELDİ FAKAT! Ancak bir süre sonra Azar’ın cep telefonuna bir SMS ulaştı. Mesajda; “Değerli müşterimiz …..numaralı muhatabınıza 2014 yılına ait şirketimiz tarafından ödenecek 350 TL tutarında ticari kalite tazminat hakkınız bulunmaktadır. Tazminat alacağınızın tahsili için www.toroslaredas.com.tr yardım ve destek sayfasında yer alan tazminat talep formu ile müşteri hizmet merkezine başvurabilirsiniz. Bu hususta daha önce tarafınıza ödeme yapıldı ise SMS’i dikkate almayınız” denildi.  15 GÜN SONRA PARA HESABINIZDA  Bu mesajı da zaman zaman cep telefonuna gelen sahteciliğe yönelik mesajlardan biri zanneden Hüseyin Azar, bunu da dikkate almadı. Ancak bir arkadaşına durumu anlatınca onun yönlendirmesiyle EnerjiSa’nın merkez Seyhan ilçesi Müze kavşağı yakınındaki Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne gitti. Azar’ın “Kandırıyorlar mı?” sorusuna müşteri temsilcisi “Hayır doğru bir SMS, sizin şirketimizden alacağınız var, banka hesap numaranızı verin 15 gün içerisinde 350 lirayı hesabınıza yatıracağız” dedi.  DARISI TÜM KURUMLARIN BAŞINA! Enerji şirketinin kendisine ödeyeceği tazminattan şaşkına dönen Hüseyin Azar, “Hayatımda ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Şirket benim bile hatırlamadığım bir dilekçeye zamanında cevap vermediği için ticareti kalite tazminatı ödeyecek. Darısı vatandaşla iş yapıp dilekçeleri dikkate almayan tüm kurumlarımızın başına” dedi.
Adana’da, Türkiye’de yaşanmayacak ilginç bir olay yaşandı. Konut ve işyerlerine elektrik sağlayan bir şirket, dilekçesine gününde cevap veremediği müşterisine tazminat ödeyecek.

DOLANDIRICIDIR DEYİP TELEFONU KAPATTI 
Merkez Yüreğir ilçesi Yenidoğan mahallesinde oturan Hüseyin Azar, faturaya ilişkin yaşadığı bir sorundan dolayı EnerjiSa’ya yaklaşık iki yıl önce dilekçe verdi. Verdiği dilekçeyi bile unutan Azar’ı geçtiğimiz günlerde cep telefonundan arayan bir kişi, kendisine para göndereceklerini söyleyip banka hesap numarası istedi. Televizyon ve basında yer alan çeşitli dolandırıcılık haberlerinden dolayı tedirgin olan Azar, hesap numarasını vermeyip telefonu arayan kişinin yüzüne kapattı. 
SMS BİLE GELDİ FAKAT!
Ancak bir süre sonra Azar’ın cep telefonuna bir SMS ulaştı. Mesajda; “Değerli müşterimiz …..numaralı muhatabınıza 2014 yılına ait şirketimiz tarafından ödenecek 350 TL tutarında ticari kalite tazminat hakkınız bulunmaktadır. Tazminat alacağınızın tahsili için www.toroslaredas.com.tr yardım ve destek sayfasında yer alan tazminat talep formu ile müşteri hizmet merkezine başvurabilirsiniz. Bu hususta daha önce tarafınıza ödeme yapıldı ise SMS’i dikkate almayınız” denildi. 
15 GÜN SONRA PARA HESABINIZDA 
Bu mesajı da zaman zaman cep telefonuna gelen sahteciliğe yönelik mesajlardan biri zanneden Hüseyin Azar, bunu da dikkate almadı. Ancak bir arkadaşına durumu anlatınca onun yönlendirmesiyle EnerjiSa’nın merkez Seyhan ilçesi Müze kavşağı yakınındaki Müşteri Hizmetleri Merkezi’ne gitti. Azar’ın “Kandırıyorlar mı?” sorusuna müşteri temsilcisi “Hayır doğru bir SMS, sizin şirketimizden alacağınız var, banka hesap numaranızı verin 15 gün içerisinde 350 lirayı hesabınıza yatıracağız” dedi. 
DARISI TÜM KURUMLARIN BAŞINA!
Enerji şirketinin kendisine ödeyeceği tazminattan şaşkına dönen Hüseyin Azar, “Hayatımda ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Şirket benim bile hatırlamadığım bir dilekçeye zamanında cevap vermediği için ticareti kalite tazminatı ödeyecek. Darısı vatandaşla iş yapıp dilekçeleri dikkate almayan tüm kurumlarımızın başına” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.