Işıklı Öğrenciye Avrupa’dan Sinema Ödülü

GÜNDEM 06.10.2018 - 14:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2290+ kez okundu.
 

Işıklı Öğrenciye Avrupa’dan Sinema Ödülü

Işık Üniversitesi öğrencisi İlke İzgi’nin ‘Patates Olmak Çok Zor’ animasyon filmi, EuropeanCinematographyAWARDS’ta En İyi Animasyon Kısa Film seçildi.
Dünya çapında kariyerine yeni başlayan film yapımcılarını desteklemeyi ve onlara rehberlik ederek film endüstrisi profesyonellerine ulaşmalarını sağlamayı amaçlayan EuropeanCinematography AWARDS (ECA), kapsamlı bir değerlendirme sürecinden sonra sadece en iyi bağımsız film yapımcılarını ödüllendiriyor.   EuropeanCinematography AWARDS yaptığı değerlendirmede, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi İlke İzgi’nin ‘Patates Olmak Çok Zor’ isimli animasyon filmini,‘En İyi Animasyon Kısa Film’ seçerek ödüllendirdi.   Ödülü değerlendiren ve animasyonun her dönemde ilgisini çeken bir tür olduğunu kaydeden Işıklı genç sinemacı İlke İzgi, “Bitirme projem olan Patates Olmak Çok Zor filmini tamamen amatör bir ruhla ve acaba altından kalkabilir miyiz gibi tereddütlerle yapmaya karar verdim. Ekibim ile 7 ay süren bir uğraş sonucu oluşturduğumuz bu filmin hem yurtiçi hem yurtdışı festivallerinde kabul görmesi gurur verici” diye konuştu.     FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA: Eğitim-öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi bugün 5 Fakültede 41 programıyla lisans, 2 Yüksekokulda 22 programıyla ön lisans, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde 31 yüksek lisans ve 6 doktora programıyla lisansüstü, Yabancı Diller Okulu ve Sürekli Eğitim Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere eğitim olanağı sağlamaktadır. Feyziye Mektepleri Vakfı’nın 132 yıllık kültürüyle hayat bulan Işık Üniversitesi, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen modern altyapısı, derslikleri, yurtları, kütüphaneleri, sosyal ve spor tesisleri, sanat galerisi ile 490 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Şile Kampüsü ve İstanbul iş dünyasının merkezinde Maslak Kampüsü ile hizmet vermektedir.      
Işık Üniversitesi öğrencisi İlke İzgi’nin ‘Patates Olmak Çok Zor’ animasyon filmi, EuropeanCinematographyAWARDS’ta En İyi Animasyon Kısa Film seçildi.

Dünya çapında kariyerine yeni başlayan film yapımcılarını desteklemeyi ve onlara rehberlik ederek film endüstrisi profesyonellerine ulaşmalarını sağlamayı amaçlayan EuropeanCinematography AWARDS (ECA), kapsamlı bir değerlendirme sürecinden sonra sadece en iyi bağımsız film yapımcılarını ödüllendiriyor.

 

EuropeanCinematography AWARDS yaptığı değerlendirmede, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencisi İlke İzgi’nin ‘Patates Olmak Çok Zor’ isimli animasyon filmini,‘En İyi Animasyon Kısa Film’ seçerek ödüllendirdi.

 

Ödülü değerlendiren ve animasyonun her dönemde ilgisini çeken bir tür olduğunu kaydeden Işıklı genç sinemacı İlke İzgi, “Bitirme projem olan Patates Olmak Çok Zor filmini tamamen amatör bir ruhla ve acaba altından kalkabilir miyiz gibi tereddütlerle yapmaya karar verdim. Ekibim ile 7 ay süren bir uğraş sonucu oluşturduğumuz bu filmin hem yurtiçi hem yurtdışı festivallerinde kabul görmesi gurur verici” diye konuştu.


 

 

FMV IŞIK ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:

Eğitim-öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi bugün 5 Fakültede 41 programıyla lisans, 2 Yüksekokulda 22 programıyla ön lisans, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde 31 yüksek lisans ve 6 doktora programıyla lisansüstü, Yabancı Diller Okulu ve Sürekli Eğitim Merkezi ile ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilere eğitim olanağı sağlamaktadır. Feyziye Mektepleri Vakfı’nın 132 yıllık kültürüyle hayat bulan Işık Üniversitesi, günümüz ihtiyaçlarına cevap verebilen modern altyapısı, derslikleri, yurtları, kütüphaneleri, sosyal ve spor tesisleri, sanat galerisi ile 490 bin metrekarelik alan üzerine kurulu Şile Kampüsü ve İstanbul iş dünyasının merkezinde Maslak Kampüsü ile hizmet vermektedir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.