KAHVENİN BÜYÜLÜ DÜNYASINI USLA’NIN BARISTA TEMEL EĞİTİMİ İLE KEŞFEDİN

GÜNDEM 06.09.2018 - 14:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1895+ kez okundu.
 

KAHVENİN BÜYÜLÜ DÜNYASINI USLA’NIN BARISTA TEMEL EĞİTİMİ İLE KEŞFEDİN

Güne kahve içmeden başlayamayanların sayısı arttıkça, “Baristalık” da son zamanların gözde mesleklerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Özel tasarlanmış USLA Barista sınıfında, SCA (Speciality Coffee Association) eğitmenleri tarafından verilecek profesyonel eğitim programları ve workshop etkinlikleri ile siz de kendinizi kahvenin büyülü dünyasında bulabilirsiniz. İyi hazırlanmış bir kahve, güne mutlu başlamanın en güzel sebeplerinden biri. Kahveleri kendi damak tadımıza göre kişiselleştirebildiğimiz bu günlerde, güzel bir kahve hazırlama işini de Baristalar üstleniyor. Fakat iyi bir Barista bulabilmek de oldukça zor. USLA, Nitelikli Kahve Birliği (Speciality Coffee Association – SCA)’nin kalitesi ve dürüst ticaret ilkeleri doğrultusunda, kahve tutkunlarına en yüksek standartlarda gerek teorik gerekse uygulamalı eğitimler veriyor. SCA onaylı Barista eğitim programları ile USLA, kahve tutkunlarına Baristalığın tüm inceliklerini sunuyor.     Genel kahve bilgileri, yetiştirici ülkeler, kahvenin tarihi, çekirdek türleri, öğütme, dozajlama ve tamping, özütleme, süt işleme teknikleri gibi detayların aktarıldığı, “Barista Temel Eğitimi”nde uygulamalı içecek hazırlama yöntemleri de anlatılıyor. Barista Temel Eğitim kursu sonunda katılımcılar, USLA – “Barista Temel Eğitimi” sertifikasına sahip oluyorlar, dilerlerse de SCA sertifika ücretini ödeyerek pratik ve 15 soruluk yazılı sınavlara giriyorlar.  Bu aşmayı başarıyla tamamlamaları durumunda ise “SCA Barista Skills: Foundation Barista Sertifikası” almaya hak kazanıyorlar. Bu sertifika, “SCA Coffee Diploması” için 5 puan değerinde kabul ediliyor. Baristalığı yeni bir kariyer fırsatı olarak gören katılımcılar, mesleğe ilk adımlarını USLA ile atmış oluyorlar. USLA’nın İstanbul Mecidiyeköy’deki, özel tasarlanmış USLA Barista sınıfında, 13 Eylül Perşembe günü 09.00 - 17.00 saatleri arasında düzenlenecek “Barista Temel Eğitimi”ne katılmak isteyenler, biletleri Biletix’ten satın alabilirler.    

Güne kahve içmeden başlayamayanların sayısı arttıkça, “Baristalık” da son zamanların gözde mesleklerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Özel tasarlanmış USLA Barista sınıfında, SCA (Speciality Coffee Association) eğitmenleri tarafından verilecek profesyonel eğitim programları ve workshop etkinlikleri ile siz de kendinizi kahvenin büyülü dünyasında bulabilirsiniz.

İyi hazırlanmış bir kahve, güne mutlu başlamanın en güzel sebeplerinden biri. Kahveleri kendi damak tadımıza göre kişiselleştirebildiğimiz bu günlerde, güzel bir kahve hazırlama işini de Baristalar üstleniyor. Fakat iyi bir Barista bulabilmek de oldukça zor. USLA, Nitelikli Kahve Birliği (Speciality Coffee Association – SCA)’nin kalitesi ve dürüst ticaret ilkeleri doğrultusunda, kahve tutkunlarına en yüksek standartlarda gerek teorik gerekse uygulamalı eğitimler veriyor. SCA onaylı Barista eğitim programları ile USLA, kahve tutkunlarına Baristalığın tüm inceliklerini sunuyor.    

Genel kahve bilgileri, yetiştirici ülkeler, kahvenin tarihi, çekirdek türleri, öğütme, dozajlama ve tamping, özütleme, süt işleme teknikleri gibi detayların aktarıldığı, “Barista Temel Eğitimi”nde uygulamalı içecek hazırlama yöntemleri de anlatılıyor.

Barista Temel Eğitim kursu sonunda katılımcılar, USLA – “Barista Temel Eğitimi” sertifikasına sahip oluyorlar, dilerlerse de SCA sertifika ücretini ödeyerek pratik ve 15 soruluk yazılı sınavlara giriyorlar.  Bu aşmayı başarıyla tamamlamaları durumunda ise “SCA Barista Skills: Foundation Barista Sertifikası” almaya hak kazanıyorlar. Bu sertifika, “SCA Coffee Diploması” için 5 puan değerinde kabul ediliyor. Baristalığı yeni bir kariyer fırsatı olarak gören katılımcılar, mesleğe ilk adımlarını USLA ile atmış oluyorlar.

USLA’nın İstanbul Mecidiyeköy’deki, özel tasarlanmış USLA Barista sınıfında, 13 Eylül Perşembe günü 09.00 - 17.00 saatleri arasında düzenlenecek “Barista Temel Eğitimi”ne katılmak isteyenler, biletleri Biletix’ten satın alabilirler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.