-YURTDIŞI GEZİLERİNDEN 30 TABLOYLA DÖNDÜ!

GÜNDEM 13.11.2018 - 15:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1215+ kez okundu.
 

-YURTDIŞI GEZİLERİNDEN 30 TABLOYLA DÖNDÜ!

CHP’li eski milletvekili, işadamı Hulusi Güvel, resme büyük ilgisi olduğunu belirterek, 18 yıldan bu yana çıktığı yurtdışı gezilerinden elinde mutlaka bir tabloyla döndüğünü söyledi.
  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Adana milletvekili, işadamı Hulusi Güvel, gerçekleştirdiği yurtdışı ziyaretlerinden Adana’ya mutlaka o ülkeden beğendiği bir ressamın tablosuyla dönüyor. Bugüne kadar 30’a yakın tablo biriktiren Güvel, bir sergi açarak gelirini geçen yıl hayatını kaybeden eşi Feriha Güvel adına bağışlayacak. SURİYE’DEN BİLE RESİM SATIN ALDI Güvel, 2000 yılından sonra çıktığı yurtdışı seyahatlerinden sonra resim biriktirmeye başladığını belirterek, gittiği ülkelerde müzeleri ve sokak ressamlarını gezmeyi sevdiğini söyledi. Ofisindeki odaların tamamı yurtdışından getirdiği tablolarla dolan Güvel, “Ülkelerin büyük ressamlarının yapmış olduğu eserleri alıyorum. Suriye’den Mısır’dan, Ukrayna’dan, Moskova’dan, Kolombiya’dan, Tayland’dan, Vietnam’dan, Küba’dan, Almanya ve Fransa’dan eserler var” dedi. MERHUM EŞİM İÇİN BAĞIŞLAYACAĞIM Resim sergisi gezmeyi sevdiğini kaydeden Güvel, ressamların yaptıkları tablolar için ciddi emek harcadıklarını dile getirdi. Resim satın alırken çok ciddi pazarlıklar yaptığını tebessüm ederek anlatan işadamı Hulusi Güvel, “Ofisin odaları artık doldu. Bayağı resim var. İleride bir sergi açıp buradan elde edeceğim geliri merhum eşim adına bir hayır kurumu, okula veya bir sosyal kuruma bağışlamak istiyorum, inşallah başarılı oluruz” diye konuştu.  EN SEVDİĞİM TABLO VİETNAM’DAN En sevdiği resimler arasında, Vietnam’dan satın aldığı bir tabloyu gösteren Güvel, Çin’den satın aldığı bir tablonun ipek üzerine işlendiğini kaydetti. Güvel, tabloları özel bir kutu içinde rulo yaparak getirebildiğini ifade ederek, burada çerçevelettiğine dikkat çekti. Güvel, zaman zaman satın aldığı resimler için Gümrük’te sorun yaşadığını da aktararak “Resmi satın aldığım yerlerde bir şekilde fatura alıyorum. Bundan sonra da resim toplamayı sürdüreceğim” dedi.      Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli ile Genel Yayın Yönetmeni Murat Yıldız, Hulusi Güvel’i ziyaret ederek bir süre görüştü. Güvel, Denizli’ye 2000 yılından sonra çıktığı yurtdışı seyahatlerinden beri resim biriktirmeye başladığını anlattı.
CHP’li eski milletvekili, işadamı Hulusi Güvel, resme büyük ilgisi olduğunu belirterek, 18 yıldan bu yana çıktığı yurtdışı gezilerinden elinde mutlaka bir tabloyla döndüğünü söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eski Adana milletvekili, işadamı Hulusi Güvel, gerçekleştirdiği yurtdışı ziyaretlerinden Adana’ya mutlaka o ülkeden beğendiği bir ressamın tablosuyla dönüyor. Bugüne kadar 30’a yakın tablo biriktiren Güvel, bir sergi açarak gelirini geçen yıl hayatını kaybeden eşi Feriha Güvel adına bağışlayacak.

SURİYE’DEN BİLE RESİM SATIN ALDI

Güvel, 2000 yılından sonra çıktığı yurtdışı seyahatlerinden sonra resim biriktirmeye başladığını belirterek, gittiği ülkelerde müzeleri ve sokak ressamlarını gezmeyi sevdiğini söyledi. Ofisindeki odaların tamamı yurtdışından getirdiği tablolarla dolan Güvel, “Ülkelerin büyük ressamlarının yapmış olduğu eserleri alıyorum. Suriye’den Mısır’dan, Ukrayna’dan, Moskova’dan, Kolombiya’dan, Tayland’dan, Vietnam’dan, Küba’dan, Almanya ve Fransa’dan eserler var” dedi.

MERHUM EŞİM İÇİN BAĞIŞLAYACAĞIM

Resim sergisi gezmeyi sevdiğini kaydeden Güvel, ressamların yaptıkları tablolar için ciddi emek harcadıklarını dile getirdi. Resim satın alırken çok ciddi pazarlıklar yaptığını tebessüm ederek anlatan işadamı Hulusi Güvel, “Ofisin odaları artık doldu. Bayağı resim var. İleride bir sergi açıp buradan elde edeceğim geliri merhum eşim adına bir hayır kurumu, okula veya bir sosyal kuruma bağışlamak istiyorum, inşallah başarılı oluruz” diye konuştu. 

EN SEVDİĞİM TABLO VİETNAM’DAN

En sevdiği resimler arasında, Vietnam’dan satın aldığı bir tabloyu gösteren Güvel, Çin’den satın aldığı bir tablonun ipek üzerine işlendiğini kaydetti. Güvel, tabloları özel bir kutu içinde rulo yaparak getirebildiğini ifade ederek, burada çerçevelettiğine dikkat çekti. Güvel, zaman zaman satın aldığı resimler için Gümrük’te sorun yaşadığını da aktararak “Resmi satın aldığım yerlerde bir şekilde fatura alıyorum. Bundan sonra da resim toplamayı sürdüreceğim” dedi.

 

 

 Gazetemiz Kurucusu Hakan Denizli ile Genel Yayın Yönetmeni Murat Yıldız, Hulusi Güvel’i ziyaret ederek bir süre görüştü. Güvel, Denizli’ye 2000 yılından sonra çıktığı yurtdışı seyahatlerinden beri resim biriktirmeye başladığını anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.